Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zostawiacie swoje niemowlaki czasami same w pokoju?

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi np. o okres np. 30 min?

Gość gość
w domu samo nie, w pokoju tak, oczywiscie zagladam co pare minut czy wszystko ok. Co w tym zlego?

Gość gość
Oczywiście, np. leży na macie albo na kocu, a ja robię obiad albo coś ze starszym.

Gość gość
Wasze prababki zostawialy wasze babki same w domu i szly w pole... Wiadomo ze zawsze moze cos sie stac ale nie dajmy sie zwariowac, co mam nawet do toalety z dzieckiem w chuscie chodzic??

Gość gość
mój ma już 20 miesięcy więc nie jest już niemowlakiem a samego go gnojka nawet na minutę nie mogę zostawić bo wymyśla takie zabawy że szok :-)

Gość gość
tak, zostawiam - moja 2,5 miesieczna coreczka jest tak absorbujacym dzieckiem, ze zostawiam ja w kazdym momencie, w ktorym na to pozwala. Bywa, ze i 20 minut polezy sama w lozeczku czy lezaczku a dla mnie ten czas jest jak zbawienie :-)

Gość gość
No i właśnie z powodów wymienionych o 19:18 warto dać niemowlakowi spokój, jeszcze się napilnujecie...

Gość gość
Cały czas. Inaczej nic bym nie zrobiła. Czasem zastanawiam się skąd się u ludzi biorą takie pytania i dylematy, ale odkąd się dowiedziałam, że szwagierka zabiera dziecko w leżaczku do łazienki jak idzie robić kupę, to nic mnie już nie zdziwi... Pewnie nie ona jedna jest tak ześwirowana przy pierwszym dziecku.

Gość gość
nie, góra na 5 minut na siku.

Gość gość
Raczej tez nie, najwyżej kilka minut na kibelek, wole mieć ja na oku. Prysznica bym juz nie wzięła, dopiero jak spi.

Gość gość
tak, zostawiam, aczkolwiek od czasu do czasu zerkam co dziecię robi, mała ma 5 miesięcy

Gość gość
19:14 moja prababka w polu nie pracowała, ani jedna ani druga

Gość gość
Dzień dobry wszystkim przyszłym mamom usmiech.gif Jestem studentką Psychologii i prowadzę badania dotyczące obrazu siebie i funkcjonowania zawodowego kobiet ciężarnych. Wszystkie mamy, które są w pierwszej ciąży, w 2 lub 3 trymestrze, które nie przebywają na zwolnieniu lekarskim a dalej są aktywne zawodowo proszę o pomoc. https://docs.google.com/forms/d/10_Tg8fS5zHs5Xu6Hy2FdwSVsn_CtgGs-ooUF4tiyAsY/viewform?c=0&w=1 Każda uzupełniona ankieta jest dla mnie na wagę złota. Z góry dziękuję! :*