Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czyje dziecko po porodzie? Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Jestem z facetem który ostatnio straszy mnie ze jak nie będę spełniać jego zachcianek to zabierze mi dziecko po porodzie. Ja za miesiąc rodze i nie mam siły gotować prac sprzątać i być aktywna w łóżku. On mówi że jak się nie zmienię to bierze dziecko i odchodzi. Ja pytam jak to bierzesz przecież to ja je urodze i żaden sąd mi nie odbierze. On na to że powie ze jestem leniwa to i dzieckiem się nie zajmę. Boję się że może spełnić groźby. Czy on ma rację? Podpowiedzcie co robić ja mam dopiero 17 lat i zero wsparcia. Tylko on a teraz tak mnie traktuje

Gość gość
Gdzie twoi rodzice ? Masz 17 lat wiec niepelnoletnia :o

Gość gość
W domu nie działo się dobrze więc jak trafił mi się facet który wyrwał mnie z tego domu to odeszła. W styczniu będę miała 18 lat i kupe problemów. Dlaczego?

Gość jfgksdjhgigfh
uznał dziecko przed porodem? Nie jesteś pełnoletnia więc prawa rodzicielsko/opiekuńcze będą mieli twoi rodzice.

Gość jfgksdjhgigfh
a tak wogóle to ty lepiej odpuść sobie tego faceta:-/

Gość gość
Majka spiewala ze wszystkie dzieci nasze sa:-P suko bez zalamki prosze:-)

Gość gość
Nie ma to jak dobre słowo :( Już niedługo będę pełnoletnia więc ja chciałam się opiekować. Czy on może mi zabrać? Możliwe?

Gość gość
Kochana , na kiedy masz poród. ? Urodzisz jak juz bedziesz pełnoletnia. ?

Gość gość
W teorii może ale raczej rzadko sąd przyznaje ojcu dziecka prawa rodzicielskie. A na pewno nie z powodu niespełnienia jego zachcianek... Musiałby mieć mocne dowody ze zle zajmujesz się dzieckiem.

Gość gość
Czy przed porodem będziesz miała 18 lat? Jeśli tak,nikt Ci dziecka zabrać nie może. Powodzenia:)

Gość gość Klaudia
Sory nie doczytalam że za miesiąc rodzisz :) , bylam w ten samej sytuacji tzn . On mi nie grozi i jestesmy razem ale, do póki Ty nir skonczysz osiemnastu lat yo opieke na Twoim dzieckiem prawnie mają Twoi rodzice :) , a do poki nie masz osiemnastki Twoj partner nie ma nic do gadania, i nie może zrobić nic !!:) a to ze nie gotujesz to nie ty jedna nir masz sil ..kochana nie przejmuj sie i miej w doopie chooia :)