Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy dziecko nie chce iść do żłobka co robić ?

Polecane posty

Gość gość

Ma dwa lata..ubiera się i wychodzi z domu ładnie... idzie z 10 kroków i chce na ręce..mamy dosłownie rzut beretem do żłobka około 5 min ..wiem że to nie jest duży dystans dla niego ale nie chcę iść chodzi o fakt że idzie do żłobka..wcześniej jeździł na rowerku biegowym ale teraz w stronę żłobka nie chce. .A wraca na rowerki..W wózku nie jedzi od 5miesiecy...chce na ręce i koniec...chodzi miesiąc więc dałam mu taryfę ulgowa. ..ale bez jaj bo jest ciężki..jak to rozwiązać? Tłumaczenia i prośby na nic...A czekanie aż jednak pójdzie to raczej nie ma.szans bo spieszę się do pracy...

Gość gość
rozpieszczony bachor i koniec,ty go sie nie pytaj czy chce iscs do zlobka czy nie tylko go tam zostaw,no koniec swiata bachory teraz decyduja za rodzicow..

Gość gość
szkoda takiego malucha do zlobka, nie mozesz go zostawic u ktorjes babci?

Gość gość
Gdybym mogła co zostawić w domu czy u babci to bym zostawiła..ale niestety to jest życie i nie ma innego wyboru..Z resztą nie jest już taki mały..2 lata to już całkiem duży chłopak..chodzi tylko o fakt przemieszczenia się z domu do żłobka..bo on ewidentnie tam nie chcę iść..A ja jednak muszę to zaprowadzić czy chcę czy nie ;-(

Gość gość
On się męczy kilka godzin w żłobku to ty się pomęcz i ponieś go, skoro to taki rzut beretem... Dziwisz się że sam nie chce iść "na ścięcie "?

Gość gość
To mald dziecko kup mu spacerowke i po problemie

Gość gość
I już posypały się hejty. Ja mam ten sam problem z prawie 3 latkiem. Do przedszkola jedziemy autobusem, a że ja spoznialska jestem to parę razy go na rękach nioslam. Efekt jest taki, że nawet z przystanku jak ma iść to wola na ręce. Dzisiaj już wyszłam wcześniej a droga na przystanek trwała 16 minut. 150 m. Larmo, fochy... Cóż, trzeba odzwyczaic. Może też wychodzi wczesniej. Miałam tak już zimą, nawet do sklepu nie chciał iść. wrzask, ryk, Stare baby się zatzrymywaly i komentowaly... Po paru dniach się złamał. Ale i tak jak zależy mi na czasie albo muszę zrobić zakupy to biorę wózek. Śmiesznie to wygląda bo ma 2lata i 8 miesięcy a ludzie myślą że ma z 4. No i jak to? Taki duży a w wózku? On jak ma motywację, to popierdziela na tych małych nóżkach ze aż się kurzy,l

Gość gość
Jeju, my mamy ten sam problem. Dziecko chętnie przebywa w żłobku ( prywatne - 6 osób w grupie i 2 panie ) ale wyprawić je z domu to masakra. Płacz, ubranie go graniczy z cudem, a potem jeszcze nie chce iść, chce aby go nieść :(. Ma 2 lata i 4 miesiące, do żłobka chodzi już 4 miesiące , ech :( . Aaaa i ten problem mamy dopiero gdzieś od 2 tygodni ....

Gość gość
Wózek odpada bo to bezsens..znając co pewnie by w nim nie siedział...

Gość gość
Moze kup mu hulajnoge? Moja uwielbia.

Gość gość
Jeździł na biegowym. ..ale w stronę żłobka nie pojedzie..

Gość gość
Moze jakbys mu powiedziala, ze hulajnoga jezdzic bedzie TYLKO do zlobka I z powrotem to bedzie chetnie jezdzil?

Gość gość
Spróbuję może akurat