Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy dolalam do sosu wode z odkamieniaczem

Polecane posty

Gość gość

Gotowała kg żeberek i dolalam wody.blondynka zapomniałam ze odkamieniaczem czajnik. Preparat dr ok... Tłumacze sobie ze czegoś zabójcze tam być nie może bo w końcu dodaje się to do wody w czajniku ..czytam w necie i piszą ze to nie jaka masakra...dolalam wody około szklanki.w sumie w garnku są z 4szklanki plus żeberka kg i pół kg pieczarek Szkoda mi to wywalac:((((

Gość gość
podaj skład tego odkamieniacza

Gość gość
sama juz sprawdziłam wywal te zeberka SKŁAD / INFORMACJA O SKŁADNIKACH Niebezpieczne składniki w rozumieniu dyrektywy EWG 67/548 i rozporządzenia CLP oraz powiązana klasyfikacja: 85 - 90 % Kwas amidosulfonowy Niebezpieczeństwa: H315 – działa drażniąco na skórę H319 – działa drażniąco na oczy H412 - działa szkodliwie na organizmy wodne, powodując długotrwałe zmiany info ze strony: http://www.oleole.pl/odkamieniacze/dr-ok-odkamieniacz-w-proszku.bhtml#ixzz3oADQg8Zx

Gość gość
Ja bym na pewno nie podawała tego mięsa, ani zupy z tego mięsa dziecku. Wydaje mi się, że odkamieniacz zawiera substancje trujące. Chyba lepiej nie ryzykować też własnego zdrowia. Nie masz tam na tej butelce symbolu albo informacji, zeby tego nie spożywać?

Gość gość
i co z tego bo nie rozumiem w czym problem 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
no to potrawa do wywalenia, chyba że znudziło ci się życie i rodzinie też

Gość gość
I ty się zastanawiasz co z tym zrobić? Wywalaj! Przecież to jest strasznie szkodliwe. Czasem lepiej wywalić coś niż potem ponosić konsekwencje zdrowotne.

Gość gość
Żal ci 1kg żeberek i 0,5 kg pieczarek? Kawa z odkamieniaczem! "W piątek wieczorem nasypałam odkamieniacza do czajnika zagotowałam wodę i poszłam spać . W sobotę całkowicie nie pamiętając o tym zrobiłam sobie wielki kubek kawy z mlekiem i zasiadłam z nim jak dzieci jeszcze spały do netu poczytać co się na świecie dzieje. Kawa wydała mi się dziwna w smaku , ale myślałam ,że to wina nie świeżego mleka ,dosypałam łyżeczkę cukru i piłam . Kiedy wypiłam już z pół kubka , wstała moja najmłodsza córka i po chwili rozmowy z nią uświadomiłam sobie ,że delektuje się kawą zrobioną na odkamieniaczu!!! Na etykiecie od niego literki są tak małe ,że chyba mniejsze już nie mogli napisać a i ja z nerwów miałam trzęsące się ręce . Wybrałam silny silny środek bo oni ocet ani kwasek nie dawał sobie rady z kamieniem , no i był silny odkamienił ale mój żołądek !!!Szybko pobiegłam do łazienki gdzie pozbyłam się z żołądka feralnego napoju , potem wypiłam dużo mleka , aby zobojętnić działanie kwasu . Zostawiłam dzieci pod opieka sąsiadki i pobiegłam do szpitala na SOR . Tam zrobili mi płukanie żołądka (koszmar ) i dostałam dwie kroplówki na odtrucie . O 13 byłam już z powrotem w domu . Wczoraj czułam się źle , dziś tez nie za ciekawie , mam nadzieję ,że organizm poradzi sobie z tym świństwem . Jestem wściekła na siebie , bo tak bardzo dbam o swoją zniszczoną wątrobę , a tutaj zafundowałam jej takie świństwo . Teraz jak będę odkamieniać czajnik zawsze przykleję do niego karteczkę z napisem "uwaga nie pić". Jak to mówią człowiek uczy się na błędach ."

Gość gość
Eee tam, może autorka ma naturę eksperymetatora ;-)

Gość gość
Przecież to kwas... Wyzre żołądek.. Smacznego:) dlatego najlepiej naklajac karteczki

Gość gość
Daj dużą porcje mężowi i obserwuj. jak nic mu nie będzie to możesz jeść. -:) Ja na pewno tego bym nie jadła, tylko wywaliła - sama trucizna.

Gość gość
Ty tak serio? Dodajesz do wody w czajniku więc nadaje się do spożycia? Wiesz, środków na przypalenia, uporczywy tłuszcz czy choćby płynu do mycia naczyń też używasz w naczyniach w których zwykle robisz jedzenie, to znaczy że nadają się do spożycia? Zakładam że jednak po odkamienianiu czajnik należy porządnie wypłukać i przynajmniej raz dodatkowo zagotować w nim wodę i wylać...

Gość gość
Wyrzuć i tyle. A odkamieniacze sa rozne i niekoniecznie zabojcze. W zeszlym roku moj maz wypil kubek herbaty na wodzie z odkamieniaczem do zmywarek, najpierw byla panika, poten zadzwonilam na specjalna infolinie i tam mi powiedzieli ze po tym to co najwyzej dostanie biegunki a ostatecznie nic mu nie bylo

Gość gość
Dzięki za rady. Wypieprzylam wszystko

Gość gość
Nie wiem nad czym się w ogóle zastanawiałaś. Kg żeberek to 10zł, pół kilo pieczarek jakieś 4zł, czyli dla niecałych 15zł chciałaś podac rodzinie obiad z odkamieniaczem :o