Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mając dzieci tej samej pci w różnym wieku ubieracie je identycznie?

Polecane posty

Gość gość

Nie chodzi o bliźniaki jednojajowe, tylko rodzeństwo z różnicą wieku, ale tej samej płci. Czy kupujecie identyczne ubrania tylko w różnych rozmiarach i ubieracie jak bliźniaki?

Gość gość
płci* (ł mi wcięło)

Gość gość
zdarza się, mam różnicę 2 lata i nieraz dostaną coś jedakowego

Gość gość
Totalnie! Dla chłopaków jest tak ciężko coś ciekawego upolować, że jak mi się już wreszcie coś podoba to jestem tak zmęczona oglądaniem towaru i łażeniem po sklepach, że biorę wszystko x2 i mam w nosie.

Gość gość
U mnie roznica 1 roku i lubilam ubierac nie tak samo ( chlopiec i dziewczynka), ale w podobne stylowo ciuchy ( poki byly male i same o sobie nie decydowaly). Chocby takie same koszulki w róznych kolorach, do tego spodnie i spodnica tym samym kolorze.W kazdym razie jedno do dtrugiego pasowało. Fajne byly te zabawy w żurnal z ubraniami, ludzie na ulicy sie dziećmi zachwycali, choc to nie byly drogie ciuchy. Jak poszly do szkoly to juz ten numer nie przechodził:)

Gość gość
U mnie 2 lata różnicy, dziewczynki i część rzeczy mają takie same, nawet rozmiar zdarza się ten sam :D Muszę wtedy ubrania podpisywać. Dziewczynom często to samo się podoba i chcą takie same. Zawsze pytam, czy są pewne swojego wyboru. One nie mają z tym problemu, że są podobnie ubrane.

Gość gość
tak, u mnie 12 lat roznicy i obydwaj chodza w spodniach spidermana i koszulkach angry birds. maly ma 7 lat duzy 19.

Gość gość
U mnie różnica wieku 2 lata i 4 miesiące.. ale na razie nie mam okazji sprawdzić tego "wspólnego" ubierania, bo póki co jeden ma niespełna 3 lata, a drugi prawie pół roku, więc na razie nosi ubranka po starszym (te który starszy nosił, albo były dla niego kupione/otrzymane, ale ich nie założył).. na razie mam tylko jedną podwójną bluzę.. ale są one jeszcze za duże.. nie wiem, jak będę kupowała.. u mnie większość ciuchów jest używana, a to ciężko trafić takie samo.. W każdym razie istnieje prawdopodobieństwo, że gdy młodszy będzie zbliżał się do 18-24 miesięcy to dogoni wzrostem starszego brata, bo ten jest niski i jakoś kiepsko rośnie. Więc może być tak, że w pewnym czasie rozmiar ubrań będzie bardzo zbliżony. Ja z siostrą (2 lata różnicy) miałyśmy trochę takich samych ubrań, tzn. ten sam model, krój, ale najczęściej w innym kolorze - jeśli tylko była opcja, że jakaś rzecz była dostępna w różnych wersjach kolorystycznych ( a kiedyś nie było to takie oczywiste), to właśnie miałyśmy ubrania o innym kolorze, czy z innym kolorem jakiejś aplikacji, wzorem itp. Tak jest chyba najlepiej.