Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

No one

Problem z jedzeniem

Polecane posty

Otóż jestem na diecie. Postaram się nie jeść więcej niż 600 kcal. Wczoraj zjadłam Na śniadanie: kanapkę z chleba pszennego i serka wiejskiego, Na II śniadanie: jogurt 7 zbóż (150 g), Na obiad 3 knedle ze śliwkami, Na kolację mama wepchnęła mi 2 oscypki i wszystko popsuła. Mówi, że po szpitalach ze mną jeździć nie będzie i muszę jeść. Co zrobić?

Gość gość
przy takiej "diecie" tylko rozwalisz sobie przemiane materii przez co jeszcze trudniej bedzie ci schudnac

Gość gość
Jesz drastycznie mało. Organizm już po jednym dniu takiej diety"spowalnia metabolizm czyli wolniej spala kalorie. Pewnie po tej diecie schudniesz ale to co zgubisz szybko wróc****ewnie nawet więcej. Nie słyszałaś nigdy o efekcie jo-jo? To skutek takich radykalnych diet.

Gość gość
jesz mało i źle i nic nie spalisz, bo te wszystkie wegle, które jest będa trzymac tłuszcz tam gdzie jest

Gość gość
Przeglądnęłam twoje wcześniejsze tematy i widzę, że w ten sposób próbujesz się odchudzać od sierpnia. Dziewczyny już pisały że to zdecydowanie zły sposób. Jeśli na serio chcesz schudnąć to napisz ile masz wzrostu, wagi, ile chcesz schudnąć, jak i ile zamierzasz ćwiczyć i czy w ogóle ćwiczysz.

Gość gość  ivvvka
czesc, a ja moge naapisac? nie moge schudnac wogole

Gość gość
Dziewczyno, nie chodzi o to by jeść mało kalorii, ale by przyjmować odpowiednie składniki odżywcze. Co ci da 600 kcal? Tak niskokaloryczna dieta doprowadzi do spalania mięśni i utraty wody, będziesz wazyć mniej, ale Twoje ciało wcale nie będzi Ci wdzięczne, bo tłuszczu nie spalisz za dużo. Jak dojdzie do efektu jo-jo (a na bank dojdzie po czymś takim), to nie odzyskasz już nigdy mięśni, a tylko przyrośnie sadła. Tak to niestety działa. Jedz proteiny, warzywa, wyeliminuj słodycze, produkty mączne i skrobiowe (ziemniaki, makarony, chleb itp.), unikaj smazonych rzeczy, a zobaczysz, że błyskawicznie zaczniesz chudnąć bez głodowania. Zamiast słodyczy ze sklepu pozwól sobie na batony proteinowe, jesli już musisz