Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak podać niemowlakowi buraka

Polecane posty

Gość gość

Jak podać niemowlakowi buraka? Ugotować? Soczek? Jak lepiej? Jeżeli gotowany to w jaki sposób? Normalnie gotowałam dla rodziny, dodając cukier, ocet. Wiem, że niemowlakowi nie wolno w taki sposób. Gotować w skórce? Pomożcie, pozd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a po cholere sol i cukier?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A zjedz sobie nieprzyprawionego buraka, smacznego :o 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na pewno nie dodawaj cukru ani soli, zwlaszcza jesli dziecko nie ma roku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zgadzam się, ja ogólnie niemowlakowi mało co doprawiam, bo i po co: marchewka jest słodka, jajko samo w sobie słonawe, batat też jest słodki, seler, pietruszka, cukinia - to wszystko jest smaczne samo w sobie. Ale burak ma smak ziemisty, sam w sobie jest gorzkawy i bardzo intensywny - też jestem jak najbardziej za tym, by odrobinę go doprawić. Są rzeczy, które tak trzeba potraktować - chyba, że macie ochotę na to, by wasz maluch splunął wam tym w twarz; tylko nie zakładajcie potem tematów pt "mój syn za chiny nie chciał jesć buraka".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
oh oh już się pos/r/ały, bo ktoś o soli i cukrze napisał w odniesieniu do buraka :D Mieszkam we francji i powiem wam jedno - wysmialiby was tutaj, podobnie jak we wloszech i choćby austrii, gdzie dzieci od NIEMOWLAKA jedza to co dorosli - DOPRAWIONE tyle, że mniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
temat z serii "karmię piersią, czy mogę zjeść gruszkę?" :D 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś oh oh już się pos/r/ały, bo ktoś o soli i cukrze napisał w odniesieniu do buraka smiech.gif Mieszkam we francji i powiem wam jedno - wysmialiby was tutaj, podobnie jak we wloszech i choćby austrii, gdzie dzieci od NIEMOWLAKA jedza to co dorosli - DOPRAWIONE tyle, że mniej XXX Przyprawy tak sol i cukier nie! juz nie wymyslaj....bo to zalosne. I serio takie ciemne jestescie ze podajecie dzieciom sol i cukier ktore nie skonczyly roku....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rozumiem, że owoców też nie podajecie, bo jednak większość zawiera szkodliwe cukry - w dodatku gigantyczne ilości. Dziś mówił o tym dietetyk w radiowej Trójce. Ależ będziecie mieć zdrowe dzieci, zazdroszczę ❤️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cukier zawarty w owocach to nie bialy cukier....gratuluje edukacji....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A syp cukier lyzkami dziecku!Na zdrowie!Tucz swojego prosiaka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Obierz, pokroj w kostkę, zalej małą ilością wody, ugotuj, zblenduj, możesz zamiast cukru zmieszac do smaku z sokiem jablkowym, super się komponuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja gotowałam z małą ilością cukru, oraz kilkoma cząstkami jabłek, potem buraka i jabłko blendowałam. dziecko wcinało aż się trzęsło. obecnie ma 5 lat i jest chuuudy, a od początku karmiony był normalnie, więc nie piszcie, że od łyżeczki cukru dodanej do litra wody tuczy się dziecko...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Upiecz ze skorka w piekarniku, obierz i zetrzyj na tarce. Z tym sokiem z jablek dobry pomysl, a na cukier przyjdzie jeszcze czas ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sok z jabłek oczywiście odcukrzony :D :D :D Ręce opadają jak się co niektórych tu czyta. Biały cukier to nie to samo co cukier z owoców, ale rozkładają się identycznie. A od podania raz na 2 tygodnie pocukrzonego buraka wasze dzieci na pewno dostaną próchnicy, cukrzycy, hiperglikemii oraz niewydolności nerek. Ofkors 😴 Jesteście głupie. Sorry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja normalnie karmiłam dziecko i nie rozkminiałam godzinami jak podać buraka, ziemniaka czy marchewkę :( nie wiem skąd taka rozlazłość w dzisiejszych matkach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
może glupie pytanie; ale ile czasu gotowałyście buraki? u mnie nigdy się ich nie jadło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja gotowalam buraka albo piekalam tarlkam na tarce i do tego dodawalam tarte jablko. niunia wcina to az milo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja gotuje w skórce w wodzie, pózniej wiadomo obieram i gniote kawałeczek widelcem. To wszystko. Córka ma 8,5 miesiąca i wcina z apetytem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sprawdź widelcem albo wykałaczka podczas gotowania buraka w skórce czy jest miękki. Nigdy nie patrzyłam na zegarek prawdę mówiąc ile to trwa, ale na pewno nie 15 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Buraki pieczone w skórce (i obrane po ostygnięciu) są pyyyyyyszne! Bez żadnego doprawiania! Serio! My jemy takie z mężem i nasz synek też je uwielbia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mama małej Kasi
Teraz gotowe można kupić buraczki starte, bez konserwantów.Już nie te czasy gdy nasze mamy gotowały 5 godzin żeby były miękkie:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mój syn ma 8 miesiecy. Podaje zarówno gotowane jak i sok z surowego. Nie sypie soli ani cukru. Uwielbia oba warianty:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale jak gotujecie same buraki to one nie tracą swojego koloru?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A nie mozna poprostu ugotować barszczu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×