Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OzzyH

Wyleczone zęby bolą plus głowa

Polecane posty

Gość OzzyH

Witam, Przez ostatnie dwa(około) lata chodzę do dentysty(nfz-długie kolejki). Mam, a właściwie miałem, kilka zębów do roboty. Wszystko szło bez zarzutów. Leczony był jeden po drugim. Pewnego dnia zaczęły mnie boleć górne zęby po prawej stronie. Tak mnie to denerwowało, że postanowiłem w końcu się przejść prywatnie do innego dentysty bo już nie mogłem czekać. Dentysta nie zauważył niczego niepokojącego(poza jedynym zębem który został do roboty po tamtej stronie, oraz poza ósemkami które, jak obaj stwierdzili, trzeba usunąć). Wyleczył mi tego zęba, ból jakoś samoistnie ustał. Chodziłem dalej do tego pierwszego dentysty. Też po tamtej stronie nic niepokojącego nie widział. Wszystko było dobrze, aż od niedawna zaczynam odczuwać co jakiś czas bóle. Nie jest to stały ból, raz jest, raz go nie ma. Czasem pulsujący, czasem przeszywający, a czasem pojawia się jeszcze nadwrażliwość na ciepłe/zimne. To nie jest już ból tylko górnych zębów. Teraz też bolą zęby u dołu. A do tego jeszcze czasem jeszcze dochodzi ból głowy. Nie wydaje mi się by to tak bolało od tych "ósemek". Bardziej obawiam się o jakieś zapalenie czy coś. I zastanawia mnie czemu raz boli a raz wszystko gra? Wie ktoś co to może być? Miał ktoś coś podobnego kiedyś? Proszę o pomoc.

Gość gość
A pantomogram zrobiony był?

Gość ozzyh
"A pantomogram zrobiony był?" U każdego dentysty to zrobię? Czy raczej tylko w specjalnych miejscach?

Gość ozzyh
zrobiłem zdjęcie pantomograficzne... nic na nim niezwykłego nie widzę, ale ja tam się nie znam... jutro idę do dentysty, trzeciego już, pokazać mu to zdjęcie, może on coś określi nikt nie miał podobnej sytuacji? podobnego bólu?