Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

trzylatek 9kg

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam taki problem. Syn mojego faceta właśnie kończy 3lata iwważy 9 kg przy wzroście 92cm. Wielokrotnie miał robione badanie kau które nic nie wykazało i szereg innych badań i niby wszystko jest ok. Lekarze też tak twierdzą. Mały jest pogodny je dużo przynajmniej tak nam się wydaje ale jednak się martwimy. Może ktoras z mam ma podobne doświadczenia.

Gość gość
moja koleżanka miała córkę też chudziutka jak paluszek, wszystkie badania itp. Okazało się ze mała jadła za mało bo mamusia dawała jej takie porcję jak noworodkowi, nie miała czasu przypilnować ani podtykać jedzonka, pytała się chcesz jedź a dziecko że nie, jak nie to nie. I tak do następnego posiłku i tej samej sytuacji. Z takimi dziećmi to trzeba szczególnie się obchodzić, zachęcać co chwila do jedzenia, robić różne ciekaw smaczne, kolorowe posiłki, kombinować ile wlezie. Nie prawdą jest że niejadek sam zawoła o jedzenie jak będzie głodny, niektóre dzieci nigdy nie zgłodnieją. A dziecko w wieku 3 lat z wagą 9 kg to patologia, niedługo zainteresuję się wami opieka społeczna. Zadbajcie o tego dzieciaka.

Gość gość
Mój chłopak ma dziecko... a gdzie matka dziecka. Rozbita rodzina nie potrafi o dzieciaczka zadbać.

Gość gość
Ty jakas nawiedzona ejstes czy co??? Babo jesli dziecko jest tjpowym niejadkiem wtedy ok trzeba sie magnastykowac zeby zjadlo ale nie przy kazdym dziecku tak jest. Jesli badania sa w normie to widocznie tali urok dziecka. Piszesz o tej koelzance ze glodzila dziecko wiec i badania nie wyszly by dobrze. Terax juz wiem skad na placu zabaw dwu trzy latki utuczone jak swinie jak w ciagu pol godziny matka dziesiec razy przerywa im zabawe zeby wepchnac paczka drozdzowke czekoladke soczek. Tak jakby dwie godz dziecko bez jedzenia nie wytrzymalo. Jakie zachecanie dziecka do jedzenia co chwile? Powinny byc stale (mniej wiecej) godziny posilkow i jesli dziecko ominie jeden z glodu nie umrzr. Moja kolezanka robi tak jak ty nawiedzony gosciu. Corka jest raczrj drobna ale nie wychudzona ma 2,5 rpku a ta wiecznie jak jestemy u niej lata za nia i zabawia bajkami zabawkami i miedzy czasie pakuje do buzi jedzenie i tak dwadziescia razy cos prynosi. A po chwii daje obiad a ona nie chce jesc. Kurde jak ona ja napchaa lyzka platkow lyzka zupy kabapka chrupkiem to sila rzeczy dzieckp kest napchane ale niczym konkretnym. Jak widzr na spacerach dzieci ida i jedzs bez przerwy to az mi sie cos dzieje jakby nie mogly chwie na powietrzu wytrzymac.

Gość gość
No ale rodzice też mali? Kurde wymiary 1.5 rocznego

Gość gość
Wzrost jest ok, z mniejszych dzieci, ale to jest jeszcze norma. Ale waga przeraza.

Gość gość
Może nie oceniajmy matki dziecka a to chyba nie pierwszy przypadek że dziecko wychowuje się bez ojca! Matka jest niska 160 i bardzo drobna chyba z 50 kg waży. Ojciec też nie należy do najwyższych i najgrubszych. Problem polega na tym ze dziecko samo wola o jedzenie jak jest głodne je zazwyczaj 5 posiłków nie licząc oczywiście przekąsek. Wiem że dziecko je dużo jogurtów typu danio i serkow wiejskich i tak się zastanawiam czy nie jest to zbyt dużą dawka białka dla dziecka bo wiadomo ze dorośli przy diecie bialkowej chudna ale nie wiem czy można to porównać