Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maluchowa mama

Przy ilu stopniach moze spac noworodek?

Polecane posty

Gość gość
Ja pierdziele. Twój facet nie pracował to co robił? Nie mógł chodzic do lasu nazbierać trochę drewna. A co by było gdyby nie dostał pracy? Za co kupilibyscie opał? No i dlaczego nie napisałaś do mopsu? Przeciez napewno przyznali by chociaż pol tony węgla lub drewna, jesli mieliście zła sytuacje finansowa. Ile miesięcy ma twoje dziecko?

Gość gość
Nie krzyczcie na autorkę bo tak czasem w życiu bywa trudniej. Z pójściem do mopsu to jest dobry pomysł, Zasiłek rodzinny Ci się należy zresztą. Co do farelki to włącz tylko na godzinę aż tyle prądu to nie zużyje a was ogrzeje tylko rób to przed spaniem bezpośrednio. Możesz też przejść do sklepu i spytać o pudełka tekturowe czy jakiś nie mają, nie musisz mówić że to na opał potrzebujesz. Suche liście też się dobrze palą, może nie zbyt długo ale zawsze coś, w stare rajstopy możesz je wkładać i takie coś palić. Jeśli dziecko porządne ubierasz i śpicie razem to jakoś to przetrwasz tylko się nie załamuj bo to najgorsze co możesz zrobić.

Gość maluchowa mama
Dziękuję ostatniemu gościowi za ciepłe słowa wsparcia i konkretne porady.

Gość gość
Noworodek Powinien spać w czapeczce jak w domu zimno.Opał kupuje sie w lecie bo nigdy nie wiadomo kiedy bedzie zimno.

Gość gość
Jaka patologia. Bez pracy, bieda, a beztrosko sobie dziecko zrobili. 5 stopni w domu mieć? Nie wyobrazam sobie tego. Nie mieć opalu? Powinni ci zabrać dziecko, bo żyje w skrajnie zlych warunkach.

Gość gość
To jakaś bajka!W domu może być 5 stopni gdyby na dworze było -15-20.Na te pogode jest to niemożliwe żeby w domu było 5 stopni.

Gość maluchowa mama
W nocy tyle było.5C w domu,na polu mróz

Gość gość
Sosnowe szyszki dają dużo energii cieplnej. Tego tez możesz szukać w lesie

Gość gość
Nie wierzę. Przy takiej pogodzie 15 st ok, ale nie pięć. Poza tym jak można wyjechać i zostawić noworodka i żonę w pologu, bez kasy w zimnym domu

Gość gość
Serio? Mieszkam w starej kamienicy, nie ogrzewamy jeszcze, sąsiedzi też nie (mieszkanie boczne, z dołu pusto, nad nami- pusto) i mam 19 st. Jeden pokój do remontu, zamknięty, korzystamy z jakiś 40 m2.

Gość gość
PROWO JAK NIC! Żeby było 5 st.w domu, na dworze musiałoby być z -10/-15. U mnie się nie grzeje, na dworze jest 6st., a w domu mam 18st. Autorko pałuj się na szczaw! Dziwie się, że was tylu się nabiera, normalnie szok jak ludzie nie myślą logicznie :o

Gość maluchowa mama
Nazbierałam patyków,kartonów i rozpaliłam.Będzie cieplej.Mieszkamy w starym domu,niewykończonym,mamy tylko w tym pokoju okno.Reszta deseczkami zabita

Gość gość
A piec czynny- zebybodpukac puk puk sie nie zaczadzic?

Gość gość
z jakiej jestes miejscowosci autorko?

Gość maluchowa mama
Piec myślę,że tak.Dzwoniłam do partnera i mówił,żebym rozpaliła.Mała miejscowość na południu

Gość gość
Autorko nie chce cie krytykowac, ale dla mnie to jalas skrajna sytuacja, nie masz rodzicow,rodzeństwa zeby zamoeszkac u nich do tego czasu, z kazdym dniem bedzie cooraz.zimniej, ile ma twoje dzoecko? Nie zachorowalo ci jeszcze? Trudno mi sobie wyobrazic taka sytuacje

Gość gość
A jak Ty w taka zimnice dziecko przebierasz ? Nie pytam zlosliwie, chcialabym poprostu wiedziec.

Gość gość
No dziecko bedzie zachartowane na maxa.

Gość gość
Masz suszarke w domu? ja na Twoim miejscu wlaczalabym chociazby ta suszarke kilka razy dziennie zeby chociaz troche sie ogrzac. Przynajmniej do przebierania maluszka. Przeciez dziecko nie moze cala dobe byc owiniete jak na syberie. JEszcze sie rozchowuje

Gość gość
Piec myslisz ze czynny ale nie jestes pewna tak? Ja pierdziele. Nie wierze w to co piszesz. Mam nadzieje ze to prowo. Biedne dzieciątko.

Gość gość
Jaaasne patyków nazbierała i kartonów, i rozpaliła, a reszta okien zabita deseczkami buhahaha ognisko rozpal na środku pokoju przynajmniej jeszcze kiełbasę upieczesz buhahaha A wy takie idiotki i dajecie się nabrać :-D

Gość gość
Napisała,że to chata w stanie surowym,tylko w jednym pokoju jest okno,a w pozostałych pomieszczeniach deski zamiast okien.To jakiś barak,jak tak można żyć.

Gość gość
To nie może być prawda,skoro teraz ma w domu 5 stopni to we wrześniu miała np.10 st.i nie kupili opału? To niemożliwe żeby być tak głupim i lekkomyślnym mając w domu noworodka.

Gość gość
A ja pale w piecu,kaloryfery gorące a w pokoju jest tylko 20 stopni :

Gość gość
gość dziś widocznie masz stare, nieszczelne okna, nieocieplony budynek i złą izolację dachu.

Gość gość
Tak,akurat w tym pokoju mam stare okna,budynek nie ocieplony.

Gość Jakie to żenujące
Jeżeli to prawda NATYCHMIAST zgłoś się do MOPS-u przecież robicie krzywde dziecku.Jak można żyć z dzieckiem w takich warunkach? Trudno uwierzyć że ten post jest prawdziwy.Gdyby tak było, na bank odebrali by ci dziecko!Ludzie mają znacznie lepsze warunki, bo dziecko jest zbyt grube i już zabierają do rodziny zastepczej, a tu??????