Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od wiosny będziemy starać się o dziecko. Co radzicie, jakie badania wykonać?

Polecane posty

Gość gość
Poddaje sie ;) ... robcie sobie badania jakie chcecie, a jak juz dzieci sie urodza to od razu zaklepcie wizyty u logopedy, laryngologa, alergologa, urologa, ortopedy, neurologa, kardiologa i na rehabilitacje. A przede wszystkim dla siebie do psychiatry :P Napewno beda wam potrzebne :) Narod hipochondrykow i nozofobow :D

Gość gość
11;27 do psychiatry już możesz się rejestrowac!!!!!!!!

Gość gośćania
gość wczoraj Mój boże. Kobiety powariowały. Kwas foliowy możecie pół roku przed staraniem się o dziecko robić, aby komórki mózowe dziecka lepiej się rozwijały, ale reszta jest niepotrzebna. 2 USG w trakcie ciazy to MAX bo to jest NAPROMIENIOWANIE płodu co znaczy że jest niezdrowe. Całe życie ludzie bez tego żyli i zachodzili w ciaze, rodizli,a teraz jakies durne badania. Grow Up. xxx ja p*****le co za ciemnogród......

Gość gość
gość dziś --> Doloz jeszcze ze 4 wykrzykrzykniki, bedzies miec wieksza sile przebicia ;)

Gość gość
Zamiast dokładać wykrzykników napiszę, że to bardzo dobrze, że kobiety sie badają przed zajściem w ciaże, przygotyowują się do ciąży etc. Widocznie ty zaliczyłaś wpadkę i nie miałaś okazji się przebadac przed ciążą dlatego zazdrościsz i wyzywasz od hipochondryków!!!

Gość gość
Najlepiej się wcale nie badać, zaliczyć wpadkę, a później lamentować, bo poroniłam i nie wiem dlaczego... Bardzo odpowiedzialne podejście.

Gość gość
12:18 i 12:30 zgadzam się, dużo kobiet zachodząc w ciąże nie wie, że ma za niski progesteron lub za wysokie tsh... a później jak poroni to sie dziwi, a jakby sie zbadała przed lub zaraz po zajściu i zaczęła leczyć, to na 99% by nie poroniła

Gość gość
Tu gosc z 19.50. TSH mialam powyzej 16. Rok trwalo dobranie odpowiedniej dawki tyroksyny. Plus taki, ze stracilam 10kg jedzac normalnie, tak jak przedtem. Obecnie przyjmuje dawke 150 mg tyroksyny i nie wierze, ze medytacjami moglabym sie wyleczyc. To smieszne. Nie ryzykowalabym zyciem i zdrowiem moich dzieci. W ciazy dawka lekow byla podwyzszana trzy razy, bo TSH roslo. Powinno byc okolo 1 tak jak wyzej pisaly dziewczyny.

Gość gość
przede wszystkim wrzucić na luz, bzykać się w przypływie chwili nie na rozkaz a badania to po zajściu sobie zrobisz

Gość gość
12:32 Jedni wierzą inni nie. Są ludzie, którzy mają dość siły w sobie żeby próbować. Ja wierzę w medytację, diety, medycynę naturalną itp. , wierzę bo mi to pomogło i nadal pomaga.Sama się edukuję w tym temacie, szkoda mi tarczycy i truć organizm do końca życia tabletkami. Nie neguję takiego postępowania, ale czasami warto spróbować.

Gość gość
"Widocznie ty zaliczyłaś wpadkę i nie miałaś okazji się przebadac przed ciążą dlatego zazdrościsz i wyzywasz od hipochondryków!!!" No popatrz jak doskonale zgadlas ;) ...jasnowidz cy cus :D :D:D:D Dodam jeszcze od siebie ze jestem sfLustrowana ;) mamuska, kura domowa, utylam w ciazy 20 kg i tak mi zostalo, chodze po domu w wyciagnietych dresach i tlustych wlosach i maz mi na waciki nie daje. Ulzylo ? To lec teraz predziutko i zrob sobie jakies badanie, a nuz okaze sie jestes poza jakas norma i bedziesz mi mogla udowodnic ze masz racje ;)

Gość gość
i jak starania o dzidziusia? :) wazne jest to aby zbadac poziom progesteronu, tsh jesli w ostatnim czasie sie tego nie robilo. Co do kwasu foliowego ja mialam z prenalenu, bo mozna go stosowac z magnezem.