Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skaza białkowa jakie mleko podawać

Polecane posty

Gość gość

Córka ma pół roku. Dostała uczulenia. Mąż był z dzieckiem u lekarza. Ja chora w łóżku. I okazało się, że może mieć lekką skazę białkową. Pediatra zaleciła zmianę mleka. Jaki rodzaj mleka stosujecie? Przy skazie białkowej 1 czy już 2 (powyżej 6 miesiąca życia) ? Do tej pory glównie karmiłam piersią. Rzadko mm.

Gość gość
Mój mając 5miesięcy juz pił 2. Przez chwilę pił bebilon pepti potem nutramigen, neocate lcp. Wszystkie na receptę.

Gość gość
Jesli nie na receptę to moze bebilon Ha 2. Ja podawalam synowi bo tez reagowal na bialko a mleka Ha maja hydrolizowane bialko. Potem pil Nan pro ha 3.

Gość gość
skoro karmilas piersią to po co to zmieniać na mm? Mm zawsze bedzie gorzej przyswajalne.

Gość Migea
Najlepiej podawac takie na recepe Bebilon Pepti lub Nutramigen, z kaszek Sinlac (kukurydziana), moje dziecko miało Bebilon Pepti i wspomagająco probiotyk Latopic. który ułatwia trwaienie laktozy, zmniejsza dolegliwości brzuszkowe, a przede wszystkim zmniejsza rozległość wysypki skórnej. Do kompletu sa tez emolienty Latopic, które uzupełniaja działanie od srodka, działają na powierzchni skóry. Probiotyk hamuje też rozwój alergii i przechodzenie w alergie wziewną.