Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zaplanowac posiłki 7 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie. Poradzcie jak mam rozłożyć posiłki córki 7 miesięcznej. Zasypia okolo 19.00 wtedy daje gęste Mleko z kaszka. Budzi się około 2.00 i daje jej okolo120 ml mleka. Potem znów je około 7.00 mleko. Na 12.00 idzie do żłobka gdzie Nie chce jeść więc około 11.40. Dajemy jej znów mleko okolo180 mleko. W zlobku ma o 15.00 papke owocowa. Zjada okolo 80 ml.Zabieram ja do domu o 16.00 daje mleko. No i okolo 19.00 znow mleko przed snem. Kiedy i ile mam dawac obiadek. I inne rzeczy do jedzenia i jakie procz mleka. Wychodzi na to ze nie ma czasu na to. Prosze o rady.

Gość gość
Albo przed żłobkiem albo po. Przed żłobkiem można ugotować jakieś warzywko z mięskiem i podać koło 11.00. Jeżeli po żłobku to najlepiej mieć już coś gotowe. Ugotować na kilka dni, zamrozić i rano wyjąć. Obiad jeżeli będzie jadła koło 17.00 to nic się nie stanie. Gorzej jak nie będziesz jej dostarczać innych składników niż mleko.

Gość gość
Dalabym przed zlobkiem. Moj je tak: Mleko z piersi, 150 gr owocow, 200 gr obiadu, piers, 200 gr jaglanki gryczanej lub owsianej, mleko z piersi w nocy