Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KP: Dlaczego jednego dnia jest dużo, a drugiego

Polecane posty

Gość gość

malo pokarmu w piersiach? Karmie od nie całych 2 tyg. 2 dni temu mialam piersi nabrzmiale, dzisiaj sa miekkie i wydaje mi sie ze nie mam pokarmu... Dlaczego tak jest

Gość gość
Hmmm moze minal nawal? Choc po 2 tygodniach wydaje mi sie, ze piersi powinnh byc jeszcze twarde. Laktacja normuje sie po okolo 8 tygodniach. Odciagnij laktatorem troche, zobacz czy mocno leci

Gość gość
Laktacja się normuje po około 6 tygodniach, daj sobie czas. Pokarm masz na pewno, przystawiaj dziecko tak często jak chce a będzie dobrze.

Gość gość
dzisiaj rano pod prysznicem jak nacisnelam na prawa piers to leci. natomiast z lewej tak sobie leci... i od tej pory cisza.. miekkie obydwie sa :( to moje 2 dziecko.

Gość gość
Aha, i nie sugeruj się tym ile Ci laktator odciagnie! U mnie odciagal max 30 ml, a nie miałam najmniejszych problemów żeby wykarmic syna. Nie jest to miarodajne po prostu. Patrz czy dziecko przybiera na wadze, ile dziennie moczy pieluszek.

Gość gość
gość dziś Laktacja się normuje po około 6 tygodniach, daj sobie czas. Pokarm masz na pewno, przystawiaj dziecko tak często jak chce a będzie dobrze. xxx czasami daje mu jesc co 30 min(bardziej wydaje mi sie ze chce mu sie pic od "gaworzenia", czasami 2-3 godziny.

Gość gość
pieluch idzie srednio 8-10 szt. Duzo kupek robi, siku tez czesto. Przez 3 dni przytyl 300 gram, jak wazyla go polozna. Przybiera na wadze odpowiednio.

Gość gość
No to nie masz się co martwić :) widać musi się to wszystko unormowac, potem piersi są cały czas miękkie, co nie znaczy, że nie ma pokarmu. Najważniejsze, że dziecko się najada, przybiera, to jak to wygląda "z zewnątrz " jest mniej istotne.

Gość gość
Dzięki :) Już się bałam, że może powinnam mieć lepszą dietę, bo mleko mogę mieć mało wartościowe, lub zanika mi pokarm. :P