Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 miesieczne dziecko wogole nie chce jesc

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie dotyczące mojej 8 miesięcznej córeczki. Od 8 dni corka stopniowo zaczela odmawiac jedzenia. Najpierw przestala jeść zupki, potem deserki, a teraz zaczyna odmawiac picia mleka;( W ciagu dnia wypije 2 razy mleko w ilości ok. 60ml. Kombinuje jak się da . Robię deserki, zupki ale za nic nie chce tego jeść. Odwraca glowke, rączkami zaslania buzie i placze. Dodam ze 3 dni miała gorączkę spowodowana zapaleniem dróg moczowych, ale juz dwa dni gorączki brak na szczęście. Czy któraś z was tak miała? Proszę o rade. Boje sie ze córka przestanie jeść i dostanie anemii. Bylam z nią u pediatry, ale on mówi ze to może samo przejdzie, a jak dla mnie z dnia na dzień jest gorzej :( Bardzo proszę o jakies rady bo ta sytuacja wykańcza mnie :(

Gość gość
a ile razy dziennie podajesz jej mleko?? 2 czy więcej?? Moja jak gorączkowała to nic poza mlekiem nie jadła- 5-6 razy dziennie mleko.. Może jak nie zje zupki to daj jej mleka.. Nie wiem czy dobra rada ale ja bym świrowała jak by dziecko tak mało jadło.. Kolejna niewychowawcza rada to może zajmij ją bajkami. Moja jak była starsza to miała faze buntu na kaszki. Nie chciała produktów mlecznych w zadnej postaci i przez kilka dni karmilismy ją przy piosenkach z you tube a potem dała rady zjesc kaszke bez:)

Gość gość
Probuje dawać jej częściej mleko, ale tez nie chce go pic:( zabawianie podczas jedzenia niestety tez nie skutkuje:( Lekarz powiedzial ze póki nie traci na wadze to nic sie nie dzieje. Dzis ja wazylam i stracila 100gram . Może to nie dużo ale juz spadek jest. Dzis pójdę z nią do lekarza bo w dodatku po antybiotyku wysypki dostala:/ Juz jestem wykończona zarówno psychicznie, jak i fizycznie bo przez ta chorobę juz mam 5 dni nieprzespane :( W dodatku ciągle sie zamartwiam co się z nią dzieje:( Do tej pory jadla bardzo ładnie. Rano kaszka, potem obiadek, mleczko, deserek i mleko przed spaniem i w nocy, a teraz nic. W nocy nie Umi zasnąć bo jest glodna, słychać jak burczy jej w brzuszku, ale i tak mleka nie wypije.

Gość gość
Zęby pewnie idą nie chce jeść ,minie za tydzień lub dwa.Dawaj chłodnej wody do picia.i chłodniejszego mleka .może przed jedzeniem dziąsełka posmaruj żelem przeciwbólowym.

Gość gość
Maluszki jak są chore to zawsze mniej jedzą ,głowa do góry przejdzie jej.A spróbuj dać jej do mleczka miarkę lub dwie kaszki ryżowej smakowej może zje a mleko będzie bardziej sycące.

Gość gość
Nie zmuszaj jej do jedzenia , każdy ma czasem gorszy dzień, dziecko też, uszanuj to ale oczywiście proponuj jedzenie. Polecam książkę "moje dziecko nie chce jeść"

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi. Dziaselka smaruje ale tez nie pomaga to. Gdy dodam kaszki do mleka to tym bardziej nie chce go pic. Mam nadzieje ze to minie. Do jedzenia jej nie zmuszam bo boje sie ze jeszcze wstrętu dostanie.