Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest powod do zmartwien czy przesasdzam?

Polecane posty

Gość gość

siema, od 2-3 miesiecy boli mnie prawa piers, nie codziennie, nie zawsze ale odczuwam bol, w prawej piersi przy wezlach odczuwam jakby maly guzek, podkresle ze pracuje w miejscu gdzie czesto sa przeciagi i moze ja przeziebiam ta strone i piers, nie jest to taki bol jak przy okresie czy przy owulacji, mam 23 lata, nikt u mnie nie mial raka piersi itp. sam bol by mnie jeszcze az tak nie przesrtraszal ale ten guzek, mieszkam w uk i nie wiem czy gp mi pomoze bo tu z lekarzami jest porazka badz gdzie sie udac by zrobic usg czy inne badania. dzieki

Gość gość
Idź na gp.gp skieruje cię do kliniki piersi tam Zrobią ci badania. Ja jestem juz po wiZycie w klinice i czekam na wyniki biopsji

Gość gość
Sorki za błąd nie na a do gp. I nie bagatelizuj tego guzka.warto sie zbadać.ja z miejsca w gp dostałam antybiotyk noi skierowanie do kliniki. Po tygodniu wizyta. Na początku usg a 5 min pózniej biopsja gruboigłowa teraz najgorsze czekanie na wynik.nie straszę Cię ani niczego nie sugeruje ale warto sie zbadać.pozdeawiam i powodzenia

Gość gość
Dzieki. Pojde dp mojego gp. Ciekawe czy mnie oleje czy faktycznie cos pomoze. Tu w uk roznie z tym bywa.

Gość gość
Ja tez miałam identyczne odejście jak Ty do gp.to była moja pierwsza wizyta odkąd jestem w UK a jestem 5 lat.slyszalam co nie co relacji innych. No ale poszło dość sprawnie i szybko.daj znać co i jak z Tobą ,,zrobili"

Gość gość
Kazdy normalny GP wysle cie na dalsze badanie. Ja mialam lekka zmiane ksztaltu sutka, co moze byc objawem nowotworu. Lekarka zbadala, powiedziala ze wydaje jej sie ze noe ma problemu, ale dla pewnosci skierowala mnie na badanie w ciagu 2 tygodni. Wszystko bylo ok, czego i Tobie zycze.

Gość bogusiaz
Wydaje mi się, że warto by było udać się jednak do lekarza i żeby zlecił Ci jakieś badania. Czy to usg piersi czy właśnie mammografie. W razie gdyby coś wyszło na pewno skieruje Cię na coś takiego http://medycynadab.pl/biopsja-aspiracyjna-gruboiglowa/ Ale zdrowie mamy jedno i trzeba o nie dbać jak tylko możemy. Takie jest moje zdanie. I nie warto się zastanawiać co ten ból może oznaczać. Po prostu idź do lekarza.

Jeśli coś Cię niepokoi w Twojej piersi (guzek, bolesność itp.), koniecznie powiedz o tym swojemu lekarzowi i zrób odpowiednie badania. Nie można tego bagatelizować i składać na karby przeziębienia.