Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy można podawać dziecku mleko 1 przez cały czas?

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 6,5 miesiąca. Pił bebilon 1 i świetnie tolerował to mleko. Przeszliśmy na bebilon 2 i pojawiła się wysypka, rozwolnienie. Próbowałam nan2 i enfamil 2. Wszystkie ha, ale efekt taki sam brak tolerancji. Pediatra zaproponowała powrót na bebilon 1 i cały czas pozostanie na tym mleku. Szczerze pierwszy raz słyszałam, że można spokojnie podawać 1 i że to pełnowartoścowy pokarm dla starszego dziecka. Któras z mam tak robiła?

Gość gość
Ja kiedyś czytałam, że mleka początkowe są lepszej jakości niż następne i jeżeli w ogóle podawać mm to właśnie kontynuować mleko 1. Może taki postępowy twój lekarz ;-)

Gość gość
podłączam się pod temat Czy są mamy, które później lub w ogóle nie wprowadzały mleka 2,3 ? Tylko cały czas leciały na 1? Moje dziecko ma prawie na wszystko alergie i akurat 1 akceptuje.

Gość gość
a może wysypla jest po jakims obiedku?

Gość gość
no rozumiem nie podawać 3 i przejść na krowie.. ale 1 zamiast 2? trochę niezbyt

Gość gość
Tu autorka. Karmię głównie piersią, ale czasami muszę niestety wyjść do pracy na kilka godzin i wtedy jest podawane mm. Tak pediatra zaleciła nie podawać 2 tylko cały czas 1. Chodzi mi o to czy są matki, które podawały tylko 1 bo dziecko źle znosiło następne mleka?

Gość Modyfikowana
Spróbuj mleka HIPP Bio Combiotik, mój synek jest jeszcze na 1 (ma dwa miesiące), ale przeszliśmy z bebilonu i jest o niebo lepiej. Znajoma swojemu synowi ( 7 miesięcy ) też podaje HIPP tyle, że 2 i nie ma żadnych "rewolucji" typu luźne stolce. Po tym mleku moje dziecko bardzo szybko odbija i nie ulewa ani grama :) Minusem jest jego dostępność, aczkolwiek powinnaś znaleźć je na stronie dodomu.pl (albo dodomku.pl) dokładnie nie pamiętam :P

Gość gość
a czy dodawałaś jedna miarkę 2 resztę 1 i tak tydzień trzymać potem zwiększac 2 miarki 2 i reszta 1. ja też dawałam hipp i było ok

Gość gość
tu autorka tak wprowadzałam stopniowo. nie przekroczyłam 2 miarek. dzięki za rady. najpierw podleczę i zaczekam aż całe uczulenie zniknie. spróbuje hippa. szukałam wszędzie jakiś informacji o podawaniu cały czas 1, ale nigdzie nie znalazłam. Moja pediatra ( a to dobry lekarz, każdy u nas chwali i ja też nie mam o niej bardzo dobre zdanie) zaproponowala powrót do 1, ewentualnie przejście na mleko z ha. Ale skłaniała się do 1.

Gość gość
Mieszkam za granicą i tu jest takie mleko jak PRE - jest to z myslą o noworodkach głownie mleko, ale wiele mam podaje Go cały czas - jesli tylko Maluch się nim najada. Nie zawiera zadnych cukrów poza laktozą. Nawet lekarze tutaj polecają podawanie tego mleka tak długo, jak długo pasuje dziecku. Nawet do 2 roku życia. Mój synek ma natomiast prawie 13 miesięcy i tez chcielismy przejsc na mleko takie "po roku" ale własnie zaczał się płacz, bóle brzucha i nadal podajemy 2 i pozostaniemy przy nim do konca:-)