Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga684

kąpiel dzieci razem

Polecane posty

Gość aga684

Witam, jestem matką 3 dzieci 2 chłopców i dziewczynki. Chłopiec 10 lat kąpie się sam natomiast 11 letnią dziewczynkę kąpie razem z 4 letnim szkrabem. Moje pytanie brzmi czy powinnam powiedzieć dziewczynce ze juz jest na tyle duża żeby kąpać się samodzielnie, czy pozwolić kąpać się z bratem, jeśli tak to do jakiego wieku.

Gość gość
Ja bym chyba kapala każde oddzielnie, nie mam dzieci jeszcze, ale tak mi się wydaje, bo 11 lat to juz sporo jeszcze ze dwa lata i zacznie dojrzewać, to powinna sama się kąpać

Gość gość
TYLKO oddzielnie!!! Zwłaszcza dziewczynki!!! I w świeżej wodzie oczywiście!!! Dziewczynki bardzo łatwo łapią wszelkie infekcje narządów rodnych a wspólna kąpiel to prawie 100 procent pewności takiej infekcji, dziwię się że pozwalałaś dziewczynce kąpać się z bratem!!!

Gość gość
11-latka z 4 -latkiem??? Chyba chora psychiczne jestes!

Gość gość
bycie dziewczyną to nie przywilej 🖐️

Gość gość
Zdecydowanie osobno w tym wieku. Mam na mysli wiek dziewczynki. Ja mając 12 lat dostałam okres i nie bylam pierwsza w klasie. To już duże dziecko. Rozumiem, że może chodzić ci o koszty, ale przecież nie trzeba lać wody do wanny codziennie. Prysznic zmniejszy koszty, a efekt ten sam, może tylko troche mniej relaksująco.

Gość gość
Hm... trochę to dziwne Ja co prawda tez kapie dzieci razem, ale moje mają 3lata i roczek, ale 11latka z 4latkiem to trochę nie bardzo jak dla mnie