Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iso2015

Awans w korporacji

Polecane posty

Gość Iso2015

Jestem pracownikiem korporacji na stanowisku specjalisty. ( mam w swojej branży kilku letnie doświadczenie - również z innych firm) Od prawie dwóch lat na obecnym stanowisku (w zespole kilku osobowym) Najlepiej znam swoją "działkę", reprezentuje stały wysoki poziom zaangażowania w projekty firmowe, często współpracuje z kadrą wyższego szczebla, wychodzę poza szablon, zostaje czasem po godzinach. Jestem osobą najwyżej ocenianą w swoim zespole - często to słyszę podczas rozmów z przełożonym. Teraz do sedna: Od lipca sygnalizuje - np. przedstawiając prezentacje o swoich osiągnieciach -że chciałbym aby ktoś docenił moje starania, zauważył moje zaangażowanie na tle innych- czytaj - Chce awansować na starszego specjalistę. Zostało to dostrzeżone i padła oferta awansu ale dopiero w nowym roku finansowym - kiedy to będą na to środki. Juhu - super :)- moja ciężka praca została dostrzeżona. W końcu upragniony awans. Podwyżka itp. :) Nie do końca ... Okazuje się ze kilka innych osób z zespołu też usłyszało taką ofertę od kierownika naszego działu. Okazuje się także, ze dla każdej z osób jest przewidziana taka sama podwyżka ( kierownik musiałby uderzyć wyżej gdyby komuś chciał dać więcej $$$) i to samo stanowisko. Czyli moje starania się, zaangażowanie nie zostało dostrzeżona tylko wszyscy zostaliśmy wrzucenie do jednego worka - przepraszam za kolokwializmy ale inaczej trudno to ująć. Jak zachować się gdy taka "oferta" zostanie mi przedstawiona ? Porozmawiać szczerze? Zapytać jaki jest system premiowania/awansowanie w firmie? Nie chce wyjść na osobę, która liczy tylko na awanse i kasę - chociaż jak wiadomo to jest ważne.

Gość gość
A dlaczego nie chcesz? Jesli masz wiedze i jestes dobry,to dlaczego ma ci nie zalezec na kasie i awansie. Tym bardziej jesli jestes lepszy niz konkurenci. Wlasnie to podkresl.

Gość adikks
Szkoda słów- czytam to i czuję się jakbym słyszał o swojej firmie;/ uważasz, że tylko ty pracujesz a reszta się opier***? Facet zejdź na ziemie - wszyscy pracujecie a nie tylko ty! chcesz być pępkiem świata -załóż własny biznes

Gość gość
A czytac umiesz? Gdzie napisal,ze chce byc pepkiem swiata. Jest dobry,to niech to podkresla,bo za dziekuje i medale,to sie dlugo nie pracuje.

Gość gość
Pewnie jakis zazdrosnik,co guzik umie i innych chce sprowadzac do parteru:)

Gość gilgamesz
ej, przestańcie, to całkiem naturalne, że ktoś nie chce awansu! gorzej ma pracodawca, bo chce mieć kogoś zaufanego an wyższym stanowisku (jeśli kilka osób dostało taka propozycję,to może kierownik chce zobaczyć, jak na to zareagujecie i wybrać najlepszego?) powiem Wam, ze odmowa WIĘKSZY PROBLEM DLA PRACODAWCY NIŻ DLA PRACOWNIKA , polecam sobie poczytać na przykład ten artykuł http://cenabiznesu.pl/-odmowa-awansu-ze-strony-pracownika-jak-sobie-z-nia-poradzic/0/0/50da3df4cd84f48cb58940ff1c4f13bb