Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy test ciążowy może się mylić?

Polecane posty

Gość gość

Witam, wczoraj robiłam test ciazowy- pre- test. Okres spóźnia mi się dzisiaj 14 dzień. Test robiłam w południe i pokazał wynik negatywny. Czy może się mylić? Okresu w dalszym ciągu nie ma. Brzuch pobolewa, ale inaczej jak na @, już od dnia spóźnienia. Co robić? Na wizytę u ginekolog czekam. Czy którejś z was tartak wyszedł negatywny, a jednak byłyście w ciąży?

Gość gość
Tak, zrób jeszcze jeden test ale rano.

Gość gość
Cykle masz regularne?

Gość gość
po pierwsze - test najlepiej zrobić rano, gdy tylko się wstanie ;) po drugie test może być np. w jakiś sposób uszkodzony :) albo możesz mieć małe stężenie hormonów ciążowych. Dobrze jest zrobić test z innej firmy i właśnie z samego rana (wtedy jest najwyższe stężenie hCG).

Gość gość
Tak regularne. Ewentualny poślizg to był max dwa dni później albo wcześniej.

Gość gość
No to albo ciąży nie ma, albo test był wadliwy. Ale raczej wygląda na brak ciązy. Dla pewności powtórz test z rana.

Gość gość
Jesli wypiłaś duzo płynów to mocz moze byc za bardzo rozcieńczony i test nie wykryje ciąży. W moim przypadku tak było. Z porannego moczu wyszły dwie kreski po czym popoludniu powtórzyłam bo nie moglam uwierzyć. Wczesniej dużo wypilam i wyszła jedna kreska. Kolejny test zrobiony rano i dwie grube krechy. Syn ma teraz 2 latka :)