Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dziec***ija mleko modyfikowaniemo stalych regularnych porach

Polecane posty

Gość gość

Czy wasze dziec***ija mleko modyfikowaniemo stalych regularnych porach

Gość gość
Hm cos sie zöikwidowalo. Posalam jak nauczyc 4 miesieczne dziecko pic mleko o regularnych porach czyli 120 ml co 3 godz. Nie wytrzymuje tych 3 godzin. Probowalam zmienic mleko na 1 z poczatkowego bo myslalam ze sie nie najada ale okropnie plakal przez 3 dni a jak wrocilismy do starego mleka to placz sie skonczyl. Co robic? No nie moze pic 120 ml co 2 godz bo to sie nawet nie zdazy strawic.

Gość gość
może się nie najada? spróbuj mleka z kleikiem ryzowym (maja oznaczenie R) wiem ze Bebiko jest takie na pewno. ja takie podawalam swojemu dziecku i jadl regularnie. jakie mm dajesz?

Gość gość
Moj ma regularne pory posiłków, daj mu więcej np. 130

Gość gość
Ja daje milupy aptamil profutura pre czyli poczatkowe. Probowalam przesiadki na 1 z tej samej serii ale bYly chyba bole brzuszka bo bardzo plakal 3 dni. Wrocilam do tego poczatkowego mleka. A to R to nie jest na refluks zoladkowy?

Gość gość
nie wiem jak z innych firm ale bebiko R jest z kleikiem ryzowym. na refluks sa chyba oznaczane AR

Gość gość
No 130 nie daje rad a jak wypije to moze ze dwa razy w tYg mu sie zdarza. 120 to jego norma. Ale po tych 120 tez powinien te 3 godz wytrzymac. I ciezko jest. Ciagla walka zeby dociagnac do tych 3 godz, zabawianie, zagadywanie. Codziennie.

Gość gość
A u mnie jest tez to z kleikiem ryzowym ale za to jest na nim napisane zeby dopiero po 6 miesiacu stosowac. Sprawdzilam ze jest z tej seriii tez z kleikiem ale on ma 4 mce a tam podaja zeby po 6. no chyba ze mu dam lyzeczke na poczatek.

Gość gość
Dopajaj go woda moze wtedy wytrzyma te 3 godziny. Mi ogolnie położna poradziła to co koleżanka wyżej. Zeby robić 150 zamiast 120. Bo widocznie sie nie najadą 120 i nawet jak nie zje to lepiej wylać 30 ml.

Gość gość
nie no jak nie ma 6 mcy to nie dawaj tego po 6

Gość gość
sprobuj sposobu z 16.29

Gość gość
A moze kleik ryżowy? Jest bodajże od 4-ego miesiąca? Ja dodawałam jedna łyżeczkę do mleka czasem dwie przed spaniem. Niby nic ale wytrzymywała 3 godziny.