Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Też tracicie wymieniając walute?

Polecane posty

Gość gość

Też tak macie, że jak wymieniacie większe kwoty w kantorze czy w banku, to tracicie niemałą kasę? Aż mnie cholera bierze. Może są jakieś inne opcje?

Gość antoniona
Chyba każdy tak ma, jeśli nie sprawdzi wcześniej różnych opcji. Mimo że ludzie się tego boją, dobrze jest wziąć pod uwagę kantory internetowe. Na przykład Ergokantor.pl ma dostęp aż do 13 walut, a wszystko odbywa się bezpiecznie, bezproblemowo i co ważniejsze - w miarę tanio. Dzięki temu co prawda transakcja trwa trochę dłużej, ale oszczędza się więcej.

Gość gość
Ja trzymam oszczędności w walucie i wymieniam tylko tyle ile mi potrzebne i nie narzekam wymieniam w kantorze internetowym aliora

Gość gość
Ja zawsze wymieniam walutę w kantorze i wcale na tym nie tracę. To wszystko po prostu zależy od tego na jaki się trafi. Jak ktoś jest z Wrocławia to polecam Kantor Cent www.centkantor.pl do którego chodzę od kilku lat. Natomiast bankom jakoś nie wierzę.

no nie jest łatwo teraz z wymianą walut :/ ale tak, jak piszecie, kantory internetowe chyba bardziej się opłacają niż tradycyjna wymiana - wydaje mi się, że wygodniej można wymienić i porównać ceny niż biegać po kantorach po mieście. Kursy euro czy franka https://internetowykantor.pl/kurs-franka/ może nie są obecnie najlepsze, ale jak teraz patrzę to i tak bardziej opłacalne online niż w bankach.