Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie skutkow ubocznych po odstawieniu antykoncepcji

Polecane posty

Gość gość

Witam moj problem polega na tym ze po 10 miesiacach stosowania tabketek antykonceocyjnych pistaniwilam je odstawic,zaczelam je brac krotko po tym jak zaczelam wspolzyc z chlopakiem i w mialam nieregularne miesiaczki,po pierwszych tabletkach mialam mdlosci i zmienilam je na inne po ktorych dalej okropnie sie czulam ale zaczelam brac je przed snem i przesypiałam dolegliwosci,przytylam po nich 3 kg ale najgorsze ze złapałam infekcje intymną która okazała sie grzybicą pochwy a w ulotce przeczytałam ze moze to byc spowodowane antykoncepcją doustna,dlatego mam juz tego serdecznie dość i chce je odstawić ale naczytałam sie okropnych dolegluwości które mogą wystąpić po ich odstawieniu,gdybym o tym wiedziała wcześniej nigdy nie zaczełabym brać tego świństwa,prosze doradzcie cos,jakie macie doświadczenia po odstawiwniu tabletek?

Gość gość
Wejdźcie na kafeteria forum na temat co sądzicie o obecnej... I komentujcie

Gość gość
Po prostu odstaw i już

Gość gość
A co z bezpiecznym ry/paniem?

Gość gość
jedynym skutkiem ubocznym u mnie był nieregularny okres przez około 3 cykle. teraz wszystko jest w porządku. planuję kupić sobie cyclotest, komputerek do npr. miałam już dosyć trucia się tabletkami.

Gość gość
Ja też się bałam (głównie mega trądziku o którym się naczytałam) ale dwa miesiące temu odstawiłam po kilku latach i właściwie nie było źle. Okres dostałam prawie idealnie na czas, nie mam krawień pomiędzy miesiączkami, cera się nie zmieniła. Z negatywów to znów przypomniałam sobie co to bolesny okres (ale tragedii też nie było) i przez miesiąc bardzo wypadały mi włosy (teraz już się unormowało ale stosuje szampon na wypadanie i generalnie całe życie mam z tym problem więc nie powiedziane, że u Ciebie tak będzie). Myślę, że tak łagodnie to przeszłam bo od 3 miesięcy jem razem z twarogiem (lepiej się wchłania) olej lniany (kupiony w aptece, która trzyma go w lodówce) a on ma właściwości regulujące gospodarkę hormonalną itp.

Gość gość
A co teraz z regularnym ry/paniem?

Gość gość
Mam podobny problem! Boję się odstwić ze względu na skutki uboczne oraz wpadke przy samych 'gumkach'. Tabletki biore rok czasu, znacznie przytyłam a libido spadło poniżej 0. Nie wiem co robić, odstwić czy brać? Jak schudnąć i podnieść libido ?

Gość gość
A co z czyszczeniem kanalizacji?

Gość gość
Nam doradził ginekolog ( nam bo podczas każdego badania cipki jest mąż wspierał również porody mam prawo do obecności nawet w szpitalu jako cywilizowany osoba korzystam) jako nieszkodliwa antykoncepcję kalendarzyk i prezerwatywy reszta to SYF! !! Bardzo mocno SZKODLIWE

Gość mini4545
Mój partner nie uznaje seksu w gumce a kalendarzykowi nie ufam bo moje cykle są bardzo nie regularne. Moim zdaniem pigułki nie mają wpływu na libido i to tyle w tym temacie, jeśli chodzi o wagę to polecam harmonellę - zawiera cynk - reguluje metabolizm tłuszczy i węglowodanów a do tego chroni serce i wątrobę przed wpływem hormonów.

Gość gość
Po odstawieniu zaczęłam się czuć rewelacyjnie. w końcu. nie wrócę już do hormonów teraz myślę o kupnie komputera cyklu.

Gość gość
Harmonella utrzymuje różowy wygląd ci/py w srodku-tak działa

Gość gość
jeśli chodzi o komputer cyklu to z własnego doświadczenia polecam cyclotest. Używam go już 2 lata i ani razu się nie zawiodłam. Cena nie jest wygórowana co jest dodatkowym plusem.

Gość gość
Po odstawieniu tabletek miałam uderzenia gorąca i problem z suchością pochwy. Ginekolog wysłała mnie na badania hormonalne. Okazało się że w wieku 40 lat weszłam w okres około menopauzalny, no cóż… Nie chciałam wrócić do antykoncepcji hormonalnej. W celu poprawy nawilżenia i elastyczność śluzówki pochwy zakładam hydrovag. Globulki z hialuronianem sodu dobrze nawilżają i chronią przed infekcjami. Uderzenia gorąca jakoś znoszę.