Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pneumokoki czy szczepiliscie, w jakim wieku i za ile

Polecane posty

Gość gość
Ja szczepiłam schematem 2+1, zaczęłam szczepienie w 8 miesiącu życia dziecka, za jedną dawke płaciliśmy 187 zł. jeśli szukacie info o tych pneumokokach to ja np. na fb obserwuje profil kampanii Szczepimy, także polecam.

Gość gość
Ja również słyszałam, że np. w USA coraz więcej pediatrów odmawia przyjęcia nieszczepionych dzieci. Uważam to za niezbyt mądre, ponieważ to nie wina dziecka, że rodzice nie zaszczepili ale jak inaczej dać do zrozumienia im, że źle postępują? Sama szczepiłam 5w1 plus pneumokoki i meningokoki.

Gość gość
Eksperci kampanii edukacyjnej "Pneumokokom mówimy: Szczepimy!!!" (Organizator: Fundacja Aby żyć) odpowiadają na najważniejsze pytania dotyczące pneumokoków: Jakie choroby wywołują pneumokoki? Co to jest inwazyjna choroba pneumokokowa? Kiedy szczepić dziecko? Jakie niepożądane odczyny poszczepienne mogą wystąpić? Szczepić czy nie? Jakie powikłania mogą wystąpić po chorobach pneumokokowych? Co dają szczepienia przeciwko pneumokokom? Czy szczepionki przeciw pneumokokom są bezpieczne? Jakie są przeciwwskazania do szczepień? Jak wygląda kwalifikacja na szczepienie? W materiale występują dr med. Aneta Górska-Kot oraz dr hab. med. Piotr Albrecht. https://www.youtube.com/watch?v=LMOeQB06LzA&feature=youtu.be

Gość gość
Ale ludzie jesteście naiwni! Tyle kasy za jakąś gowniana szczepionkę! Jeszcze 10lat temu nikt na to nie szczepil i co się takiego tym dzieciom działo ? NIC! Wmawiają w reklamach i kampaniach ze jak jesteś dobrym rodzicem to zaszczep. Powinni mówić że jak jesteś jeleniem i chcesz nas biednych farmaceutów dotowac to zaszczep. My za wyprodukowanie szczepionki płacimy 50gr a Ty 200/300?

Gość gość
Ja zaszczepiłam tylko jedną dawką w wieku 3 lat i mieliśmy za darmo, bo w mieście za darmo były szczepienia na pneumokoki. Ale chyba jedna dawka takiej polisacharydowej wynosi coś ok. 90 zł. Można poszukać na stronie kampanii o pneumokokach takich informacji, na pewno mają.

Gość gość
Ja nie szczepiłam, ale dlatego że dla nas to szczepienie jest za drogie. Rozważam jednak zaszczepienie tylko jedną dawką, tą którą się podaje po ukończeniu 2 roku życia.