Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VictoriaL

Powrót do PL

Polecane posty

Gość VictoriaL

Hej ! Mam problem z decyzja o powrocie do PL. Jestem w UK od ponad trzech lat. Mam partnera i coreczke. Miedzy mna a partnerem nie jest tak jak powinno byc juz od dluzszego czasu. Bylam nie dawno w PL szesc tyg. od kad przyjechalam przez pare dni nie moglam sie pozbierac (bardzo tesknilam). W Pl czulam sie duzo lepiej. Rozmawialismy juz razem na ten temat. Teraz rozwazam opcjie powrotu. Mam wiele obaw/mysli np. czy nie béde tego zalowac, czy sobie poradze itp. Mam metlik w glowie….

Gość gość
wracasz z dzieckiem? ciekawe z czego będziesz żyła - w PL nie ma benefitów

Gość gość
Tak z dzieckiem. Partner mam mi wysyłać pieniądze i będę na pewno szukać pracy.

Gość gość
a jak nikt cię nie zatrudni? w Polsce nikt nie chce zatrudniać młodych matek, tym bardziej samotnych a jak on przestanie wysyłać kasę - nie założyłaś sprawy o alimenty, prawda?

Gość gość
Juz obszczymury emigracyjne zazdroszcza dziewczynie ze wraca. Nie sluchaj tych niemot, rob jak ci serce podpowiada. Chcesz wrocic to wracaj, nie ty jedna wracasz.

Gość gość
Dziękuje za miłe słowa. Co jest istotniejsze?! Kasa, czy to że czuje się jak "ptaszek w klatce"? Lepszy niedostatek na wolności czy wygody w klatce?

Gość gość
jedź do Polski i posmakuj tego polskiego miodu, którego tak ci niby zazdrościmy od razu sobie przypomnisz dlaczego wyjechałaś - bo widzę, że jak posiedziałaś trochę w UK jako utrzymanka i materac to już zapomniałaś z jakiej biedy wyjechałaś

Gość gość
z kim bedzeisz mieszkala? Kto zajmie sie dzieckiem jak pojdziesz do pracy? No i jai zawod masz, co umiesz?

Gość gość
Ja wróciłem i teraz śmieje sie z tych nieudolnych, emigracyjnych pajaców z brytyjskiego zmywaka. Polska jest piekne i coraz bogatsza, ale jak jest sie niemota to trzeba gowna w UKa czyścic.

Gość Kucyk

Gdyby nie to, że w PL jest bajecznie tanio to jeszcze więcej ludzi by wyjechało niż te 3.000.000 które już to zrobiły. I te „polskie pensje” - są stanowczo za wysokie bo przecież w PL żyje się za bezdurno. Buahahaha!

Gość gość

Nikt normalny do tego zatęchłego grajdoła gdzie zarobki są bezdurne a ceny kosmiczne wracał nie będzie.

Gość juppi

PL to Zambezi Europy, max wyzysk biedaków a ceny kosmos, chory kraj pełen absurdów

Gość Myk

I w tym jak to nazywasz Zambezi mamy coraz więcej milionerów. Polacy bogacą się że aż hej! A wszystko za bezdurno.

Gość gość
Dnia 15.06.2019 o 04:27, Gość juppi napisał:

PL to Zambezi Europy, max wyzysk biedaków a ceny kosmos, chory kraj pełen absurdów

Prawda. Kto mógł, wyjechał, zostały tylko nieporadne osły, które teraz trollują na forach, bo co im innego pozostało? Chyba jeszcze bełt na ławeczce z "kolegami", bo nawet na butelkę przyzwoitego piwa przy ich bezdurnych pensjach ich nie stać.

Gość tref
19 godzin temu, Gość Myk napisał:

I w tym jak to nazywasz Zambezi mamy coraz więcej milionerów. Polacy bogacą się że aż hej! A wszystko za bezdurno.

Na jednego milionera przypada 100,000 biedaków z których on zdziera, kasa nie bierze się z niczego innego tylko z wyzysku.

Gość Myk
3 godziny temu, Gość tref napisał:

Na jednego milionera przypada 100,000 biedaków z których on zdziera, kasa nie bierze się z niczego innego tylko z wyzysku.

Komunista? A nie wpadło ci do głowy, że żeby zostać milionerem trzeba coś umieć i pracować więcej i wydajniej niż inni? Yebać biedaków. Oni też mieli szansę ale nie podołali.

Gość gość
6 godzin temu, Gość tref napisał:

Prawda!

Gość Karol

Biedny jesteś boś głupi. A głupi, boś biedny. Wuj z biedakami!