Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milamiesz

Dlaczego ludzie tak komentuja wybór imienia

Polecane posty

Gość Milamiesz

Zastanawiam sie dlaczego tyle emocji budzi wybor imienia i dlaczego tyle komentarzy. Nasza coreczka ma na imie Melania a synek Mieszko. Imiona nam sie podobały i zupelnie nas nie interesowala opinia rodziny czy kogokolwiek innego ale non stop sie spotykamy z komentarzami. A przeciez te imiona wcale jakies dziwaczne nie sa, tylko nie bardzo popularne.

Gość gość
W twarz ci to mówią?

Gość gość
bo ludzie to są świnie. U mnie było to samo

Gość melmiesz
Tak, zwlaszcza Melania budzi emocje. Tesciowa sie obrazila jak dalismy Melania, moja bratowa pyta czy normalnych imion nie ma... A ja lubie Mela, Melka i koniec kropka. Mi do glowy by nie przyszlo krytykowac czyjs wybor. Przeciez imie to kwestia gustu czasem mody ale jednak charakter osoby nadaje imieniu wartosc. Mam kolege Bożydara nazywamy go Bożek i nie wyobrazam sobie zeby on mial inne imie bo to super do niego pasuje. A tez biedaka wiecznie ktos komentuje.

Gość gość
Była tu taka laska co pisała ze brat z bratowa skrzywdzili dziecko bo dali imię melania i rodzina się z nich śmieje autorko czy to o ciebie chodzi? Mi imiona się podobają :-)

Gość gość
Ja też tego nie rozumiem co kogo obchodzi jak ktoś inny dał dziecku na imię. A już totalnie nie rozumiem jak można się pytac na forum które imię ładniejsze bo ktoś nie może się zdecydować itd. przecież każdy ma inny gust a imię powinno sie przede wszystkim podobać rodzicom i być w miarę ,,normalne"

Gość milamiesz
Hehe to nie o mnie chodzi pierwszy raz pisze na forum cos o imionach moich dzieci.

Gość gość
Imieniem Mieszko skrzywdziliscie dziecko. Melania jeszcze może być

Gość Milamiesz
Oj zle przeczytalam :) hehe tak moze mija bratowa cos napisala ale by byl zbieg okolicznosci :)

Gość gość
Nigdy się nie spotkałam, aby ktoś w twarz krytykował imiona. Pewnie za plecami coś tam komentują, w końcu każdy ma prawo do wyrażenie własnej opinii i tak jak może powiedzieć, że nie podobała mu sie czyjaś fryzura, tak samo mogę skomentować imię. Melania to bardzo ładne imię. Kojarzy mi się z delikatną, ujmującą dziewczynką. Jak w "Przeminęło z wiatrem".

Gość gość
Imiona sa piękne,takie oryginalne.Tez chcialam dac Mieszko,ale zabraklo mi odwagi...

Gość gość
Sliczne imiona wybralas a dlaczego komentuja nie wiem. ja mam kubusia i amelke wiecznie slysze ze takie popularne ze wszystkie dzieci sie tak nie nazywaja. Nie wszytskie bo Twoje to Melania i Mieszko :)

Gość gość
Brakuje im fantazji, wszystko musi byc w granicach a juz drobne ich przekroczenie to "wymyslanie" najlepiej dawac imiona z top 10 bo wtedy jest sie normalnym. Ja mam coreczke Krystyne i tez wszyscy na poczatku mi mowili ze przestarzale ale ja wlasnie chcialam miec Krysie.

Gość gość
Krysia pieknie ;) Melania też! Ładne też- Jadzia, Wanda, Ludwika, Felicja, Dobrawa, Łucja ;)

Gość gość
Mela na slasku to sperma.

Gość gość
Skoro piszesz na forum, to chyba sama chcesz, żeby skomentowano Twój wybór, więc w czym problem?

Gość gość
Krystyna - mega wiesniackie imie, krycha, kryska...bleee ... mamusiu Krysi - czyzbys byla Kamilką ?

Gość gość
Ludzie wszystko komentuja nie trzeba sie tym przejmowac.

Gość gość
oczywiście można wyrazić swoją opinię i powiedzieć "mi się nie podoba to imię" ,lub "bardzo mi się podoba",ale te pytania "a dlaczego tak?" "nadaj inne,błagam tylko nie to"...to ja tego też nie rozumiem. Za miesiąc rodzę i będzie Marcelina. W d***e mam ,że tesćiowej i reszcie bandy się nie podoba. Podoba się Mi i Mężowi! A te komenatrze"Może byście jednak zmienili....to imię jest paskudne,nie możecie nazwać Ania?" ludzie są walnięci.

Gość gość
ja nie komentuje, bo imie to czyjs wybor, ale Melania i Amelia, bardzo czesto zdrabniane jako Mela kojarzy mi sie ze splunieta slina, delikatnie mowiac, i nic na to nie poradze