Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aan17

bóle brzucha w ciąży. Czy to normalne???

Polecane posty

Witam. Jestem w 23tc. Od około tygodnia mam bóle brzucha. towarzyszy mi jakby 'kolka' po lewej stronie pępka. Czytałam, że może to mieć związek z wypuklaniem się pępka, ale taka kolka dopadła mnie kilka razy już około 10 tygodni temu, jednak szybko ustępowała. Tym razem jest inaczej. Ponadto dwa razy miałam jakby skurcz w podbrzuszu po prawej stronie. Trwał on około 15 minut przy czym nie byłam w stanie ruszyć nogą. Po tym cały brzuch był obolały. Gdy próbuję zmienić pozycję z pozycji siedzącej lub leżącej do stojącej czuję się strasznie ociężała i często towarzyszy temu ból w podbrzuszu. Najgorzej jest w nocy kiedy muszę wstać do toalety. Niekiedy mój partner musi pomagać mi wstać ponieważ jest mi bardzo ciężko. Wszystkie te objawy zaczęły pojawiać się na początku tego tygodnia. to jest moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to normalne czy jednak jest powod do niepokoju. Proszę o wyrozumiałość. Dodam , że mieszkam w uk. 3 tygodnie temu byłam na usg i wszystko było w porządku. Pozdrawiam

Gość gość
Przy takich bólach należy udać się do lekarza, bo to nie jest normalny objaw w ciąży.

Gość gość
lekarz nie mówił Ci jakie leki możesz brać, kiedy boli cię brzuch ?

Gość gość
Takie bóle brzucha nie są normalne, idź natychmiast do lekarza.

Gość gość
mój lekarz w podobnych objawach polecił mi nospe, ale skontaktuj się ze swoim lekarzem prowadzącym

Gość gość
Idz nawet zaraz i nie czekaj Nie jest to normalne

Gość gość
Okolicy pepka ? Hmm dziwnie. Na skurcze przepowiadajace jeszcze zbyt wczesnie. Jesli ogolnie po ktorejs stronie moze to byc kolka nerkowa lub jelitowa... Ale okolice pepka... Nie wiem...

Gość eRzecznikNoSpa
Witam , informuję, iż w okresie ciąży o podaniu leku No-Spa zawsze decyduje lekarz. Z podanych przez Panią objawów wynika, że nie jest to sytuacja normalna i codzienna w Pani stanie, dlatego też powinna Pani niezwłocznie skontaktować się z lekarzem prowadzącym.