Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki sens trwania w czystosci?

Polecane posty

w dzisiejszych czasach panuje chaos wewnetrzny,brak szacunku,materializm, tyle tego zla .....daleko nam do prawdziwego czystego pelnego szacunku zycia!:)wzgledem drugiego czlowieka !

Czasami mam wrazenie ,ze nie pasuje do tego Swiata:)nie wiem dlaczego jestem ,po co jestem ,i dla kogo jestem?:)

Gość gość
Luba ci pójdzie na bok tym chetniej im bardziej czuje sie sfrustrowana brakiem doświadczeń i nieznajomością świata. Te co były dziewicami do ślubu często mają takie odpały po iluś latach małżeństwa.

Gość Faust 89
MMartha Szacunek to punkt wyjściowy do wszystkiego. Ja bardzo staram się odzwyczaić "bardzo bardzo złych rzeczy" ale wierzę, że świadomość tego co jest z nami nie tak to pierwszy krok to bycia lepszym człowiekiem :)

Gość 21 zaraz 22 latka
Poza tym jak już wspomniałes o przyziemniejszych aspektach, to wstrzemięźliwość do ślubu może być dobrym sygnałem do tego że partner będzie wytrwały w byciu wiernym w związku właśnie, a jeśli ktoś jest katolikiem praktykującym to dobrze rokuje na przyszłość bo jeśli Boi się Boga to nie będzie chciał zdradzać, bo obrazilby tym Boga i ukochaną/ego,a nie tylko ukochana./ego.

Gość Faust 89
gość dziś Luba ci pójdzie na bok tym chetniej im bardziej czuje sie sfrustrowana brakiem doświadczeń i nieznajomością świata. Te co były dziewicami do ślubu często mają takie odpały po iluś latach małżeństwa. Nigdy nie ma gwarancji ale wolę dziewicę i o nią dbać niż być spokojny o puszczalską sukę, która już po prostu nar***ała się w życiu. MMartha dziś Czasami mam wrazenie ,ze nie pasuje do tego Swiatausmiech. nie wiem dlaczego jestem ,po co jestem ,i dla kogo jestem?usmiech. Skąd ja to znam. Raczej nigdy się nie dowiem skoro do teraz nie wiem.

P.Bog nie moze wiecznie stac na strazy czystosci ? moim zdaniem jezeli w zwiazku nie ma szacunku , wzajemnej milosci ,przyjazni to nikt nie ustrzeze sie przed zdrada:)

Gość 21 zaraz 22 latka
Dla mnie argument gościa wyżej o dziewiczych do ślubu ciekawych świata itd nie ma racji bytu. Na chłopski rozum? Ciekawe czego? Jak wygląda inny penis? Jeśli kochasz kogoś to chcesz dla Niego dobrze i w miłości fizycznej też. Starsz się zadowolić partnera najlepiej jak umieszczono oczywiście z obupolnym szacunkiem więc jak jest dobrze to czego szukać gdzieś indziej?

Faust 89 :)) tez nie znam odpowiedzi:)) mimo to ze czesto sie nad tym zastanawiam :) jaki sens ma to wszystko ?:)

Gość Faust 89
Haha penis penisowi nierówny :) Na poważnie to kwestia dojrzałości i odpowiedzialności za związek. Chcesz czegoś więcej od życia to pracujesz nad sobą i związkiem, a nie idziesz na bok z ciekawości za innym... penisem ;)

Gość gość
Nie wiem czego one szukają gdzie indziej, ale tak właśnie jest, że po latach czują się znudzone i szukają.

Gość Faust 89
MMartha Wiesz obawiam się nawet, że być może to wszystko i tak może nie mieć sensu. Ma taki sens (życie) jaki mu nadamy. Bycie dobrym człowiekiem jest dla mnie wystarczającym "sensem".

Gość 21 zaraz 22 latka
Właśnie cieszę się najbardziej z tego że jestem wolna od przywiązania do kogoś komu oddałam część siebie a z kim np bym sie rozstala.Ciało to świątynia. Wyobraź sobie że obcy człowiek wchodzi do twojego pokoju i wycięta o Ciebie brudy grzebie ci w szufladach znajdując jakieś prywatne listy. Bez kitu. Ktoś już na zawsze zabiera mentalne nieintegralną część twojej osoby.

Gość Faust 89
MMartha, 21 zaraz 22 latek Dobrze wiedzieć, że są szanujące się kobiety :) Motywujące dla mnie samego żeby wytrwać przy swojej zmianie :)

Gość 21 zaraz 22 latka
:) życzę Ci Fauście powodzenia wytrwałości i znalezienia wartościowej kobiety w takim razie. A Tobie Martha też wytrwałości i też znalezienia ale prawdziwego mężczyzny. O ile jesteście w trakcie poszukiwań połowic:) dobranoc

Bardzo się cieszę, że się podoba :) Od niedzieli o tej porze obiecuję sobie, że położę się spać heh

Gość gość
Dlaczego faust nie zajmie się na przykład marthą która nie widzi już sensu w zyciu z powodu samotności?

Gość gość
Pewnie ma jakieś wstydliwe tajemnice do ukrycia i dlatego się jeszcze nie ożenił oraz nie zamierza.

Gość gość
Ale jakie tajemnice?

Gość gość
Nie wiem, może stulejkę? Nie znam sie na tym, ale cos sprawia że w kółko szuka dziewic a jak dziewica się zgłosi to on ucieka.

Gość gość
Pewnie dlatego ładuje jakieś dopalacze czy coś w tym rodzaju.