Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zaplanowac posiłki niemowlaka 7 mc

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie mi ustalić grafik żywienia mojego 7 mc dziecka. Pokarmy inne niz mleko, obiadek.kiedy ja mam godzinowo to podac.dziwn wyglada tak.Córcia ok. 19.00 je ostatnie mleko kaszka I zasypia. Różnie ilościowo zwykle około 160 ml. Potem okolo 2.00 w nocy znów mleko okolo 120 ml max. Rano o 7.00 glodna zjada mleko okolo 120 ml. O godz. Okolo 10.00 zje troche kaszki z lyzeczki.Na 12.00 idzie do żłobka I tam Nie chce jeść butli więc dajemy jej mleko O 11.40. W żłobku zjada troszkę papki owocowej O 15.30. Około 16.30. He mleko w domu glodna Około 180 mleko. No i tak do 19.00 gdy znów mleko do spania. Za dużo mleka??? Co i kiedy mam dawać.obiad zupki Kiedy??? Pomóżcie mi .boję się żeby gloda nie byla W żłobku więc to mleko O 11.40 musimy dac.to starcza jej do 16.30.pomóżcie mamy.

Gość gość
Dlaczego o 16.30 dajesz jej mleko zamiast obiadu? Rano kasza, potem owoce, przed zlobkiem mleko, o 16.30 obiad, potem mleko i juz, w czym problem?

Gość gość
Problem W tym że jeśli chodzi O mleko to wiem że lubi i zje chętnie. A obiadku skubnie troszkę kilka łyżeczek I będzie głodna. No mam wrażenie ze mlekiem się naje A inne rzeczy to raczej tak dodatkowo na p osmakowanie bo mało zje. Sama już nie wiem.

Gość gość
ja robie tak, córa je co 3 h,wstaje je mleko 150-180ml, potem je drugie sniadanie kaszka z owocami lub jogurt naturalny tez daje owoce, obiad zawsze syty, puzniej robie jej albo owoce, z makaronem, kasza jaglana lub nawet ryżem, bardzo lubi i na kolacje mleko, i w nocy wstaje jeszcze raz na mleko,ja tez juz nie mam pomysłów na jedzenie, wydaje mi sie ze samym owocem sobie nie poje startym dla tego jej dodaje coś.

Gość gość
z tym ze moja wcina obiady uwielbia bardziej niz mleko, ale obiadki powinnas jej wprowadzic na stałe, zacznij od zupek dobrze zblenderowanych, bo moze nie lubi innej konsystencji niz mleko

Gość gość
Trzeba zrezygnować z mleka po żłobku i dawać obiad- papki na początek. Głodna będzie jadła na pewno. Za dużo mleka!

Gość gość
w tym wieku to już nie takie gładkie papki.. lekkie grudki powinny być.. za dużo mleka, za mało konkretnych posiłków.. w ogóle mam wrażenie, że dużo tych posiłków wypada... mój ma 5,5 miesiąca.. 7-7:30- mleko 10:15- 11 mleko lub duży deserek z miarką kleiku 14- 15 duży obiad 17:30 albo deserek albo mleko 19:30-20 kolacja -mieszanka kaszek z łyżeczki jeżeli je w nocy to najczęściej między 4-6, ale dostaje wtedy 90ml.. czasem dostanie tylko wodę, a zdarza się, że budzi się dopiero po 7. Wszystko zależy od tego, jak spi starszy ,prawie trzyletni syn. jeśli w nocy nie chce spać, robi cyrki, krzyczy.. to mały się czasem obudzi.. jeśli mocno się rozbudzi, to wtedy mu właśnie trochę temo mleka daję.. jedno u mnie jest dziwne.. ze niezależnie od tego, czy dziecko by wypiło te 90ml o 3 czy np. o 5 to i tak mleko na śniadanie wypada między 7-8. Raz się mocno obudził ok 2.. stwierdziłam, że na porcję mleka po kolacji zdecydowanie za wcześnie i dałał chyba ok 60-90 ml wody lub herbatki z torebki hippa (nie pamiętam).. i mały spał do 7.. co do Twojego dziecka.. więcej obiadu dawaj.. więcej normalnego jedzenia.. i nie gładkie całkiem.. przecież słoiczki po 6 miesiącu to nie są papki