Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Monitoring cyklu

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi proszę o co chodzi.W 13dc miałam pęcherzyk 14mm natomiast w 18dc pęcherzyka nie było opis liczne pęcherzyki pierwotne endometrium normoechogenne 8,2mm.Nie powiedział czy jest ciałko żółte nic.Na pytanie czy była owulacja powiedział,że albo pękł albo się wchłonał. Na zdjęciu z usg widzę że jest tak jakby zapadnięty mały pęcherzyk,ale ja tego nie umiem stwierdzić.Ręce opadają na tych lekarzy.Dodam,że w dniach miedzy 13dc a 18dc miałam ból tego jajnika skończył się 17dc wieczorem.

Gość gość
Ale czego ty oczekujesz? Jezeli lekarz w trakcie usg nie był w stanie udzielic konkretnej odpowiedzi, to uważasz ze ktoś na forum to zrobi? Jak była owulacja, to była jak nie, to nie. Na monitoring chodzi się co drugi dzień żeby uniknąć takich sytuacji

Gość gość
Nie wiem dlaczego jesteś taka nie miła.Ja wiem że chodzi się co drugi dzień tak właśnie robiłam ale lekarz kazał poczekać właśnie do tego 18dc dlaczego? nie wiem tak zlecił tak zrobiłam.Pytam ponieważ oczekuje odpowiedzi osób,które były w podobnej sytuacji i dostały odpowiedz od lekarza zaraz po przeprowadzonym usg.

Gość gość
Jejku na tym forum to jest katastrofa. Gdybym napisała,że mąż mnie zdradza lub bije się z teściową zaraz każdy by z radą wyskoczył,ale jeśli chodzi o normalne ludzkie sprawy i człowiek potrzebuje porady to albo nikt nie odpisuje albo sama zawiść.

Gość gość
Ja jestem niemila? Bo co? Nie napisałam ci, że mialas owulacje? Weź dziewczyno pomyśl logicznie- kto może ci na to pytanie odpowiedzieć? ? Jeżeli nawet lekarz nie miał pewności, to zadna kafeterianka nie pomoże, bo jak już napisałam owulacja mogła być lub nie, a przy takim endometrium kiepskie szanse na zagniezdzenie

Gość gość
18.13- weź ty sie puknij w czoło! Jaka zawiść? Wiesz w ogóle co to oznacza? Polecam sprawdzwnie, a potem publiczne wypowiedzi

Gość gość
No niestety takie mam bywało gorzej teraz po lekach i tak jest ok, wcześniej miałam 5,6 mm

Gość gość
gość 18:19 Wiem co to zawiść.Pukać w czoło się nie zamierzam jak i nie zamierzam z Tobą dyskutować, bo nie pisze tu po to aby się z kimś powyzywać i komuś ubliżać bo mam ciekawsze zajęcia.Skoro nie umiesz mi odpowiedzieć to nie pisz nic bo widzę,że strasznie Cię to irytuje. Nieraz widzę tematy ,które też mnie irytują tylko ,że ja nie pisze komuś żeby się puknął w czoło tylko po prostu nie odpisuje.

Gość gość
Odpowiedziałam jak najbardziej merytorycznie, a że nie po czyjejś myśli, cóż mam to w głębokim powazaniu, chodziłam na monitoring 1,5 roku, więc jakas tam wiedze w tym temacie mam :P

Gość gość
A jakie leki bralas na to endo? Bo ja ostatnio miałam 4 mm w trakcie owu

Gość gość
nie brałam żadnych leków na endometrium, ponieważ z nim nie miałam problemów

Gość gość
A czego Ty oczekujesz?Tego że ktoś Ci powie tak miałaś owulację skoro lekarz nawet tego nie wie?Ręce Ci opadają?To w następnym cyklu co dwa dni usg i będzie wiadomo

Gość gość
Do gościa z 20:11 ja biorę estrofem konska dawkę:) w tamtym cyklu tez miałam takie małe endometrium.