Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje się cofać samochodem! Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Mam 20 lat i prawo jazdyzrobiłam zaraz po skończeniu 18 lat. Nie mam swojego samochodu jednak rodzice jako,ze mi ufają pozyczaja mi swojego. Tutaj zaczynają się schody bo ciężko gdziekolwiek jechać nie używając wstecznego biegu aa ja najzwyczajniej w swiecie boje się co używać. Samochód jest bardzo dużo warty i pewno cała moja wypłata nie wystarczylaby nawet na naprawę jednego światła gdybym go uszkodzila. Czy wy też tak macie? Jak pokonać ten strach/lęk?

Gość gość
Jedź na jakiś plac i pośmigaj na wstecznym.

Gość gość
Właśnie już tak próbowałam. Robiłam nawet "tunel" samochodem rodziców i było idealnie... jednak jak wyjeżdżam na drogę i mam gdzieś wycofać między samochodami albo jakąś inną przeszkodą to mam taki straszny strach,ze nie mogę tego opisać... Boje się,ze albo kogoś rozjade albo w coś uderze..;/

Gość gość
Jedyne wyjście to plac i ćwicz ;)

Gość gość
A ja za to oduczylam się jeździć na manualnej skrzyni. Nie potrafie używać sprzęgła. Cały czas jeździłam samochodem z automatem a teraz jak kupiłam samochód z manualną to strach wyjechać na ulicę. Tysiąc razy mi gaśnie, najgorzej na światłach. Chyba sobie też zielonego liścia wstawię na tylną szybę ^^