Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak długo goi się nacięcie po porodzie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem 4 tyg po porodzie i nacięcie po porodzie nie goi się chyba najlepiej. Tzn miejsce założenia szwów wewnątrz jest bardzo wyczuwalne, a i na zewnątrz nie zagoiło się jeszcze. Jak to długo trwało u Waszym przypadku?

Gość gość
U mnie 10 dni i bylo wszystko ładnie wygojone. Szwy mialam rozpuszczalne wewnetrzne i zewnetrzne. Nic się nie papralo, nawet jakoś mnie nie bolalo, moglam normalnie siedziec.

Gość gość
Ja jestem 4 tyg po porodzie i czuję wewnątrz pochwy, że jeszcze nie jest wszystko zagojone, chociaż to nie boli już. Jak długo to jeszcze potrwa? Można normalnie uprawiać seks, gdy już się nie krwawi?

Gość gość
Mnie seks bolal do 5miesiecy po porodzie. A bliznę po nacięciu w środku czuje do dziś,6 rok

Gość gość
U kazdego indywidualnie. U mnie po 2 tyg przestalo bolec po 3 wygoilo sie calkowicie. Seks byl po 5tyg nic nie bolalo. Jesli cie boli jeszcze nie decyduj sie na seks. Moze sie to skoczyc ponownym szyciem.

Gość gość
6 lat po porodzie jeszcze się coś czuje??? Poród, to podobno sama natura, to dlaczego trzeba tej naturze aż tak bardzo pomagać, że prawie każda rodząca musi zostać nacięta?Ja nacięcie wspominam gorzej, niż poród. Nie dosyć, że czułam, jak mnie nacinano, to jeszcze pierwszy tydz, to był koszmar w kwestii gojenia się tej rany.

Gość gość
Ja miałam szczęście- przy pierwszym porodzie zostałam nacięta minimalnie na 2 szwy (zagoiło się szybko, ale pierwszy seks był bardzo bolesny; przy kolejnych używaliśmy żelu i było ok, więc to raczej kwestia kiepskiego nawilżenia aniżeli nacięcia). Przy drugim nie nacięto mnie ani nie pękłam. Przy jednym i drugim zero znieczulenia i zbędnych interwencji i wiem, że nie jestem jedyna - wiele kobiet rodzi w pełni naturalnie. Wiele zależy od przygotowania do porodu oraz od położnej odbierającej poród.

Gość gośćania
ja jestem 3 m po porodzie juz mnie nie boli ale bolało po seksie tak do 2 m seks dopiero po połogu!!!! lepiej odczekac z reszta szwy pocharataja penisa-musza sie w pełni rozpuscic aha i taka uwaga-przeczytaj wypis ze szpitala ja np nie zauwazylam ze mam date zdjecia szwów wpisana i czekalamaz sie rozpuszcza..no nie rozpusciły sie- mialam zdejmowanre juz jakwzrosły w pochwe-bolało bardziej niz samo naciecie:/ na szczesccie juz jest ok najle[iej idz tez po pologu do swojego lekarza niech ci powie czy wszystko jest ok-ja poszlam i juz byłam zagojona:)