Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieluszki z wycięciem na pępek

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny :)termin porodu zbliża się wielkimi krokami,wiec chcialabym kupic juz jakieś pieluszki dla dziecka. Proszę doświadczone mamy o poradę: Czy warto kupić takie z dziurką na pępek czy to zbędny zakup i wystarcza standardowe pieluchy? Jestem zielona w temacie :)

Gość gość
To zbedny zakup .W koszulkach tez chcesz wycinac dziury...?

Gość gość
Zbedny;) zawija sie gore pieluszki i juz nie obciera :)

Gość gość
niby zbędny, ale co ci szkodzi? te dla noworodków z reguły i tak mają wycięcie (inna sprawa, że ja mimo wycięcia i tak musiałam podwijać pieluszkę, bo nie trafiało w pępek)

Gość gość
zbedny...zawijasz pieluszke na gorze i tyle..odslania pepek

Gość gość
A po co maluszkowi chcecie odsłaniać pępek ? ... Mam 3 dzieci i nawet nie słyszałam o żadnych pieluszkach z wycięciem na pępek ... każdemu dziecku zakładałam normalną pieluchę nawet bez zawijania i było ok.

Gość gość
nie musi być wycięcie. ale większość dla noworodków ma specjalne obniżenie. najważniejsze, to kupić naprawdę małe pieluszki pamiętam, że mialam przeróżne na początku i chyba rossmanna były najlepsze.potem używałam pampersów lub dada, ale na początek były rewelacyjne na okres szpitala

Gość gość
ja zawijałam na zewnątrz pieluszki lub wycinałam troszke.

Gość gość
Ja też zawijałam, bo wycięcie nie trafiało w pępek. Moja córka była malutka i wszystko było przyduże. Moja rada: kup jedną małą paczkę pieluch do szpitala, a potem dokupicie na bieżąco, bo nie wiadomo jakie będzie dziecko i możesz zostać ze zbędnymi zapasami.

Gość H helix
Nie ma większego sensu, jeśli musiałabyś za to więcej płacić, ale i nie zaszkodzi. Właściwie nie ma to najmniejszego znaczenia. Taki chłyt materkingowy ;) Ja miałam w szpitalu takie wycięte pieluszki, choć to przypadek, że takie właśnie kupiłam, ale i tak podwijałam im przód na wszelki wypadek, bo mały strasznie się wiercił. Najlepiej kup 2-3 najmniejsze opakowania różnych pieluszek i sprawdź, które będą Wam najbardziej odpowiadać.

Gość gość
Tak wlasnie myślałam,zeby kupic mniejsze opakowania a różne rodzaje,zeby sie przekonać które będą dla maleństwa najlepsze. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :-*