Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego to mezczyzni chca mniec bardziej dzieci?

Polecane posty

Gość gość
13:48 a zmuszanie partnera by dobrowolnie zgodził się na bezpłodność jest ok? Egoistki które przedkładają wszystko nad szczęście partnera powinny być porzucane bez mrugnięcia okiem.

Gość gość
gość dziś x Wszystko ok tylko mało jest kobiet, z którymi można założyć rodzinę

Gość gość
Bo faceci ss mądrzejsi. Wiedzą że kobieta też będzie chciała mieć dziecko ale będzie już za późno kiedy zechce.

Gość gość
a facet który przedkłada wszystko nad szczęście partnerki to nie jest egoistą, mam rozumieć?

Gość samiec_alfa9
Nie każdym musi mieć dzieci, nie każdy się nadaje na rodzica, ja nie chcę. Dziecko to problemy i wydatki. Przyszłość narodu i świata mnie nie interesuje.

Gość gość
13:52 Jaka bezpłodność? Rozwód i lecisz do innej, w czym problem?

Gość samiec_alfa9
Możecie mnie nazwać jak chcecie mam to w doooopie. :)

Gość gość
Nie każdy musi mieć dzieci ale nie warto nikogo zmuszać do przejmowania cudzej optyki tylko się rozstać.

Gość gość
a jak przeważnie wygląda posiadanie dziecka....hmmm? kobieta wpierw jest w ciąży, musi przeżywać te mdłości, bóle, zawroty głowy, facet w tym czasie nic nie robi, nie odczuwa, potem jest poród, kobieta rodzi w bólach, on jeśli jest obok patrzy jak kobieta cierpi, a jak nie, to trzyma kciuki, potem jest połóg, pierwsze miesiące, kobieta wstaje do dziecka, zajmuje sie nim i domem, facet w tym czasie chodzi do pracy, a ona jest taka męcząca, że może co najwyżej godzinkę zając=ć się dzieckiem bo ręcę mu opadają po pracy,w nocy wstać nie może bo ma pracę, po pracy nie pomoże bo odpoczywa po pracy podsumowując to kobieta odwala całą robotę, a facet spędza tą 1h dzieckiem które już jest nakarmione, umyte, szczęśliwe i on uważa się za super rodzica a kobieta to jest okropna bo nie ma sił potem na zabawy w łóżku. co z tego że kobieta żeby zostać matka musi poświęcić swoją kariere, ciało, czas, energię, jest zmęczona niewyspana, ważne by facet był szczęśliwy i miał potomka z którym się pobawi godzinkę dziennie, o ile będzie miał siły po swojej ciężkiej pracy, która przed dzieckiem nie była aż tak męcząca o dziwo

Gość gość
tylko głupi jak but desperaci tak bardzo chcą uwiązać kobietę dzieckiem,nie każdy nadaje się na rodzica,od opieki nad maleństwem po danie kopa w dupę ku samodzielności

Gość MoniaEl
Ludzi piszecie o ciąży i macierzyństwie jak o czymś strasznym a to przecież najwspanialsza rzecz jaka się kkobiecie przytrafia. Kobieta ma ten PRZYWILEJ że nosi w sobie dziecko, że jest pewna że to JEJ dziecko - facet ... może nawet nie wiedzieć że wychowuje cudze. Dzisiejsze kobiety chciałyby męskiego faceta, dobrze zarabiającego ale i siedzącego duzo w domu i pomagającego - cos za coś. W głowach sie poprzewracało.

Gość gość
Dzisiejsze kobiety chciałyby męskiego faceta, dobrze zarabiającego ale i siedzącego duzo w domu i pomagającego - cos za coś. W głowach sie poprzewracało. x A co ma piernik do wiatraka? Moze pracowac, miec kasę i zajmowac sie tez dzieckiem. To wcale nie ujmuje facetowi męskości, a wręcz jej dodaje. Proste.

Gość gość
Włochy są najbardziej skrajnym przypadkiem jak dorosłych dzieci trudno pozbyć się z domu i jak dziwne i groteskowe jest to zjawisko. Nie każdy nadaje się na rodzica,żeby również takiemu dziecku dać kopa w dupę ku samodzielności i nie każdy takie nieszczęścia powinien produkować.

Gość samiec_alfa9
gość 14:03 Nie wiedziałem że to takie katusze i udręki, nie mogę się pozbierać po twoim wpisie, chyba muszę zasięgnąć porady psychologa. Dobrze, że ja swojej nie obarczę takim cierpieniem.

Gość gość
MoniaEl dziś No właśnie coś za coś. Kobiety chciały by wszystko ale nikt nie jest ideałem. Jak mężczyzna ma skupić się na zarabianiu kasy to nie będzie go dużo w domu. gość dziś Moze pracowac, miec kasę i zajmowac sie tez dzieckiem. x A kobieta co leżeć i pachnieć. To nie jest partnerstwo ani związek. Zwalanie wszystkiego na mężczyznę to niewolnictwo.

Gość gość
są katusze,mogę ci nawet skrajne przypadki pokazać,jak traumatyczne doświadczenie to może być,pozbyć się takiego dziecka z domu

Gość gość
Bo mężczyźni też chcą czuć się potrzebni i kochani, a taką prawdziwą i bezinteresowną miłość mogą dać rodzice i dziecko, wszystko co jest pomiędzy, to tylko przelotne miłostki, prymitywne emocje, które raz trwają krócej, raz dłużej, ale zawsze prędzej czy później się kończą.

Gość gość
A kobieta co leżeć i pachnieć. To nie jest partnerstwo ani związek. Zwalanie wszystkiego na mężczyznę to niewolnictwo. x taa, najlepiej włączać skrajne pojmowanie :/ ja nigdzie nie napisalam, ze kobieta ma leżec****achniec. Skoro wspominasz o parnerstwie, to wlasnie na tym ono polega. Z reszta dojrzaly facet to zrozumie. Pseudomaczo mysla, ze im wiecej pracuje i mniej angazuje sie w zajmowanie sie dzieckiem, tym bardziej jest meski. Co za bzdura. taki facet to na ojca sie nie nadaje. Przynoszenie kasy to nie rodzicielstwo i nie zastapi fizycznej obecności i emocjonalnego zaangazowania w wychowanie dziecka. Wielkiej kasy to chyba wymagaja od facetow kobiety bez ambicji, chcace wiecznie siedziec z dzieckiem bez podejmowania pracy. owszem, dziecko mozna przez pol roku lub rok odchowac, a potem oboje mogą pracowac na utrzymanie rodziny.

Gość gość
są katusze dlatego,że obyczaje zupełnie się zmieniły,to jest zupełnie inne zjawisko ,że do takiego rodzica przyjdzie dwudziestokilkuletnia córka i powie,że nie ma pracy bo dyplomem się może podetrzeć i jest załamana bo nie dobrała się z chłopakiem ( nawet nie z narzeczonym),przyznasz,że to trochę inne zjawiska niż 20-30 lat temu

Gość gość
14:06 A co jest wspaniałego w ciąży i porodzie, tak czysto biologicznie? Co jest wspaniałego w rzyganiu dalej, niż się widzi, złym samopoczuciu? Bólu? Utracie pracy, byciu bezużyteczną na rynku po powrocie? I jaką masz gwarancję, że dziecko będzie z Tobą utrzymywać kontakt, będąc dorosłym?

Gość gość
i ja nie twierdzę,że teraz są gorsze czasy,tylko,że rzeczywistość rządzi się zupełnie innymi regułami gry,w których nie każdy sobie poradzi

Gość gość
poza tym ja nie jestem wrogiem dzieci,tylko uważam,że nie ma nic wspaniałego w produkowaniu nieszczęśników,których rzeczywistość wbije w ziemię,uważam wręcz,że są kobiety,które nadawałyby się na matki i odbije im z nudów jak się temu nie poświęcą,

Gość gość
Kiedyś spotkałem tak durną idiotkę, że powiedziałem jej, że moje dzieci są z wpadki. Bo jej mały mózg nie przyjął by tego. Iż można się tak bardzo kochać, że chce się mieć razem dzieci. Nie chciałem jej zranić, bo była w dołku. Mężczyznami rządzi testosteron, szybciej podejmują decyzję i nie czekają na odpowiedni moment bo może nigdy nie nadejść jeśli ktoś nie podejmie decyzji. To jest proste, kochasz ją to chcesz mieć z nią dziecko. I nie ważne jaki jest moment, masz kasę czy nie. Jeśli jest dziecko ta kasa zawsze się znajdzie bo musi i chcesz. I to nie jest jakiś wielki wydatek. Starsze dzieci kosztują dopiero dużą kasę, bobas tyle co nic. A spełnienie w miłości jest ogromne.

Gość samiec_alfa9
To żeby było po równo i żadnych wyzwisk to proponuję, że oboje pracują i zarabiają kasę i oboje zajmują się domem i dzieckiem. Pasi ?

Gość gość
gość dziś Bo mężczyźni też chcą czuć się potrzebni i kochani, a taką prawdziwą i bezinteresowną miłość mogą dać rodzice i dziecko, wszystko co jest pomiędzy, to tylko przelotne miłostki, prymitywne emocje, które raz trwają krócej, raz dłużej, ale zawsze prędzej czy później się kończą. x Dokładnie ale kobiety tego nie rozumieją! Wymagają ideału. Pracujący, zarabiający miliony, zajmujący się dzieckiem itd. A skreślą takiego choćby dlatego, że np. nie ma prawa jazdy. Wymaganie ideałów skutkuje tym, że sporo mężczyzn nie chce się wiązać a chcieliby założyć związek oparty na partnerstwie i kochającą się rodzinę.

Gość gość
gość dziś Kiedyś spotkałem tak durną idiotkę, że powiedziałem jej, że moje dzieci są z wpadki. Bo jej mały mózg nie przyjął by tego. Iż można się tak bardzo kochać, że chce się mieć razem dzieci. Nie chciałem jej zranić, bo była w dołku. Mężczyznami rządzi testosteron, szybciej podejmują decyzję i nie czekają na odpowiedni moment bo może nigdy nie nadejść jeśli ktoś nie podejmie decyzji. To jest proste, kochasz ją to chcesz mieć z nią dziecko. I nie ważne jaki jest moment, masz kasę czy nie. Jeśli jest dziecko ta kasa zawsze się znajdzie bo musi i chcesz. I to nie jest jakiś wielki wydatek. Starsze dzieci kosztują dopiero dużą kasę, bobas tyle co nic. A spełnienie w miłości jest ogromne. x Ok to są twoje poglądy, ale nie każdy w ten sposób podchodzi, wiec nie generalizuj.

Gość gość
samiec_alfa9 dziś To żeby było po równo i żadnych wyzwisk to proponuję, że oboje pracują i zarabiają kasę i oboje zajmują się domem i dzieckiem. Pasi ? x Samiec ale one chcą byśmy je utrzymywali, zajmowali się domem i dzieckiem itd. Na tym polega dzisiejsze równouprawnienie.

Gość gość
14:32 Zamknij się idioto! Masz jakieś urojenia na tym punkcie. W tych czasach prawo jazdy to nic, bo każdy może je mieć. I wskaż mi osobę, która zarabia miliony.

Co wy pierd.cie? Kto chce miec dziecko (wspolnie) to ma, kobieta jak chce sama to ma, nie widze facetow którzy szukaja kobiety do urodzenia dziecka zeby samemu sie tym dzieckiem zajmowac ani facetow którzy bedac sami chcieliby dziecko adoptowac

Gość gość
14:36 Żartujesz sobie? Chyba nie wiesz, co to równouprawnienie.