Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kawusia241

Jaką odżywkę do włosów suchych i elektryzujących się polecacie?

Polecane posty

Jak wiadomo mamy jesień. Moje włosy przeżywają rozpacz a ja razem z nimi. Zaczęły się elektryzowac (o zimie już nie wspomnę). Na codzien mam zniszczone końcówki, łamiące się, suche, czasem się rozdwajają. Nigdy ich nie farbowalam, suszyłam, paliłam prostownicami i lokówkami a jednak los mnie pokarał. Macie jakąś metodę na te ich elektryzowanie się? Odpadają na pewno nawilżające odżywki firmy: nivea, timotei, dove. garnier, schwarzkopf (nie jestem pewna czy tak się pisze). Używam teraz maski firmy Kallos ale tez jakos specjalnie nie pomaga. Mam zanmiar wypróbowac ,,Issanę". A wy jak radzicie sobie z takim problemem?

Gość gość
Olej kokosowy i odstawienie szamponow na bazie sls i silikowow.

szamponów używam naturalnych z serii garden pharmacy do włosów przetłuszczających się. Na pewno tam nie ma silikonu

Gość gość
Ale odzywki ktore wymienilas wszystkie wygladaja na zrobione z parafiny i silikonu.

Gość gość
Nie masz przypadkiem na mysli green pharmacy? Jesli tak to ma silikony, tylko udaje naturalny.

MMartha - nie mam tyle kasy na odzywkę. ,,Gosc" - tak chodziło o green pharmacy. W takim razie skoro ma silikony to jaki szampon bedzie najlepszy?

Gość gość
Z dostepnych w Polsce tyle tylko wiem, ze rossmanowski babydream dla dzieci ma swietny sklad, ale do idealu troche mu brakuje. Predzej cos znajdziesz w intrencie, musisz sie tylko nauczyc czytac skladniki (jak nazwa konczy sie na -one, to silikon). Fajne rezultaty daje tez mycie wlosow soda oczysczczona i plukanie octem jablkowym, tylko nieco z tym zachodu.

Gość gość
Proszę bardzo: www.anwen.pl/2012/10/poczytaj-mi-anwen-czyli-lektura-na_21.html www.alinarose.pl/2014/12/elektryzujace-sie-wosy-co-pomoze.html

Gość gość
Jeśli używasz szamponów do włosów przetłuszczających się to powoduje że są przesuszone i bardziej elektryzują się.

Gość gość
O matko, dostałaś linka do strony Anwen, zajrzałaś tam chociaż? Tam są TONY wiedzy o pielęgnacji włosów, i tam byś np. trafiła na taki wpis: www.anwen.pl/2013/02/wosowe-must-try.html Plus plany pielęgnacji zależnie od pory roku, typu włosów etc. A na innych podobnych blogach masz np: www.wiedzmabloguje.com/2012/03/sowo-o-szamponach-i-skadnikach.html www.wlosowelove.blogspot.fr/2013/11/jak-umyc-wosy-odzywka-i-po-co.html Siadaj, czytaj i testuj bo na każdych włosach sprawdzi się co innego.

Zapraszam do polubienia fanpage na fb Przedłużanie włosów Profil stworzony dla wszystkich, którzy chcieliby podzielić się doświadczeniem z zabiegiem przedłużania włosów. Opinie, sugestie i porady. Czekamy na wasze opinie :) www .facebook. com/pages/Przed%C5%82u%C5%BCanie-w%C5%82os%C3%B3w/551006111585042 Sprawdź koniecznie! Informacje i konkursy! – Bądź na bieżąco :)