Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 latek w szkole

Polecane posty

Gość gość

Syn chodzi do 1'klasy poszedł jako 6 latek. Umie czytać pisać liczyć do 20 zna angielski podstawy. Mam z nim straszny problem mimo że dobrze sobie radzi to biega na przerwach które maja w klasie i za to dostają minusy. Sześć minusów jeden z zachowania szału już dostaje bo tłumacze mu żeby nie biegal a on swoje. Z drugiej strony to chore że dziecko na przerwie nie może biegać....

Gość gość
Co ją mam mu powiedzieć jak mu wytłumaczyć żeby nie biegal bo już mi się pomysły wyczerpaly..... Żeby zaskutkowalo

Gość gość
I właśnie dlatego 6-latki nie powinny być w szkole. Taka prawda. Nie jest to winą Twojego dziecka - ono po prostu chce się jeszcze bawić. Nie dojrzało emocjonalnie do szkoły. Napisz, kiedy skończyło 6 lat.

Gość gość
Masakra,w szkole mojego syna (też 6 lat) dzieciaki na każdej przerwie obowiązkowo wychodzą na dwór, tam maja plac zabaw i 1sze i 2gie klasy są osobno ,bo starsze dzieci maja inny plac. Na przerwach nie ma nikogo w klasach ani na korytarzu chyba,że jest bardzo zła pogoda to idą na salę i tam mogą szalec bo dzieci muszą ,a szczególnie takie kilkulatki. Koniecznie Porozmawiaj z nauczycielka bo to nie jest normalne,a jak nic to nie da ,to porusz problem na najbliższym zebraniu,zapewne innym rodzicom to też się nie podoba.

Gość gość
Ale czy w szkole jest zakaz biegania? Moje dziecko nie ma problemów że skupieniem i z nauka. Po prostu bawi się w berka cwraz z innymi. Siedzą te 6 łatki pięć godzin w klasie WF nie maja ....a bieganie jest zakazane. Paranojaa . jest z kwietnia przepraszam za błędy

Gość gość
Niezrozumiałe są dla mnie te minusy. Oni nawet dzwonka w szkole nie maja.

Gość gość
Minusy ?? Za bieganie ? No chyba kpina. Ja w ogóle nie rozumiem jak można wyslać dziecko 6letnie do szkoły. Przecież emocjonalnie to jest trudne dla dziecka, intelektualnie nie wszystkie dzieci 6letnie są na takim samym poziomie, ten maleńki mózg się jeszcze rozwija. Po to były zerówki dla 6 latków, żeby przyzwyczajać i był świętny odstęp dłuzszy od szkoły żeby dziecko przygotować. Paranoja jakaś. Ja swojego nie wyslę, bo widzę po nim, ze umysł jeszcze nie taki, wiem, ze nie poradzi sobie, nie posiedzi 45 minut w ławce i nie skupi się na jednym, bo woli zabawki, więc wiem, że dostałby chyba z 300 takich minusów za nieposłuszeńswto.

no ja byłam za tym do wczoraj... masakra te dzieci nie nadają sie jeszcze do szkoły, zabrano im zerówkę i teraz to wychodzi :(

Gość gość
I możemy tak gdybac że nie powinny iść tyle naszego ale jest ustalone przez tych mądrych ludzi że 6 łatki idą do szkoły i tyle.......a tematem nie jest referendum tak czy nie dla szesviolatka w szkole tylko chora sytuacja. Bo biegają i 3 5 6 7 8 9'a nawet 12 latki

moja 6 latka to duża baba nawet mi nie przyszło do głowy by nie dać jej do 1 klasy ale emocjonalnie nie daje sb rady... chciałaby malować,kolorować a tu nie odciete,juz tylko ślaczki za którymi nie przepada i nauka :(