Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dwa terminy cesarki

Polecane posty

Gość gość

poradźcie: mam 2 terminy zaklepane na cc - piątek i poniedziałek w 2 różnych szpitalach. ten w poniedziałek w lepszej klinice. jesli dotrwam do piątku to mogę dotrwac i do poniedziałku, ale jak sie wykręcic z tego terminu piątkowego? zadzwonić do szpitala rano i co powiedziec, że nie przyjdę?

Gość gość
A wody odejdą Ci w czwartek i cały misterny plan w piz...u :D Ale Ty jesteś głupia :D

Gość gość
to jade wtedy do obojętnie którego szpitala.

Gość gość
Autorko - zebyś ty miała w zyciu tylko takie problemy...

Gość gość
A po co ci 2 terminy? Czemu nie zrezygnowałaś z jednego wcześniej?

Gość gość
nie byłam pewna czy dostane zgode na cc i chciałam miec wentyl bezpieczeństwa. okazało sie, że wcale nie miałam problemu. tam gdzie rodze w poniedziałek zastrzegli, że jesli nie donosze do 15.0 to mnie odeśla gdzie indziej, bo wyczerpali limit. skomplikowane ale w każdym razie chciałabym zachowac sie fair i odwołac jeden termin jak najpóźniej, tylko co powiedziec, że nie przyjde bo sie rozmysliłam?

Gość gość
tu autorka - uwierz, mam inne problemy. rok temu trafiłam w 1. ciązy do przypadkowego szpitala, dziecko zarażone sepsą ledwo przezyło i do dzis jest rehabilitowane, dlatego z uwaga wybierałam teraz szpital. spędziłam łącznie z dzieckiem 2 miesiące w szpitalu i wiem, że warunki socjalne tez są ważne.

Gość gość
Mam nadzieję, że wystawią ci fakturę, a mogą to zrobić jak mają dobrego prawnika.

Gość gość
Jakim cudem miałaś 2 skierowania?

Gość gość
a w czym problem miec i 5 skierowan?

Gość gość
"rok temu trafiłam w 1. ciązy do przypadkowego szpitala, dziecko zarażone sepsą ledwo przezyło i do dzis jest rehabilitowane," x Swoją drogą podziwiam, że zdecydowałaś się na drugie dziecko w tak króciutkim czasie. No chyba, że po prostu z drugim wpadłaś.

Gość gość
czasem los za nas decyduje, nie wszystko da sie przewidzieć. ze względu na mój wiek, to ostatni moment. za niezgłoszenie się na operację/zabieg pacjentowi nic nie grozi, bo na szpitalu ciązy obowiązek potwierdzenia terminu, więc żaden prawnik nic mi nie zrobi. ja chcę byc ok i sama powiadomić. ten poniedziałkowy szpital jest super, ale sama juz nie wiem, mam mętlik w głowie. gorzej jak odmówię w piątek, a w sobote mnie złapie ból i do poniedziałku nie dotrwam.

Gość gość
"czasem los za nas decyduje, nie wszystko da sie przewidzieć. ze względu na mój wiek, to ostatni moment." x Czyli klasyczna wpadka.

Gość gość
No dobra a jak nie dotrwasz pojedziesz do tego poniedziałkowego szpitala to co? Każą ci czekać do poniedziałku? Zrobią cięcie wcześniej i tyle.

Gość gość
nie, przewidziana, zaplanowana akcja posiadania drugiego dziecka, która cudem sie powiodła. a ma to jakieś znaczenie?

Gość gość
w tym poniedziałkowym szpitalu od razu powiedzieli, jak nie dotrwam, to mnie odsyłaja, dziwna taktyka, może nie maja anestezjologów w weekend, nie wiem. dla mnie to dziwne, ale co będe się z lekarzem kłócić. a w piątkowym - gorszym powiedzieli, nawet jak pani dostanie skurczy wczesniej, prosze przyjechac, cięcia są codziennie. przepraszam, że tak chaotycznie piszę ale sama zgłupiałam.

Gość gość
I tak właśnie się dzieje, jak z góry sobie człowiek coś planuje. NA cholerę Ci 2 szpitale? Jeden lepszy, a drugi gorszy? A wiesz, ze 3 byłyby najlepszy? Na Twoim miejscu wybrałabym właśnie ten 3. Moja koleżanka też tak cyrkowała. I w tym "świetnym" o mało nie przekręciła się na tamten świat.

Gość gość
Jedź w piątek do szpitala. Jeżeli wszystko jest ok to w 3 dobie wyjdziesz, nie spędzisz tam tygodni.

Gość gość
ja wiem, że z planów się Bóg śmieje, ale wierzcie mi dziewczyny, w tamtym szpitalu przeszłam koszmar ja i dziecko i cudem wyżyło, dlatego chciałam się zabezpieczyć, chyba każda z nas by tak zrobiła mając straszne doświadczenia za sobą. może przedobrzyłam, ale nie wierzyłam, że donoszę ciążę (bardzo problemowa) i musiałam się jakoś asekurować. rok temu nie miałam wyboru i skończyło się jak się skończyło.

Gość gość
Sory, ale to co przeszłaś to wina szpitala? Skoro tak to trzeba było pozwać szpital a nie wybierać go ponownie. A co jak zaczniesz rodzić w sobotę? Gdzie pojedziesz?

Gość gość
Raz jeszcze napiszę: żaden szpital nie gwarantuje, że poród/cc będzie bezproblemowe. I w tych prywatnych - najlepszych - może zdarzyc się tak, że jakieś narzędzie zostanie w zły sposób wysterylizowane i ... No właśnie.

Gość gość
to wina szpitala, był tam sanepid nawet. wiesz, dzisiaj to bym pozwała, ale jak toczysz walkę o dziecko to tylko to sie liczy. dzisiaj chcę to wymazać z pamięci i tyle. ja nie wybieram tego samego szpitala! piszę o zupełnie dwóch innych. a no własnie, jak odwołam piątkowy a zacznę rodzić w sobote i pojadę do tego poniedziałkowego to nie wiem co mi powiedza. Chyba już sobie sama odpowiedziałam na pytanie:_)

Gość gość
ale wciąz nie wiem co powiedzieć jak zadzwonię do szpitala, że odwołuje termin (wszystko jedno do którego), że co, że wczesniej już urodziłam w innym?

Gość gość
Po prostu powiedz im to wszystko, co nam tutaj napisałaś.

Gość gość
mając termin wcześniejszy poszłabym po prostu na ten termin wcześniejszy a po fakcie odwołała ten następny