Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak podać niemowlakowi buraka

Polecane posty

Gość gość

Jak podać niemowlakowi buraka? Ugotować? Soczek? Jak lepiej? Jeżeli gotowany to w jaki sposób? Normalnie gotowałam dla rodziny, dodając cukier, ocet. Wiem, że niemowlakowi nie wolno w taki sposób. Gotować w skórce? Pomożcie, pozd

Gość gość
a po cholere sol i cukier?

Gość gość
A zjedz sobie nieprzyprawionego buraka, smacznego :o 🖐️

Gość gość
Na pewno nie dodawaj cukru ani soli, zwlaszcza jesli dziecko nie ma roku.

Gość gość
Zgadzam się, ja ogólnie niemowlakowi mało co doprawiam, bo i po co: marchewka jest słodka, jajko samo w sobie słonawe, batat też jest słodki, seler, pietruszka, cukinia - to wszystko jest smaczne samo w sobie. Ale burak ma smak ziemisty, sam w sobie jest gorzkawy i bardzo intensywny - też jestem jak najbardziej za tym, by odrobinę go doprawić. Są rzeczy, które tak trzeba potraktować - chyba, że macie ochotę na to, by wasz maluch splunął wam tym w twarz; tylko nie zakładajcie potem tematów pt "mój syn za chiny nie chciał jesć buraka".

Gość gość
oh oh już się pos/r/ały, bo ktoś o soli i cukrze napisał w odniesieniu do buraka :D Mieszkam we francji i powiem wam jedno - wysmialiby was tutaj, podobnie jak we wloszech i choćby austrii, gdzie dzieci od NIEMOWLAKA jedza to co dorosli - DOPRAWIONE tyle, że mniej

Gość gość
temat z serii "karmię piersią, czy mogę zjeść gruszkę?" :D 🖐️

Gość gość
gość dziś oh oh już się pos/r/ały, bo ktoś o soli i cukrze napisał w odniesieniu do buraka smiech.gif Mieszkam we francji i powiem wam jedno - wysmialiby was tutaj, podobnie jak we wloszech i choćby austrii, gdzie dzieci od NIEMOWLAKA jedza to co dorosli - DOPRAWIONE tyle, że mniej XXX Przyprawy tak sol i cukier nie! juz nie wymyslaj....bo to zalosne. I serio takie ciemne jestescie ze podajecie dzieciom sol i cukier ktore nie skonczyly roku....

Gość gość
Rozumiem, że owoców też nie podajecie, bo jednak większość zawiera szkodliwe cukry - w dodatku gigantyczne ilości. Dziś mówił o tym dietetyk w radiowej Trójce. Ależ będziecie mieć zdrowe dzieci, zazdroszczę ❤️

Gość gość
Cukier zawarty w owocach to nie bialy cukier....gratuluje edukacji....

Gość gość
A syp cukier lyzkami dziecku!Na zdrowie!Tucz swojego prosiaka :)

Gość gość
Obierz, pokroj w kostkę, zalej małą ilością wody, ugotuj, zblenduj, możesz zamiast cukru zmieszac do smaku z sokiem jablkowym, super się komponuje

Gość gość
ja gotowałam z małą ilością cukru, oraz kilkoma cząstkami jabłek, potem buraka i jabłko blendowałam. dziecko wcinało aż się trzęsło. obecnie ma 5 lat i jest chuuudy, a od początku karmiony był normalnie, więc nie piszcie, że od łyżeczki cukru dodanej do litra wody tuczy się dziecko...

Gość gość
Upiecz ze skorka w piekarniku, obierz i zetrzyj na tarce. Z tym sokiem z jablek dobry pomysl, a na cukier przyjdzie jeszcze czas ;)

Gość gość
Sok z jabłek oczywiście odcukrzony :D :D :D Ręce opadają jak się co niektórych tu czyta. Biały cukier to nie to samo co cukier z owoców, ale rozkładają się identycznie. A od podania raz na 2 tygodnie pocukrzonego buraka wasze dzieci na pewno dostaną próchnicy, cukrzycy, hiperglikemii oraz niewydolności nerek. Ofkors 😴 Jesteście głupie. Sorry.

Gość gość
ja normalnie karmiłam dziecko i nie rozkminiałam godzinami jak podać buraka, ziemniaka czy marchewkę :( nie wiem skąd taka rozlazłość w dzisiejszych matkach?

Gość gość
może glupie pytanie; ale ile czasu gotowałyście buraki? u mnie nigdy się ich nie jadło.

Gość gość
ja gotowalam buraka albo piekalam tarlkam na tarce i do tego dodawalam tarte jablko. niunia wcina to az milo

Gość gość
Ja gotuje w skórce w wodzie, pózniej wiadomo obieram i gniote kawałeczek widelcem. To wszystko. Córka ma 8,5 miesiąca i wcina z apetytem.

Gość gość
Sprawdź widelcem albo wykałaczka podczas gotowania buraka w skórce czy jest miękki. Nigdy nie patrzyłam na zegarek prawdę mówiąc ile to trwa, ale na pewno nie 15 minut.

Gość gość
Buraki pieczone w skórce (i obrane po ostygnięciu) są pyyyyyyszne! Bez żadnego doprawiania! Serio! My jemy takie z mężem i nasz synek też je uwielbia.

Gość Mama małej Kasi
Teraz gotowe można kupić buraczki starte, bez konserwantów.Już nie te czasy gdy nasze mamy gotowały 5 godzin żeby były miękkie:D

Gość gość
Mój syn ma 8 miesiecy. Podaje zarówno gotowane jak i sok z surowego. Nie sypie soli ani cukru. Uwielbia oba warianty:-)

Gość gość
Ale jak gotujecie same buraki to one nie tracą swojego koloru?

Gość gość
A nie mozna poprostu ugotować barszczu?