Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie soki do picia dla 3 latka?

Polecane posty

Gość gość

napiszcie jakie soki pija wasze dziec tzn. smak i nazwe soku, bo nie wiem ktorej firmy sa dobre

Gość gość
Nie pije zadnych. Je owoce. A soku to pare lykow roznych jak ktos gdzies pije.

Gość gość
najlepsza woda, ewentualnie taki z sokowirówki.

Gość gość
Ja kupowałam Gerber dla dzieci. Dziecko żyje i ma się bardzo dobrze. Poza tym pierwszym napojem w ciągu dnia jest woda, sok dostał tylko jak zawołał. Grunt to nie podawać napojów sokopodobnych czy wodopodobnych (Waterr kubus)

Gość gość
moja pije p[omaranczowy, 100% bez zadnego cukru czy dodatkow. Nazwy nie podam, bo nic ci nie da gdyz mieszkam za granica. Oprocz tego woda z cytryna lub sokiem malinowym.

Gość gość
Sok tymbark jabłkowy i pomarańczowy w kartoniku z rurka dla dzieci woda mineralna herbata z miodem i cytryna kompot w przedszkolu

Gość gość
Nie nie z sokowirówki jak już to wyciskany .Dawaj wodę i herbaty ziołowe,żadnych tam kubusi.

Gość gość
Ja daję soki z koncentraty (http://tab.pl/), bo produkowane są z polskich owoców, a przede wszystkim nie są naszpikowane chemią. Oprócz tego wodę i herbatki ziołowe.

Gość gość
Nie pije żadnych soków poza domowymi, te też sporadycznie. Pije wodę.

Gość gość
Domowy z sokowirówki (na wyciskarkę gość 2015.10.18 nie każdego stać) rozcieńczony z przegotowaną wodą.

Gość gość
Możesz dawać bobofruty, napoje czy soki hippa, bobovity. Możesz dawać jakieś soki domowe rozcieńczone z wodą ,jeśli robisz, albo masz kogoś, kto takie robi. Możesz dawać normalne soki 100%, ale tutaj nie podam nazwy czy marki.. szukaj na etykietkach sok 100%, a później przeczytaj dokładnie skład... na prawdę można już znaleźć całkiem dobre i zdrowe "normalne soki", ja czasem taki daję, ale najczęściej wtedy rozcieńczam wodą.. nawet niektóre soki Kubusia już mają ulepszony, poprawiony skład, dostosowany właśnie dla rodziców, którzy zwracają uwagę a to, by nie było zbędnego cukru, syropy glukozowego, jakiś zbędnych dodatków.. nie dajmy się zwariować.. po prostu trzeba czytać etykietki.. Moje dziecko w domu pija wodę, melisę, herbaty owocowe zwykłe lub z saszetek hippa, miętę, soki domowej roboty z wodą (winogronowe, z bzu, jabłkowe), mleko, kakao. Soki kupne czasem też pije. Albo robię z nich kisiel. w przedszkolu na śniadanie mają -mleko -mleko sojowe -kakao z mlekiem -herbatkę owocową -herbatę z cytryną i miodem a do obiadu wodę z cytryną i pomarańczą

Gość gość
Ja kupuje w Lidlu lub w Aldi pomaranczowe w litrowych i 1,5 litrowych butelkach z chlodni. Sa z miazszem, bez koncentratu, wody i cukru. W ogole nie slodkie, tylko takie jak wycisniete pomarancze z sokowirowki. Sa tylko pasteryzowane i maja niedlugi okres waznosci. Trzeba je trzymac w lodowce. kosztuja ok. 4-5 zl/litr. W Adim sa jeszcze swieze smoothies (4 smaki) z mieszanych owocow, bez zadnych dodatkow ani cukrow. Kosztuja troche wiecej od tych litrowych i sa w malych buteleczkach, jakos po 6-7 zl/sztuka.

Gość gość
oo zapomniałam... czasem też mojemu kupuję tego smoothies ale z lidla, głównie ten w kolorze pomarańczowym (jakieś mango czy coś);.. i pije połowę albo z rana, przed przedszkolem, albo po powrocie...

Gość gość
Ja lubię sok z owoców Noni od firmy www.nonibioactive.pl dobrze smakuje i ma dużo właściwości odżywczych dla organizmu,więc myślę że możesz podawać go całej rodzinie.

Gość gość
ja mam fart bo mieszkam obok sadownika i mam pyszne jabłka i soki od niego. place 15 zl za 5l worek soku z kranikiem. za jabłka 8zl za 5 kg siatkę :) soki tylko tłoczone, absolutnie unikam soków sklepowych z zageszczonego soku.