Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyprawka jaki rozmiar ?

Polecane posty

Gość gość

czesc dziewczyny , obecnie jestes w 36 tc , moj mały waży juz 2,845g . mam wyprawke (ciuszki do szpitala)na 68 , czy kupic tez mniejsze jak tak to jakie?

Gość gość
68? Wg mnie za sporo za duże. Dziecko Ci się utopi w takich ciuszkach. Ja miałam od rozmiaru 56. I mimo, iż syn po urodzeniu ważył prawie 3200 i mierzył 56 cm - mieścił się w ten najmniejszy rozmiar.

Gość gość
68? dużo za duże:) kup 56/62 Większe niż 58 cm to podejrzewam że się nie urodzi:)

Gość gość
jak wyzej 68 to jest na 3-6 mc. A twoje dziecko nie waży aż tyle. 62 albo nawet 56

Gość gość
kup 56. moja corka urodzila sie 58 cm i topila sie w 56.

Gość gość
Mój ma 2,5 miesiąca waży 6,800 obecnie, i na 68 to teraz nosi a jest dwa razy taki jak się urodził. Ubranka na poród to 56 się kupuje. Mój ważył 4 kg i 56 nosił... Jak pojedziesz do porodu z 68 to położne na cały dzień będą miały ubaw :-)co ci do głowy przyszło?

Gość gość
za duże i to znacznie. Wg siatki centylowej wagi płodu wychodzi że twoje dziecko bedzie miało w 40tc jakieś ok. 3,5kg. Kup jak piszą 56 i 62.

ja do szpitala kupiłam na 50 jak dla wcześniaków, nie chciałam aby moja córcia się topiła w 56, mierzyła 54cm i faktycznie te na 50 były idealne do szpitala ale zaraz po powrocie do domu je odłożyłam i teraz córcia ubiera w nie lalki :)

Gość gość
moj syn w dniu urodzenia mial 50cm i wazyl 4kg, a kupilam ubrania 62..nie bylo tak zle.Ciesze si ze nie wzielam mniejszych gdyz po 5tygodniach mial juz 58 cm.

Gość gość
nie kupuj nigdy 56 rozmiaru, bo to dzieciak bedzie mial naprawde na chile. Jesli chcesz byc praktyczna to kup 62 i dorzuć ewentualnie jakis pajacyk 56. pozdrawiam.

Gość gość
Mi w ciazy lekarz mowil ze dziecko urodzi sie duze, wiec ja niemajaca bladego pojecia o noworodkach kupilam wszystko na 68. Dziecko faktycznie urodzilo sie duze bo 4500 ale mial tylko 53 cm wiec topil sie w tych ubrankach. Do dzis mamy ubaw ogladajac zdjecia ze szpitala

Gość gość
56 tu kilka sztuk a więcej tych 62.

Gość gość
Ja mialam jeden komplet 56. Nigdy go nie zalozylam. 62 to byl na pierwsze dni tylko. Nawet poloznanjak malego ubierala to mowila ze bedzie tylko na raz. I miala racje. Syn ur sie 59 cm. 4 kg. Bardzo szybko przybieral.

Gość gość
Mój syn również miał 59 cm, ważył 4080 i w ubrankach na 56 chodził dłużej, niz w tych na 62, potem z 62 momentalnie przeskoczył na 68, więc jak widać dzieci są różne i kilka sztuk w rozm 56 na pewno się autorce przyda

Gość gość
Ja mam 56 i 62 do szpitala biorę 56.Obecnie 35 tc mały około 2400 gram i wygląda na to że urodzi się przed terminem

Gość gość
mój urodził się na przełom 36 i 37 tygodnia, ważył 2800, 52cm. ubranka na 62 nosi mając 6-7 miesięcy, 56 zaczęły być dobre na koniec 3 miesiąca..

Gość H helix
Mój synek w 37 t.c. miał już prawie 3200g,urodził się niemal w terminie z wagą 3800g i miał 54cm. Też bałam się, że będzie duży i w ogóle nie skorzystam z tych ubranek na 56, więc kupiłam tylko parę sztuk, a więcej na 62. Do szpitala wzięłam oba rozmiary i dobrze zrobiłam, bo w tych większych by się utopił. 56 służyły nam do ok. miesiąca, teraz mały ma 7 tyg. i 62 są dla niego w sam raz. Mam parę ubranek w domu na 68, które dostałam w prezencie, ale jeszcze wydają mi się za duże, więc czekają aż mały podrośnie. Nie bierz 68 do szpitala, bo na pewno będą dużo za duże. Przydadzą się na później, a na razie kup po kilka sztuk 56 i 62.

Gość Onlydreams
Ja bym kupila na 56 i 62. Moja mala tez miala byc dluga i miala wazyc ok 3500, a urodzila sie z 3270 i mierzyla tylko 49cm. Dzis ma prawie miesiac i wazy ok 4 kg i ma jakies 53-54cm. Nosi rozmiar 56 od poczatku i jeszcze pewnie przez jakis czas taki bedzie miec. 68 to zdecydowanie za duzo.. Toz to rozmiar na 3-6miesiecy.