Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym wyleczylyscie pieluszkowe zapalenie skory?

Polecane posty

Gość gość

Corka ma 10 miesiecy. W jedna noc zrobily jen sie krostki na pupie, ktore przeszly w rumien. Do tej pory smarowalam jej pupe sporadycznie, gdy zauwazylam jakies zarozowienie. Jak jej pomoc? Zmieniam pieluszki czesto, zawsze myje pupe i smaruje na zmiane linomagiem masc lub mascia ze srebrem koloidalnym. Ktos ma jakies inne rady?

Gość gość
mi pomogl tormentiol. w 1 noc wyleczylam odparzenia

Gość gość
Mam w domu jeszcze puder alantan, sudocrem, oliwke

Gość gość
U mnie była sytuacja, że syn miał czerwoną pupę, miał biegunkę, zaraził się rota od kuzyna. Po każdej kupie myliśmy go w bierzącej wodzie mydłem biały jeleń, smarowaliśmy tormentiolem (chyba dobrze nazwe napisałam) i po paru dniach minelo bez śladu. Ważne, by myć i zmieniac pieluchy jak najczęściej. Jak masz większe dziecko może polatać w majteczkach, pupa odpocznie, ale teraz jesień to i tak odpada :(

Gość gość
Tormentiol jest ok, ale u nas raz, gdy było bardzo źle pomogła tylkomasc pośladków robiona na receptę.

Gość gość
Czysta woda do mycia bez mydła, bepanthen maść oraz wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie.

Gość gość
Mi pediatra polecił Linoborici działał super, już po pierwszym zastosowaniu widać było zmiany, a później profilaktycznie tylko smarowałam tormentiolem i problem zniknął.

Gość gość
Ja nie mam jeszcze doświadczenia, ale położna na szkole rodzenia mówiła, że na różne problemy skórne u niemowląt dobrze działa kąpiel z dodatkiem krochmalu, który można kupić w aptece lub przyrządzić samemu w domu i najlepiej przy zmienianiu pieluch w domu nie używać chusteczek nawilżanych tylko przemywać pupę czystą wodą przegotowaną.

Gość gość
Linoborici jest z kwasem bornym, stężenie nie jest zbyt duże, aby miało zaszkodzić zdrowiu, ale lepiej uważać i zbyt często nie smarować pupci dziecka. Spróbuj lepiej kremu Linotormentialae A+E, również jest na odparzenia, sama go używałam, gdy mój syn miał problemy z tym problemy. Działa rewelacyjnie :)