Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobic na obiad? 20zl w portfelu

Polecane posty

Gość gość
Weszlam, bo bylam pewna, ze sie tu powyzywaja :D i sie nie zawiodlam. Szkoda, ze jeszcze moj ulubiony gryps nie padl - mopsiara :D jakbyscie sie w realu spotkaly to byscie sie chyba za te puste lby wziely, co?

Gość gość
Jak coś robię, to robię to jak trzeba xxxxx Ulubiony tekst mojej teściowej :D A prawda jest taka że NIC z reguły nie robi tylko leży z doopą bo jakoś nigdy nie ma czasu, pieniędzy albo chęci żeby zrobić coś "jak trzeba". Typowe paplanie sztywnej kury :D

Gość gość
masz makaron,kup twarogu i upichć kluski z serem,jakiś kompocik do tego i jeszcze ci zostanie:)

Gość gość
gość dziś Współczuję teściowej i ograniczenia umysłowego, przez które wszystkich ludzi oceniasz przez pryzmat jednej osoby.

Gość gość
zjecie mnie ale ja bym dokupiła mięso mielone, zrobić jak na zwykłe mielone, do tego obrać ziemniaki i zrobić ciasto jak na placki ziemniaczane i na wolnym ogniu smażyć takie placki ziemniaczane z miesem mielonym w środku. podać ze zwykłym kuczupem lub sosem czosnkowym i mmmm niebo w gębie. wiem że danie dla biedoty ale zamiast łosiosia wolę to. a mąż jadł by to codziennie

Gość gość
Ja mam dziś ciemny makaron i do tego sos z piersi kurczaka, pieczarek, cebuli, natki pietruszki suszonych pomidorów śmietany. W dwóch dyszkach się zmiescisz

Gość gość
Za 20zł można dużo potraw zrobić placki ziemniaczane spagetti kluski śląskie i z jakimś sosem i mięsem kopytka ryż z warzywami i curry pierogi ruskie barszcz z uszkami naleśniki ze szpinakiem itd... A tymi pseudo bagaczkami z kafeterii się nie przejmuj, pewnie nawet gotować nie umieją

Gość gość
spagHetti to nie potrawa, tylko rodzaj makaronu... no, chyba, że goły makaron jadasz...

Gość gość
Jestem facetem i tak czytam i czytam ten temat i drogie Panie, nie zawiodłyście mnie, liczyłem na odpowiednią temperaturę wypowiedzi. I tak najlepsza propozycja to o tych 10 piwach za 20 PLN. :-P

Gość gość
12.13 Otóż mylisz spagetti z makaronem typu spagetti Spagetti czyli makaron na spagetti + sos z pomidorów i oliwek w wersji wegetariańskiej lub można jeszcze dołożyć mięso mielone czyli tzw spaghetti bolognese

Gość gość
niczego nie mylę "spaghetti" to makaron "spaghetti aglio olio e peperoncino", "spaghetti alla bottarga". "spaghetti cacio e pepe", czy nawet to nieszczęsne nieznane we Włoszech "spaghetti alla bolognese" to są potrawy

Gość gość
A ja nadal czekam na propozycję weekendowego menu od tej tępej strzały, która tu wszystko wyśmiewa. Krowa, która najwięcej muczy mało mleka daje - jakież to prawdziwe 😴 Pewnie czekasz aż mama przyjdzie z pracy i obiad podgrzejesz, bo się bidulko nawet obsłużyć piecykiem nie obsłużysz? Tak myślałam 😘

Gość gość
gość dziś , a kasza gryczana to też wg ciebie danie? Czy może potrawa to jednak "kasza gryczana z..."?

Gość gość
Te co najbardziej pluja to umieja co najwyzej wode zagotowac i zalac zupke chińską. Bo jak moga umieć cokolwiek jak od rana do nocy pokazuja tu swoja klase. Kopytka trzeba umiec zrobic. Mi sie jeszcze nie udalo :) wiec te najwieksze "znawczynie" musza je na prawde wpierddaalac non stop skoro uwazaja je za danie dla plebsu. Ja jadam od swieta bo nie potrafie zrobic tak by mi sie ciasto nie rozpadlo w trakcie gotowania :)

Gość gość
Wszystko trzeba umieć zrobić, bo nawet wodę na herbatę można przypalić :P

Gość gość
paprykorz szczeciński :p

Gość gość
Hehe dobre kluski :)

Gość gość
idz do mc donalds :D

Gość gość
20 zł łooo matko -poszalejesz kochana :D kup kawior,łososia i dajesz czadu kochana

Gość gość
leczo zapiekanki różniste, np. z ziemniaków, kiełbasy, brokuła, papryki i sera nadziewane kieszonki piersi kurzej- fetą z suszonymi śliwkami i orzechami (do 20zł się zmieścisz) naleśniki na słodko i słono zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i fetą gołąbki kotlety ziemnaczano- warzywne wątróbkę kurzą z jabłkami kaszanka z cebulą z patelni - wiem plebs ale jest pyszna hehe

Gość gość
ja od kopytek-do tej bardzo krytykującej gdzie pisalam o bułce tartej i margarynie?Wskaż ten fragment ja bułkę podsmażam akurat na maśle,i margaryny u mnie w domu się nie uzywa,napisałam też,że mozna z warzywami w sosie podać,to twoim zdaniem zły obiad??ty nie musisz tego gotować,ani jeść

Gość ewalina
Dużo i nie drogo to makaron z sosem :) Makaronu w domu zawsze mam zapas, lubię bardzo włoski makaron primo gusto z pszenicy durum. Do tego kupuje pesto albo gotowy sosa tylko zwracam zawsze uwagę na skład.

Gość gość
Pomidorową z ryżem :) Ja do swojej dodaję butelkę pasaty i cały kartonik pomidorów, czosnek, bazylia i mam pyszna zupkę.