Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak dlugo podawalyscie mm?

Polecane posty

Gość gość

niektorzy mowia ze do roku inni ze do 3 lat...co uwazam za przesade. Jakie jest wasze zdanie?

Gość gość
i co zamiast mm? pasteryzowane?

po roku już nie dawałam mm..gotowałam np kaszkę manne na zwykłym mleku 3,2% jogurty,serki itp

Gość gość
Ja jeszcze podaje do kaszy bo córka nie bardzo lubi pasteryzowane,ale staram się odzwyczajać, ma nie całe 3 latka

a moj synek ma 3 lata i na noc wypija mleko modyfikowane i jakos mi to nie przeszkadza...na bilansie dwulatka lekarz powiedzial ze do czterech lat mozna a teraz wyszlo te bebiko 5 i tam jest napisane ze do 6 lat mozna je podawac tylko oczywiscie nie w butelce ze smokiem tylko szklance...

Gość gość
Dawalam do roku czasu. Po pierwsze zadne mm mu nie sluzylo (nasilal refluks). Po drugie nie uważam tego za cud techniki zastępujący nature. Wolalam dac cos co nie jest przetworzone az tak bardzo. Nigdy nie karmilam go przetworzonymi produktami. Mm tylko jak musialam przestac kp i to przez ten minimum czasu.

Gość gość
NIEDLUGO BEDZIE MM DLA DOROSLYCH

Gość gość
Ja tez chce odstawic mm po roku, czy dawalyscie moze mleko kozie?Nie wiem co robic bo nie chce dawac malemu mm...nie wiem na co zamienic??? :(

Gość gość
Nie dawalam koziego .zreszta czy mozna kupic kozie pasteryzowane? Uht nie uznaje :)) to bialy plyn pozbawiony wartosci i wzbogacany sztucznymi witaminami. No moze sa tam jakies bialka ale wg mnie tez zmienione bo wysoka temperatura bialko zmienia. Zaden producent uht nie wmowi mi ze jest inaczej :) Ja kupowalam krowie pasteryzowane lub mikrofiltrowane. Albo w ogole kupowalam od kolezanki ktora miala krowy :) pozniej mi sie znudzilo szorowanie butelek,wyparzanie i pilnowanie by jej dostarczyć ,odebrac i czasami ganiac sie po miesice a no to ja czasu nie mialam a to ona nie miala. Wiec stanelo na sklepowym.

Gość gość
tabele żywieniowe mówią żeby podawać mm do roku. Ale nie ma za bardzo alternatywy dla mm więc chyba można dłużej

Gość gość
moj syn ma 2, 5 roku i dalej pije MM

Gość gość
Niby do 3 roku zycia powinny dziec***ic mm....tak mi powiedzial pediatra, ale jesli nie ma dziecko alergii to juz po pierwszym roku zycia mozna wprowadzac mleko krowie(np.do kaszy) lub kozie ktore nie jest az tak alergizujace jak krowie.

Gość gość
a kefir od jakiego wieku moge dac?

Gość gość
Sprawdz w tabeli bo nie pamietam a to sie zmienia:) na pewno przed rokiem. Chociaz podobno lepiej jogurt bo grzybki kefirowe wytwarzaja alkohol. Jako produkt uboczny. Dlatego kefir tak "buzuje". Ale sa to sladowe ilosci :)

Gość gość
ehh mieszkam po za granicami polski i znalezienie naturalnego jogurtu to nie lada wyczyn :(

Gość gość
Ja krowie zaczęłam wprowadzać po roku. Najpierw podawałam Lactofree czyli krowie pozbawione laktozy. Wydawało mi się, że lżejsze. Teraz córa ma 1,5 roku i normalnie pije krowie, ale nie pelnotluste.

Gość gość
A powinna pelnotluste :) 2% dopiero dla starszych dzieci

Gość gość
Z tym pelnotlustym to nie takie oczywiste. Ja synowi podawałam pelnotluste prosto z farmy i miał zatwierdzenia. Oczywiście nie ma porównania między swojskim mlekiem a tym ze zwykłego sklepu. Uważam jednak, że lepiej zacząć od lzejszego.