Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pikollo

tsh i pco

Polecane posty

Gość pikollo

załamalam się...:( wszystkie wyniki do d**y...:( lecze sie na niedoczynność tarczycy od około 5 miesięcy wyniku początkowego nie pamietam ale mialam zalecona 1 tabletkę euthyrox 25 po 3 miesiącach zrobiłam badania i tsh wyszło 4,36 lekarz zwiekszył mi dawke do 1,5 tabletki i kazal przyjsc za pół roku!!! ale nie dawała mi spokoju ta moja tarczyca i dzis (po 2 miesiacach) powtórzyłam badania TSH wyniosło 7,47 jestem zalamana...:( cały czas rosnie a staramy sie z meżem 1,5 roku o dziecko...:( do tego mam prawdopodobnie PCO załamka

Gość zaquisha
a gdy byłaś u ginekologa z wynikami to co Ci powiedział? ja gdy byłam w ciąży to na samym początku (z racji tego że moja mama miała operowaną tarczycę) dostałam od razu jodid żeby w razie co w trakcie ciąży nie pojawiły się problemy. jod i magnez uzupełnij przede wszystkim, ustal to z lekarzem i ponów badania na spokojnie.

Gość gość
zmien lekarza, czasami po euthyrox wzrasta tsh a po zwiekszonej dawce maleje. Ja mam niedoczynnosc i pco, po zbiciu tsh od razu zaszłam w ciąze takze głowa do gory. Dawka 25 to smieszna dawka przy 5,4 dostałam 50 od pon do pt, a w weekend 75

Gość gość
1.5 tabletki? A nie lepiej dać jedną tabletke z więkrzą dawką?? Badałaś sie pod kątem hashimoto? Bo może właśnie przez to tsh ci ie spada... Ja mam niedoczynność i jestem w ciąży ale zaszłam tylko przez odpowiednie leczenie

Gość pikollo
euthyrox 25 i przepisał mi mój lekarz ogólny wizyte u endo mam 2 grudnia dopiero...:( co do ginekologa to przepisala mi metformax 850 do tego inofolic 2 x dziennie i kazala jak najszybciej isc do endokrynologa....:(zalamałam sie bo myslalam że do świąt nam sie uda z dzieckiem jak sie wspomoge lekami a ta tarczyca mnie dobila:(

Gość gość
a nie mozesz isc do endokrynologa prywatnie? dobry endokrynolog ma bbbaaardzo duze znaczenie w umiejętnym leczeniu tarczycy...

Gość pikolllo
no właśnie ide prywatnie i dopiero jest miejsce na 2 grudnia...:(

Gość gość
ale to pewnie idziesz do przychodni na prywatna wizyte? polecam prywatne praktyki, moze w miescie obok mozna szybciej?

Gość pikollo
nie do przychodni tylko do prywatnego gabinetu tylko to jest najlepszy lekarz w moim miescie i jest dużo chetnych i długo sie czeka