Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmienic ginekologa?

Polecane posty

Gość gość

Dostałam ostatnio tabletki antykoncepcyjne po których na bardzo zle sie czylam nazywaly sie microgynon 21. Kiedy poprosiłam lekarza o zmianę na inne powiedział ze wszystkie są takie same i na każde będę miała taka reakcje. Czy to możliwe ze nie mogę mieć żadnej antykoncepcji hormonalnej?

Gość gość
ja przez 2 miesiące brałam idstawiłam .... na tyle fajnie miałam z byłym mężem ze stosowaliśmy stosunek przerywany i było super ... nie mogę brać tabletek a prezerwatywa na penisie w mojej pochwie jakoś tak drażni mnie i jakby znieczula (słabo, mało przyjene, jeszcze mniej podniecajace :/)

Gość gość
ja po tabletkach krwawiłam cały czas

Gość gość
No tak ale mi chodziło o to ze przeciez bralam tylko te jedne tabletki. Może są jakies z innym skladem. Jednoskladnikowe może. Chyba pojde do innego lekarza. Ten mój prowadził moja ciążę i w tym jest super ale jest starszej daty i w ogóle niechętnie daje antykoncepcje.

Gość gość
Po tabletkach miałam apetyt i zaczęłam tyc. Odstawilam a waga wróciła. Tonie dla mnie. Koleżanka na antykoncepcji przytyła 20 kg. Po odstawieniu apetyt znikł i musiała uprawiać sport żeby zgubić kg. Po 10 miesiącach schudła 18 kg. Jestem z niej dumna. Obecnie stosujemy kalendarzyk i zero wpadek. Jestem nie jeśli chodzi o antykoncepcje. Przedewszystkim dr powinien zlecić badania zanim przepisze tabletki. A który to robi? Mój lekarz napewno nie! I raczej większość tego nie robi

Gość gość
Miałam badania na poziom hormonów przed i bylo wszystko ok. Kalendarzyk nie wchodzi w grę bo nie miesiaczkuje regularnie... Nie miałam na myśli wzrostu wagi. Mnie bolała głowa po tych tabletkach.

Gość gość
To może powiedz żeby założył ci wkladke domaciczna. Czy wolisz ryzykować zdrowie? Co to za antykoncepcja która daje ci spokój o ciążę a w zamian boli głowa od leków?

Gość gość
A jak to jest z tą wkladka? Obawiam się troche. A pozatym dobrze dobrana antykoncepcja reguluje cykl.

Gość gość
A może stosunek przerywany?

Gość gość
To zaraz będę w ciąży zanajac moje szczęście.

Gość gość
Zakładaj spiralę wydasz tysiaki i spokój na parę lat

Gość gość
A ile kosztuje ta wkladka?

Gość gość
Około tysiąc złotych. Przynajmniej ja tyle płaciłam

Gość gość
O kurczę... Żebym ja tyle miała.

Gość gość
Wychowanie dziecka lub aborcja są droższe. Wybór należy do ciebie

Gość gość
dlatego brałam tabletki. kosztowaly ok.20 zl za 21 szt.

Gość gość
autorko zmień ginekologa. Microgynon 21 to tabletki starej generacji. Brałam je jakieś 10 lat temu. Mi akurat pasowały, ale skoro tobie nie to jest masa innych z innym składem. Jedne będą złe, ale inne twój organizm może zaakceptować. Masz ginekologa starej daty, ale leniwca.