Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy związek na odległość ma sens ?

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny. Co myslicie o związkach na odległość ? Czy takie związki daja rade ? Czy odległość (wyjechanie na studia) jest powodem aby kogos zostawic ? własnie czegos takiego doświadczyłam i nie umiem tego zrozumieć.

Gość gość
Zalezy jaka to byla odleglosc... W moim przypadku jest to 120 km, spedzamy razem tylko weekendy i jest ciezko. Czasem nawet bardzo ciezko. Ale kochamy sie i mamy w planach razem zamieszkac. W naszym przypadku od poczatku bylo wiadomo, ze ta odleglosc jest (nikt nigdzie nie wyjezdzal, mieszkamy po prostu w roznych miastach), ale zadnego z nas taki stan rzeczy nie zniechecil.

Gość gość
Obecnie jest to 100 km. Kiedy bylismy razem mieszkalismy okolo 30 km od siebie i tez widywaliśmy sie tylko w weekendy. Byslismy razem 2 lata. Teraz sie wszystko popsuło , nie jestesmy ze soba bo on zaczal watpic w to co czuje do mnie , mowil ze ta odległosc go jakos blokuje. Ale ostatnio dowiedzialam sie ze tęskni i ze mysli o mnie caly czas. nie wiem juz sama co o tym myslec...

Gość gość
zalezy na jak dlugo.rok, max. 1,5 ma sens o ile sie mozna widywac w weekendy.jesli sie wogole nie mozna widywac lub sprawa sie przeciaga na kilka lat lub cale zycie, to zupelnie nie ma sensu.ale niektorym pasuje, znajome malzenstwo rozdziela sie z powodu pracy, czy moze mozliwosci lepszej pracy i kasy nawet na rok.obydwoje sa za granica i bywa ze jedno z nich wyjezdz gdzie indziej za granice lub mieszkaja w roznych miastach.rodzice jednego z nich podobnie, jedno chce zostac za granica bo tam ma prace a drugie wracac do PL bo tam ma oferte lepszej pracy.w tej rodzinie kasa najwazniejsza, mimo ze i majac obecne miejsca pracy zyja na wysokim poziomie, ale chca jeszcze wiecej

Gość gość
W jakim jestescie wieku? Mysle, ze najlepsze co mozesz zrobic w tym moemncie to odpuscic... Niech w spokoju sam dojdzie do ladu ze swoimi uczuciami. Jesli Cie rpawdziwie kocha, to bedzie walczyl.

Gość gość
To by trwało tak nie cale 2 lata , bo ja jestem młodsza od niego wlasnie o te dwa lata. I mielibyśmy możliwość spotykania się więc ja juz sama nie wiem o co mu chodzi . jest jakis sposob zeby przemówić mu do rozumu ?

Gość gość
On ma 19 a ja 17 lat. No tak , najlepiej by tak bylo wlasnie. Odpuścić ale niestety nie jest to takie łatwe. Już sie męczę z tym 2 miesiace. Bardzo tęsknie za nim i nadal widze w tym wszystkim szanse :/

Gość gość
Jestescie strasznie mlodzi, cale zycie rpzed Wami... Daj mu odejsc skoro taka podjal decyzje. Jeszcze niejedna milosc na Ciebie czeka w zyciu :)

Gość gość
Wiem , często to slysze. Ale nie potrafie o nim zapomnieć. To był mój pierwszy chłopak i trwało to dla mnie naprawdę długo. Myslałam ze serio damy rade skoro w sumie przez te 2 lata nie mielismy tak łatwo bo widywalismy sie tylko w weekendy. Nie wiem co ma znaczy to ze np tęskni za mna, mam do tego przywiązywać jaka wage ? Czy to w ogole cos znaczy ?

Gość gość
Moze wie jak Ci ciezko i dlatego tak mowi, a moze rzeczywiscie tak czuje - nie znamy go wiec co mozemy o nim wiedziec? On zaczal teraz studia, wszedl w nowy swiat ktory go zafascynowal - wiele zwiazkow sie w takich warunkach rozpada, moj kiedy tez... Odpusc, za jakis czas przejdzie Ci tesknota, otwrz sie n ludzi i korzystaj z najpiekniejszych lat swojego zycia. uszy do gory :)

Gość gość
Tylko ze on nie wie ze ja o tym wiem. Dowiedziałam się o tym nie od niego. Dlatego to mi daje taka mala nadzieje na to wszystko ,ze skoro tęskni to moze jednak mnie kocha.

Gość gość
Tym bardziej dystans z Twojej strony bedzie dla niego bolesny...

Gość gość
Czyli chodzi ci o to ze to by mu dało duzo do myslenia ? ten dystans z mojej strony ?

Gość gość
Chodzi mi o to, ze wydaje mi sie, ze ejdyne co moze go otrzezwic w tym momencie, to Twoja obojetnosc - poczucie, ze definitywnie Cie stracil. Jesli rzeczywiscie za Toba teskni, byc moze zrozumie swoj blad. Ale to jeden z mozliwych scenariuszy.

Gość gość
Też juz nad tym myslałam i to nie byłby zły pomysl ale do konca nie wiem jak to zrobic.

Gość gość
Po prostu badz obojetna, nie kontaktuj sie z nim pierwsza a na jego kontakt reaguj zdawkowo

Gość gość
On sie do mnie juz nie odzywa z miesiąc poniewaz wlasnie miesiac temu napisalam mu wiadomosc zeby sobie to wszystko przemyslal czego on tak naprawdę chce , ze jesli mnie nie kocha to niech zachowa sie jak prawdziwy facet i mi to powie a jesli kocha no to wiadomo,zeby został. Napisałam mu ze czekam na jego krok od tego momentu i ze to jest moja ostatnia wiadomosc do niego. I tak sobie czekam i czekam.

Gość gość
I bardzo dobrze, nie odzywaj sie do niego i tyle. W miedzy czasie badz otwarta na ludzi i nie zadreczaj sie nim.

Gość gość
Autorko, juz ze 3 miesiace temu zalozylas tu watek i zawsze dostajesz takie same rady. Ile razy trzeba ci to napisac, ze jesli faktycznie cie kochal i zateskni to sie odezwie. W miedzyczasie zyj swoim zyciem, bo wyglada na to ze ty sie zalamalas i siedzisz i czekasz, az on sie odezwie...no i co chwila zakladasz nowy temat...

Gość gość
taki zwiazek nie ma sensu.

Gość Agnieszka okazjonalnie
Ma sens, tylko trzeba się postarać. ZAMYKAM.

Gość gość
Ma sens na krotka mete, bylam w takim zwiazku i mialam mozliwosc byc w drugim ale po doswiadczeniach z pierwszym zrezygnowalam. Ludzie maja sie znaja przebywajac rzadko ze soba i pragnienie bliskosci robi swoje, czesto znajdzie sie ktos kto jest blizej. Dla mnie tkwienie w takim zwiazku miesiace, lata jest niedojrzale.

Gość gość
Ja swojego chłopaka wypuściłam za granicę sama go namawialam wyjechał na miesiąc i powiem Ci ze mieliśmy stały kontakt ja wiedziałam że nic złego nie robi a on ze ja po miesiącu do niego dołączyłam ale nigdy więcej bo to nie ma sensu strasznie tesinilam

Sama jestem w związku na odległość. Jakoś nam się układa, ale nie jest łatwo. Bardzo tęsknimy do siebie. Dzisiaj założyłam tu nawet temat, bo niemały problem z tego wyniknął....

Gość gość
dla mnie nie ma :( bylam zakochana, ale zabilam w sobie to uczucie, bo nie potrafilam tak z kims byc..

Gość gość
Na dłuższą metę chyba nie przetrwa, ale jeśli ludzi łączy naprawdę silne uczucie będą robić wszystko, by być razem i zamieszkać że sobą.