Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko i sport

Polecane posty

Gość gość

jak zarazić dziecko w wieku przedszkolnym do uprawiania sportu? widze ze mój syn coraz wiecej czasu spędza przed komputerem, nie chce zeby weszło mmu to w nawyk... myślałam o zapisaniu do jakiejś szkółki piłkarskiej, co o tym sądzicie?

Gość gość
Ktoś mu pozwala na siedzenie przed komputerem. Piłka jak najbardziej. Basen/rower/karate.

Gość gość
Dziecko w duzym stopniu nasladuje rodzicow, wiec jesli siedzi w takim wieku duzo przed kompem - to ktos mu na to pozwala albo widzi, ze rodzice tak spedzaja czas, poza tym to male dziecko... Ja jestem bylym sportowcem, teraz juz nie aktywnym zawodowo. Od malego syn widzial, ze wychodze kilka razy w tyg pobiegac. W wieku 3 lat zaczal chodzic na pilke nozna dla maluchow (moja inicjatywa), teraz ma 6 i uwielbia grac. Biega raz w tygodniu ze mna na stadionie. Wiec jesli chcesz to zapisz syna na pilke, basen lub np karate, ale jednoczesnie jesli siedzicie z mezem w domu przed komputerem, to musicie to zmienic, bo jestescie dla syna wzorem. Jesli tak nie jest, to musicie mu ograniczyc ten komputer. Moj syn rzadko kiedys wola, ze chce grac na kompie czy tablecie, zdecydowanie woli isc do ogrodka pograc w pilke. Ale wiem, ze rosnie nam pokolenie dzieci siedzacych w domu, bo widze wsrod znajomych i na pewno zdrowe to nie jest.

My mamy zamiar kupić do naszego ogrodu tor przeszkód ze strony http://www.danmel.com.pl/index.php/kategorie/dzieci/ To na pewno pobudzi dzieci do biegu i zwinności by pokonać. Muszę jeszcze dobrze przejrzeć ta stronę, może jeszcze wpadnie w oko. Podobają mi się łuki, ale mam trochę obaw. Do wiosny troszkę czasu więc mam czas na przemyślenia.

Gość mariannaL
dziecko najlepiej zachęcić poprzez uprawianie sportu z nim, ja na avans.pl kupiłam nam rolki i jeździmy wokół jeziora, polubił to bardzo

Gość Zofiia488
Może sprezentuj mu korki? Albo jakąś inną sportową rzecz, która zmotywuje go do jej używania :) ja dla swojego syna kupuje w http://best-gol.pl/c/38/dzieci.html ogromny wybór