Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zastanawiało was kiedyś dlaczego tak wiele kobiet wybiera złych facetów?

Polecane posty

Gość gość

Jakbym był kobietą to nie wiązałbym się z kimś kto "lubi" alkohol, jest agresywny czy jest wulgarny albo zażywa narkotyki. Też mieliście takie sytuacje, że byliście światkami takich związków gdzie facet był takim typem faceta, którego powinno się unikać. Ja byłem i takie typki wg moich obserwacji wiele razy zostają też ojcami.

Gość gość
Bo kobieta lubi emocje i lubi narzekać na swojego faceta, a facet który jest nieobliczalny i ma łatwo zauważalne wady, taki który nie daje poczucia bezpieczeństwa, daje im te emocje, przy kimś takim nie czują się bezpieczne, a to je kręci w większości przypadków. Oczywiście są też normalne kobiety, dla których najważniejsze jest zaufanie, poczucie stabilizacji i prawdziwe uczucie, a nie puste emocje.

Gość gość
Bo takie typki nie od razu pokazują swoją prawdziwą twarz. Najczęściej jest tak, że przed ślubem facet jest do rany przyłóż, kwiaty, romantyczne kolacje, trzymanie się za ręce, mówienie "misiu, kotku" itp, pomaganie, same plusy. Natomiast jak już facet wie, że babka jest jego, to przestaje się starać, udawać kogoś kim nie jest i się zaczyna, że on nie musi pomagać, niech ona wszystko sama, że koniec fajnego spędzania czasu, teraz niech ona zapieprza w domu, a on teraz będzie więcej czasu spędzał z kolegami, a jak jej sie coś nie podoba, to jeszcze a papę dostanie. Niestety, gdyby panowie od razu pokazywali kim naprawdę są , to nie byłoby takich historii o bitych kobietach itp. To nie jest takie proste.

Gość gość
gość dziś przestańcie robić z siebie ofiary facetów. To całe gadanie, że kobiety chcą dobrych mężczyzn a ci źli udają dobrych jakieś bzdury! Zgadzam się z pierwszą odpowiedzią do tematu. Normalna kobieta szuka normalnego mężczyzny lub chłopaka

Gość gość
Czesto miały złe relacje z ojcem lub ich brak, złe męskie wzorce w dzieciństwie często mają wpływ na wybór kobiety, ponieważ nie zna zdrowych relacji z mężczyznami

Gość gość
No wlasnie, normalna to taka ktora miała normalną rodzinę i wsparcie rodziców, taka która nie zaznała miłości w domu desperacko probóje zasłużyć na miłość dupka i krąg się zamyka

Gość gość
niegrzeczni chłopcy są na początku bardziej zabawni, dostarczają emocji, rozrywki, są bardziej hop siup do przodu, etc itd. a potem dziewczyna zachodzi w ciąże, albo w codzienność wkrada się rutyna, kobieta chce stabilizacji, a niegrzeczny chłopiec przestaje być niegrzecznym chłopcem, okazuje się że jest nieodpowiedzialnym gościem, który ma w doopie swoją wybrankę, bije, nadużywa, zdradza ...etc. Jednym kobietom łatwiej się rozstać, innym ciężej ..

Gość gość
Kurcze, to ja jakaś inna jestem, mój facet ani nie pije, ani nie pali, nie ćpa, nie jest agresywny... za to ma dużo pozytywnych cech :) Gdy kiedyś się go zapytałam o jego przeszłość to mówił, że kobiety nie chciały z nim być, tłumacząc mu że jest zbyt spokojny. Przykładowo zarywał do jednej kobiety, zapraszał na randki, kwiatki dawał i te sprawy. Ona drobniutka spokojna blondynka, poznała dresa, który był uzależniony od siłowni, bił ją i zdradzał, a ona dalej z nim była, z mojego obecnego chłopaka zrobiła sobie przyjaciela i opowiadała mu jak go strasznie kocha blablabla...

Gość gość
Nie robię z kobiet ofiar facetów, mówię z obserwacji wielu par. Bo nie od razu widać kto jest kto, ale to samo działa w drugą stronę - faceci też się nacinają na kobiety, które nagle zmieniają się na niekorzyść po czasie. Ja jednak dosyć często obserwuję taki scenariusz, że mężczyzna był spoko, a po ślubie mu odwaliło. Dziewczyna została z małymi dziećmi i szurniętym, agresywnym facetem. Bez pracy, bo dziećmi ktoś musi się zająć, trzeba je (jakoś) odchować i dopiero myśleć o jakiejś pracy. I dopiero jak dzieci odchowane, kobieta może znowu stac się niezależna i dopiero typa pogonić, chyba, że np. rodzice jej pomogą.

Gość gość
Nie robię z kobiet ofiar facetów, mówię z obserwacji wielu par. Bo nie od razu widać kto jest kto x A kto wam każe zachodzić w ciąże, albo brać ślub po kilku miesiącach? Żaden człowiek nie jest w stanie udawać kogoś kim nie jest przez dłuższy okres, po 2-3 latach bycia razem kobieta już powinna być na tyle rozsądna aby dostrzec wady partnera i albo je zaakceptować, albo się rozejść... niestety kobieta to taka istota, która całe życie żyje nadzieją i złudzeniami, one nie zakochują się w mężczyznach, tylko w swoim wyobrażeniu o nich i myślą że będą w stanie "ułożyć" takiego faceta pod siebie, że on się dla nich zmieni.

Gość gość
gość dziś To ja mam podobną historię do historii Twojego chłopaka. Też nie pije, nie pale itd. i też jestem olewany bo spokojny. Mogłabyś opisać jak się poznaliście i o ile to nie jest dla Ciebie przeszkodą to ile macie lat? Jeśli jesteście koło 30 to już nie mam szans na taką dziewczynę bo dzisiejsze dziewczyny już chyba nie są takie jak Ty kompletnie i spokojni chłopacy ich nie kręcą.

Gość gość
prawda jest taka, że w dzisiejszych czasach zdecydowana większość mężczyzn pije, ćpa, cwaniakuje, leseruje, wykorzystuje - więc dziewczynom nie pozostaje nic innego jak związać się z takim (no bo nie być w związku to teraz wstyd) i wmawiać sobie, że po ślubie się zmieni

Gość gośćczternastapięćdziesiąt
Kobiety tych facetów nie wybierają. Tak jak pisał ktoś wcześniej, tacy goście na początku są super, dopiero po ślubie wychodzi szydło z worka, choć też nie zawsze, bo dużo tych typów ma dwie twarze i póki kobieta milczy przed rodziną i znajomymi to taki facet pozwala sobie na coraz więcej. I teraz uwaga: Kobiety! Jeśli jesteście w takim toksycznym "związku" radzę Wam przejrzeć na oczy i zacząć mówić i szukać pomocy. Nie dajcie sobą pomiatać!

Gość gość
Mamy XXI wiek i jak kobieta chce być z agresywnym jakimś chamem to takiego wybiera jak chce spokojnego to wybiera innego. A to gadanie o udawaniu dobrego to tylko próba zwalenia winy na innych za swoje decyzje. Tak samo jak gadanie, że każdy facet to świnia itd. nikt wam nie każe być w związku szczególnie ze złymi facetami!

Gość gość
prawda jest taka, że w dzisiejszych czasach zdecydowana większość mężczyzn pije, ćpa, cwaniakuje, leseruje, wykorzystuje x Nie wiem w jakim środowisku się obracasz, ale większość moich kolegów to faceci dobrze ułożeni, spokojni, mało pijący i nie zażywający narkotyków i praktycznie każdy jest samotny, łącznie ze mną. Miałem kilka dziewczyn, ale zawsze kończyło się takim zdaniem "jesteś super facetem i byłbyś idealnym mężem, ale na chłopaka to ty się nie nadajesz, możemy zostać przyjaciółmi" :P Jedna z nich nawet chciała do mnie wrócić po 1,5 roku, ale to było po tym jak jakiś d**ek ją zostawił samą w ciąży :) a mnie samotne mamusie jakoś nie pociągają.

Gość gość
Bzdura, że nie widać. Ok, może nie od razu, ale spotykająć sie z facetem kobieta ma możliwość zaobserwowania jaki facet jest. Co robi, jak sie do niej i innych odnosi, w jaki sposób woli spędzać czas,jakie ma poglądy etc., itp. Najczęściej jednak zamykają oczy na rzeczy, które widzą. Jeśli koleś nie jest totalnym socjopatom ,to sorry,ale to widać.

Gość gość
Taa, spokojny, ułożony, wykształcony facet z dobrego domu, dzień po ślubie (który u normalnych ludzi następuje conajmniej po dwóch latach związku), zaczyna pić, bić, przeklinać i zachowywać się jak menel. Weź skoncz p******ic głupoty - i mówie to jako kobieta.

Gość gość
Kobiety tych facetów nie wybierają. Tak jak pisał ktoś wcześniej, tacy goście na początku są super, dopiero po ślubie wychodzi szydło z worka x Tak, tak z pewnością, dalej wmawiaj sobie takie brednie i staraj się usprawiedliwić swoją głupotę i zły wybór. Żaden facet nie będzie udawał wspaniałego faceta przez 3-4 lata, bo to tylko strata czasu, oni wychodzą z założenia, że jak nie ta, to trafi się inna. Poza tym po ślubie kobiety również się zmieniają, przed są milutkie i zawsze chętne do pieszczot, a po ślubie mają faceta w d***e i zaczyna się czepianie o wszystko.

Gość gość
gość dziś Poznaliśmy się przez forum o polityce. Zaczęliśmy tam pisać swoje poglądy i jakoś tak wyszło. Ja mam 20 pare lat, on 30. Jedna z jego dziewczyn zdradziła go i teraz jest z takim awanturnikiem zazdrośnikiem. 90% kobiet niestety woli typ facetów macho, jak któryś jest normalny (nie krzywdzi kobiety) to jest wyśmiewany. Kiedyś w internecie czytałam o tym artykuł i podobno tak jest od dawien dawna.

Gość gość
Doprawdy, wszystkie te biedne kobiety to ofiary losu, bezwolne marionetki "tak wyszło" i "tak mi się przytrafilo". A prawda jest taka,że jedna z drugą dokonuje WYBORU i bierze sobie takiego, a nie innego faceta. Często jest to wybor spowodowany złymi wzorcami, niskim poczuciem wartości itp.,ale to cały czas wybór no nie. I to na serio bzdura, że nie widziała. Widziała, ale może "zmieni się". Dziecko może powiedzieć, że czegoś nie zauważyło lub nie zdawało sobie sprawy z pewnych zachowań.

Gość gość
Po części każdy z Was ma rację. Ja przejrzałam na oczy.

Gość gość
Prawda jest taka że większość kobiet jak już sobie kogoś znajdzie, to się takiego faceta trzyma rękami i nogami, bo kobieta boi się być samotna! Mało to tematów na tym forum typu "facet mnie nie szanuje, lub zdradza, co robić?" ale oczywiście rady typu zostaw go, odejdź, spływają jak po kaczce, bo przecież ona nie może zostać sama. Są jeszcze kobiety które uwielbiają wierzyć w słowa, one zwiążą się z każdym który obieca im to czego one oczekują, facet może ją skatować, zdradzić, itd... ale następnego dnia taki facet je przeprosi i obieca zmianę, a one to łykną i dalej będą żyć marzeniami :)

Gość gość
to trochę smutne dla mężczyzny musi być jak jest sam bo został dobrze wychowany przez rodziców a jakich cham i agresor jest obiektem westchnień wszystkich kobiet w okolicy.

Gość gość
jak sie ozeni to sie odmieni.

Gość gość
ja nie lubie chamow.

Gość gość
Da kobiet każdy facet jest zły, bez różnicy czy jest egoistą, chamem, czy jest dobry. Kobiecie nigdy nie dogodzisz, zawsze będzie narzekać na partnera, będzie się czepiać o byle pierdoły, które nie mają żadnego znaczenia, zawsze będzie chciała coraz to więcej i więcej i tak do momentu aż facet się podda i powie dość... wtedy mają powód do odejścia i zwalenia całej winy na faceta :P

Gość Jack White
gość dziś "ja nie lubie chamow." Widzę że ktoś ma tu spore poczucie humoru.

Gość gość
dp na pytanie z tematu jest banalnie prosta - bo prawie kazdy facet zly. KAZDY jest wulagrny i agresywny. Wystarczy sprowokowac tego NIBY porzadnego zeby pokazal jaki jest wulgarny i agresywny, rownica jest jedynie taka ze jeden facet ukrywa swoja prawdziwa nature, oklamuje kobiety i uaza sie za porzadnego a jest taki sam jak ten co wulgarnosc i agresje pokazuje na co dzien. W tej kwestii kazdy jest taki sam, jeden bardziej drugi mnie wularny, agresywny i schamiony. Nie ma faceta na swiecie bo by nigdy z geby wulgaryzmu nie popuscil, nie urodzil sie jeszcze taki. Kazdy bez wyjatku klamie, kazdy bez wyjatku, porzadnych nie ma, to wymysl nieudacznikow prawikow-mamisynkow-nieudacznikow zyciowych na wlasne zmarnowane zycie usprawiedliwiaja sie tak i oklamuja kobiety, zeby w koncu zamoczyc. Alkohol pij***adz pil, probowal prawie kazdy, a narkotyki to juz skarjnosci, nie ma co tego komentowac. Kobiety wybieraja zlych facetow, bo tacy sa faceci, innych, lepszych nie ma, nie bylo i nie bedzie, skonczcie prawiki te bajki i bujdy na swoj temat, pokazaliscie juz nie raz jak nienawidzicie kobiety, jacy jestescie agresywni, wulgarni, jak wyzywacie kobiety, opluwacie je w kazdym mozliwym temacie, a macie sie za porzadnych, jestescie bardziej zaklamani i bezczelni niz szczerzy alkoholicy spod sklepu z piwem.

Gość gość
Kobiety lubią być bite i poniżane inaczej wybierały by normalnych mężczyzn!

Gość gość
czesc słabsza genetycznie a ty nadal puszczalska panno wyzywasz się na prawikach bo oni nie dają byle komu jak ty!!! (mogą przecież iść na dziffki-a ty zamiast mieć chłopaka wolałaś się puszczać )