Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 20 lat a wyglądam na 12!

Polecane posty

Gość gość

Może uznacie ze to głupi problem ale dla mnie to jest naprawde krępujące i wkurzające. Szczególnie jak idę z moim narzeczonym i dzieckiem to wyglądam jak z bratem i jego córka... U lekarza pytają czy to moje dziecko i w ogóle wszyscy maja mnie za gowniare. Czasem nawet słyszę jawne komentarze mlodociana matka. Czy da się cos zrobić żebym wygladala na swój wiek - jak kobieta a nie jak podstawówka?

Gość gość
ile masz wzr,jak sie ubierasz?

Gość gość
Ja mam 24 i wyglądam na 15. Może jeszcze kilka lat i będę wyglądała na pełnoletnią :)

Gość gość
Nie jesteś za młoda na dziecko?

Gość gość
dołączam się!!!ja mam gorzej bo mam 29 lat,a bez wszystkich dodatków typu makijaż,fryzura i obcasy wyglądałabym na 15. Doświadczyłam tego jak bylam w szpitalu,mówiono mi to wprost. Dodatkowa jestem niska,drobna i mam bardzo dzziecięcą twarz. Planujemy z mężem dzidziusia i zastanawiam sie jak to bedzie wyglądało,obawiam się że bede słyszeć takie właśnie komentarze

Gość gość
Jestem za młoda ale się stalo. Temat jest inny i nie dotyczy oceny wieku na macierzyństwo. Wzrostu mam ok. 163,ciemne wlosy, ubieram się może troche byle jak bo nie mam czasu się stroić ale raczej normalni. Zwykle spodnie jakaś bluzka bluza albo sweter...

Gość gość
u pedonich możesz mieć powodzenie ;)

Gość gość
Może to jest dla ludzi dziwne. Taka młoda dziewczyna,a już ma dziecko.

Gość gość
Nie mam czasu na makijaż i fryzury a na obcasach wszystko mnie boli bo jestem gruba locha po ciąży... Masakra

Gość gość
Nic nie zrobisz, tak to bywa w życiu. Myślę, że lepiej wyglądać za młodo, niż za staro :) Póki co, możesz tylko "spoważnić" się makijażem i strojem.

Gość gość
Jesteś grubą lochą i wyglądasz na 12 lat? To mi się nie zgadza, tusza bardzo postarza.

Gość gość
"Nie jesteś za młoda na dziecko? " 20latka za młoda na dziecko? To jest całkiem normalny zdrowy wiek na pierwsze dziecko. Rodzenie po 40tce to patologia...

Gość gość
ja mam za to 22 lata niedługo skończę aa wyglądam jak 16 latek ... ludzie nawet mnie biorą za takiego i to jest naprawdę dość krępujące zwłaszcza jak kupujesz piwo w sklepie i musisz wyciągać ten dowód tylko po to żeby sprzedawca/sprzedawczyni zdziwiła się że mam 22 lata ! ale zapuszczam brodę więc może coś się zmieni :D jestem pełen nadziei .:)

Gość gość
Raz nawet usłyszałem jak kupowałem bilet w autobusie że "jaki chce pani bilet?" powiedziałem męskim głosem! że normalny a kierowca zamieszany zczerwieniał i mówi " nie poznałem że pan jest facetem" a ja do niego " to już tak trudno się wysilić by zobaczyć zarost?" to było upokarzające.. naprawdę

Gość gość
W życiu sa większe problemy.Nie ważne jak wyglądasz, ważne jak się czujesz. Nic dziwnego, że w wieku 20 lat wyglądasz dziecinnie, to normalne. Poczekaj, tak nie będzie zawsze, a na dziecko mogłas jeszcze poczekać. Trzeba było się uczyć zamiast prowadzać z dzieckiem i "narzeczonym - tatusiem?"

Gość gość
Właśnie,czuje się z tym zle. No dobra znam osoby które wyglądają troche mlodziej ale nie aż tak dziecinnie jak ja.

Gość gość
mam tak samo, ludzie zawsze odejmowali mi 10 lat, raz jechałam taksówką i facet pyta się ile mam lat, to mówię, niech pan doda 10 i będzie wiedział, no i idealnie wcelował, miałam wtedy 27 .... koledzy /tacy dalsi znajomi z pracy/ mojego męża na naszym ślubie pytali go czy tak można z małoletnią :) itp bardzo też rozbawiło mnie, jak po 30 rodziłam swoje trzecie dziecko, pytano czy to nie za wcześnie na dziecko i dawano mi rady, jak należy obchodzić się z niemowlakiem :) ..... tyle, ze mnie nie przeszkadza to, ze młodo wyglądam, raczej bawi, dostawiał się kiedyś do mnie dużo młodszy chłopak, no i uświadomili mu znajomi, ze jestem za stara dla niego :)

Gość gość
Z czasem to przejdzie :P Czas się nie cofa. mam 23 lata i generalnie już rzadko słyszę jakieś mega zdziwienia. Jasne, dużo osób mówi, że wyglądam młodziej, ale tekst, że wyglądam jak 13latka to ponad rok temu ostatnio słyszałam ;) W ciągu ostatnich 2-3lat rysy twarzy mi się wyostrzyły nieco (a były słodko-dziecinne), nabrałam chyba powagi. x Z biegiem czas nawet zachowujemy się poważniej, ubieramy itd. to też ma wplyw. No i sam fakt, ze mamy większą pewność siebie, wyj****ie na opinie innych - to tez swoje robi. x Ale ja jestem drobna dość, nie maluje się itd więc chyba coraz bardziej odróżniam się od dzisiejszych nastolatek :D

Gość gość
A są jakies sposoby żeby wyglądać poważniej?

Gość gość
Nie ma sposobów, aby wyglądać poważniej. Trzeba cieszyć się młodością, bo ona szybko przemija.

Gość gość
Jak to nie ma, pewnie, że są. Makijaż jest najlepszym sposobem, fryzura, obcasy (nie muszą być jakieś wysokie) i poważniejszy ubiór (byleby nie zbyt poważny, taki wizualny dysonans nie jest korzystny ;)). Ale też nie jestem za tym, żeby się postarzać. Ubieraj się po prostu stosownie na swój wiek :)

Gość gość
co za idiotyzmy, tu każdy wygląda 20 lat młodziej to już epidemia, zwłaszcza wśród babek 30+ i 40+

Gość gość
Autorko Ja miałem podobny problem. Mając 30 lat a nawet 33 nie chcieli mnie wpuścić na dyskotekę. Obsługa mówiła że wejście na tą Dyskotekę jest od 21 lat I że nieletnich nie wpuszczają. Byli w szoku kiedy okazałem im dowód osobisty A tu okazało się że mam ponad 30 lat. Z pewnością jest to trochę uciążliwe w życiu ale ma to i dobre skutki. Było to w latach 2000 2003 Tak więc głowa do góry.

Gość gość
cdn Z pewnością kiedy miałaś te 16 do 19 lat nie paliłaś ani też nie piłaś alkoholu. No i też nie piłaś kawy. Ja do 33 34 lat wcale alkoholu nie piłem nawet piwa. Papierosów nie paliłem nigdy i nie palę do dzisiaj. Dlatego też tak młodo wyglądasz.

Gość gość
mam 27 lat i mnie też wiecznie odmładzają, na co dzień mi nie przeszkadza, dają mi 23 około, ale w pracy jest problem, bo człowiek z wiekiem jest bardziej profesjonalnie postrzegany, a nie jak jakaś gówniara

Gość gość
to jeszcze ja z góry, ubiór ma ogromne znaczenie, co innego jak ubiorę się w garsonkę i szpile, a co innego jak "latam" w bluzie z Małą Mi

Gość gość
po uj podbijasz te tematy szmato?