Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na co zwracacie uwagę wybierając salę weselną?

Polecane posty

Gość gość

Nasza rodzina kupiła ostatnio duży obiekt z myślą o zrobieniu tam sali weselnej. Jest też budynek w którym można zrobić hotel. Wszystko wymaga remontu i odpowiedniej aranżacji. No i teraz pytanie do was: jaki wystrój lubicie, co wg was jest najważniejsze gdy szukacie sali na ten ważny dzień? Macie jakieś określone wymagania? Kolejna sprawa - jedzenie. Wolicie catering który same znajdziecie czy menu proponowanie przez właściciela obiektu (mamy potężną kuchnię).

Gość gość
1. nowoczesny wygląd, chyba że jest zrobiona w stylu regionalnym (np. w górach oczekuję typowego zakopiańskiego folkloru) 2. własna kuchnia z uwzględnieniem diet (wegetariańskiej, wegańskiej, bezglutenowej) 3. sala wyciszona, żeby muzyka nie przeszkadzała gościom w pokojach, którzy chcieliby się wcześniej położyć 4. manager sali!

Gość gość
m.i Akustyka!!! im więcej marmuru,betonu, terakoty...itp.tym gorsza akustyka, która jest podstawą do komfortowego dzwięku dla zespołu, dj i odbioru dla gości.

Gość gość
wystrój neutralny, nie udziwniony wtedy para młoda może poszaleć z kolorem przewodnim i dekoracjami, gdy sala ma np. czerwony kolor ścian, dodatków a ktoś chce np. zielony kolor przewodni to z czerwienią sali będzie słabo wyglądało

Gość gość
Neutralna kolorystyka, żadne "wersale", zadnego przepychy sztuczności. Kuchnia wlasna z możliwością zrezygnowania z niej i zatrudnienia własnego kucharza. Ladne otoczenie obok

Gość gość
Dla nas najważniejszy był wysoki standard hotelu i dobra akustyka. W koncu wybor padl na http://villapallas.pl/ i nie żałowaliśmy ;)

Gość Kaceperra89
Właściwie to akustyka, o której wspominasz to zupełnie wypadła mi z głowy jeśli chodzi o rzeczy, na które zwraca się uwagę przy wyborze sali weselnej, raczej skupiałam się na rozkładzie, wielkości, możliwości fajnej aranżacji, ekipie obsługującej itd, częściowo wg punktów wymienionych w artykule z http://hotelstyl70.pl/blog/jak-wybrac-najlepsza-sale-weselna/ , ale w sumie o akustykę jakoś nie pytałam wychodząc z założenia, że jak ktoś otwiera salę weselnę to chyba z automatu o takie rzeczy dba. Czy nie?

Gość gość
Możliwość dojazdu alternatywnym do własnego samochodu transportem (taxi, autobus itp.). Możliwość bezpiecznego zaparkowania samochodu. Zadaszony taras, gdzie można wyjść na papierosa.

Gość Kokosza111
1. Kolorystyka sali weselnej pozwalająca na samodzielne dobranie dodatków wg uznania, czyli głowie biele, kryształy, jasna podłoga itp 2. Parkiet po którym się nie ślizgają nogi w tańcu 3. Kuchnia z opcją wegetariańską, wegańska 4. Akustyka, ja np przy wyborze swojej sali tego nie sprawdziłam a potem dowiedziałam się że niestety się tam robi pogłos 5. Dobrze jest gdy można gdzieś na chwilę usiąść poza główną salą, na tarasie albo na jakiejś ławie na korytarzu 6. Łazienka w miarę blisko sali

Ja zwracam uwagę na wygląd sali, ale również na otoczenie. Całe miejsce, w którym odbywa się wesele powinno być piękne i przystosowane do takiej uroczystości. Fajną ofertę ma np. ten zamek: http://zamek.dubiecko.com/ i na pewno warto wziąć ją pod uwagę :)

Gość gość
Zerknijcie sobie na http://www.gdziewesele.pl/, tam jest bardzo dużo opinii weselników i Par Młodych :) Z pewnością pomoże Wam to w reserchu i otworzenia fajnego domu weselnego :D

Gość gość
Na czystość toalet. Ostatnio byłam na weselu w rodzinie. Sala ładna, ale toaleta taka, że człowiek wolałby się załatwić we własne gacie niż tam.

Gość gość
żeby był blisko hotel i duży parking

Gość siekba
Z racji doświadczenia jako "gość"weselny cenię dobrą akustykę/,a z tym jest różnie,a dosadniej :)źle/.Z pozoru,ktoś powie,jakie to ma znaczenie??Otóż ma,a to na wzgląd,że goście weselni przebywają w sali balowej,balowo posiłkowej około 10-12 godzin.Zła akustyka to jeden jazgot,rozmazana muzyka powodujące z czasem dyskomfort i ogólne zniechęcenie,poza konsumpcją alkoholu,ale to nie dla każdego jest takie oczywiste i zdrowe.Z drugiej strony osobna/oddzielona od tanecznej/sala ma oprócz zalet także wady..Złotym środkiem jest dyskretne nagłośnienie takiej sali tym co" trwa,dzieje się":) na sali tanecznej:)

Gość gość
Moim wymaganiom idealnie odpowiada sala weselna w http://dworchoiny.pl/ w Świdniku. Gustowna, przestronna, funkcjonalna- 10/10! :)