Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak oduczyc malca pobudki w nocy

Polecane posty

Gość gość

Jak oduczyc 4 miesieczne dziecko niepotrzebnej pobudki w nocy? Jest na mleku modyfikowanym i wstaje ok 1-2 i pije cala butle a potem zaraz ok 2 godz pozniej znowu sie budzi i pije tylko ok 30 ml czyli prawdopodobnie glodny nie jest. Podawalam juz wode, herbatke, nie wyjmowalam z lozeczka ale nie daje sie oszukac. Co robic?

Gość gość
Nic nie zrobisz. Moja ma półtora roku i wstaje napić się wody. Jak mam ją oduczyć?!

Gość gość
W sensie dac mu sie rozplakac czy przeczekac az przestanie wstawac o tej godz? Mam wrazenie ze juz mu to weszlo w nawyk poprostu?

Gość gość
Ja chyba wysle meza na kilka nocy do rodziny i po prostu brutalnie go oducze bo juz rece mi opadaja. Spi od 20.30 do ok 1-2 i potem wlasnie ekstra sie budzi zawsze miedzy 3:30 a 4:30 i chce tylko troche mleka a jak probowalam go oszukac herbatka albo woda to ryk.

Gość gość
Daj mu lyzeczke kaszy do ostatniego jedzenia i będzie spal, moj też miał takie pobudki o 4 nie wiedzieć czemu, dostaje 200 z lyzeczka kaszy o 22 i spi do 6

Gość gość
Czy komus sie to udalo?

Gość gość
Kasza czy kleik? Na kaszke jeszcze chyba za maly ale lyzeczka nie powinna zaszkodzic. Jaka kaszke dawalas?

Gość gość
Ja dodaję lyzeczke sinlacu, ona jest po 4 miesiącu, ale możesz spróbować z jakąkolwiek inną

Gość gość
U nas wszystko samo w swoim czasie. Sam sobie eliminowal karmienia i picia. Czasami nadal sie obudzi spragniony ale czy doroslemu sie to nie zdarza?

Gość gość
Moja corka ma 16 miesięcy i tez sie budzi w nocy, czasami raz, czasami dwa. A jak wychodziły jej kły 20 razy. I nie narzekam.

Gość gość
No ale to twoj problem ze nie narzekasz

Gość gość
dziecko ma 4m a ta narzeka,ze budzi sie 2razy w nocy i chce jakies brutalne metody stosowac gdy meza w domu nie bedzie, jestem ciekawa jakie?pewnie dziecko bedzie ryczalo tak dluga az zasnie i tak kilka nocy planujesz robic, jestes okropna. kobieto wez na luz to niemowle jest, lepeij go przytul a nie wymyslasz.

Gość gość
Jezu zawsze sie Musik znalezc jakas matka polka linczujaca za wychowywanie. Nie bede go przeciez przywiazywac do pala i czekac az sie wyryczy. Chce po prostu zredukowac niepotrzebne przejadanie sie bo efekt jest taki ze rano wstaje z bolem brzucha lub kolka bo w nocy sie opije mleka ktore nie trawi sie tak szybko jak matczyne. Owszem przytulam i kocham swoje dziecko. Probuje roznych metod aby mu wpoic zasady dobre takze dla niego. Przejadanie sie w nocy niczemu nie sluzy.